Hänt en del sen sist!


Lilla hjärtat Tyra på sitt dop!
Älskar verkligen den här bilden!!

Det var ett bra tag sen jag bloggade nu, så det har ju hunnit hända lite saker sen sist. Om jag inte minns helt fel så var väl bland det sista jag skrev om just Tyras dop.. Och nu är hon döpt :-)
Hon döptes i s:t Petri kyrka lördagen den 18:e december. Det var så otroligt fint och vackert med dopceremonin i kyrkan och Tyra skötte sig mycket bra, inga tårar där inte ;-)
Efter kyrkan hade vi dopfika, vilket var mycket trevligt och Tyra fick då också jättefina doppresenter som vi får passa på att tacka ännu en gång för!

Knappt en vecka efter dopet var det julafton. Vi började dagen med julfrukost hemma hos Madde, Jonas, Alicia och Isabell.
Det var riktigt mysigt och frukosten var mycket god! Blev även lite julklappsöppning innan vi begav oss hem igen för att fortsätta fira julafton här hemma :-)
Vi hade en riktigt mysig dag tillsammans då vi åt god julmat, tittade på Kalle Anka, öppnade julklappar och fikade lite gott! Och självklart provlekte med julkapparna också ;D

Nu.. Snart ytterligare en vecka senare, är det ju dags att fira nyårsafton. Vi kommer att fira nyår tillsammans med våra goda vänner Madde, Jonas, Alicia och Isabell och det kommer att bli så skoj och trevligt! Det ser vi verkligen fram emot! :-)

Så det här är väl vad som hänt sen sist.. I stora drag i alla fall ;-)


En hel del att göra och tänka på!

Nu är det inte många dagar kvar till Tyras dop, det är ju på lördag.. Och till dess är det en del som ska hinnas med att göra. Har tänkt att försöka baka något, så att det bli något hembakat till dopfikat också och inte bara köpt. Det ska fixas med dopklänningen, våra kläder, dukningen ska planeras och det ena med det femte. Sen hoppas jag på att prästen ringer mig väldigt snart så att vi kan klämma in ett dopsamtal också som man ska ha och gå igenom hur just vi vill ha det och så vidare. Ja, är en del att fixa med och tänka på, vill ju inte gärna stå där på lördag  och komma på att man glömt nåt viktigt, så det hoppas jag verkligen inte ska hända!

Är inte heller bara dopet att tänka på nu, Stefan fyller ju år nu på fredag :-)
 Det ska vi såklart försöka fira så bra som möjligt också, även att vi har dopet att fixa inför.
Så därför tänkte jag väl att jag kanske ska baka något till hans födelsedag som jag vet att han tycker väldigt mycket om, nämligen cheesecake :-)
Har gjort det en gång tidigare och det blev mycket lyckat och Stefan tyckte det var jättegott, men problemet är bara det att jag inte hittar receptet. Fast jag har suttit och letat på nätet, på den sidan där jag hittade det förra receptet och tror att jag nu lyckats hitta just det som jag använde mig av sist :-)
Och är det någon av er som läser det här och sen träffar eller pratar med Stefan så får ni vara tysta om cheesecaken :P

Jag hoppas att jag ska lyckas få till det nu så att det blir bra med både Stefans födelsedag och Tyras dop!
Kommer som det ser ut just nu i alla fall att få Maddes hjälp på fredag kväll, då vi ska bort till lokalen (där vi ska ha dopfikat) och duka. Är skönt att få lite hjälp med lillskrutt också, så vi kan koncentrera oss på dukningen. Så det är uppskattat! ;-)

Vilken pissig fredagkväll det blev...

Fredagsmys var vad jag trodde det skulle bli här, men icke!
Blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss.. Nästan så man kan skratta åt hur det ser ut just nu, hehe :P
Stefan och Liam ligger där nere i Liams våningsäng och sover och jag sitter här vid datorn med Tyra som sover i min famn. Det är liksom vår fredagskväll det ;-)
Fast när man tänker på varför kvällen blev som den blev, jaa..då bli jag bara förbannad!
Tv:n funkar inte, eller rättare sagt skiten från Tele2. Vi har haft så mycket problem med våra boxrar som vi har. Problemen började så fort vi fick hem boxrarna och skulle börja använda de, vilket var rätt länge sen nu.
Så jävla irriterande!!! Och hundra gånger värre känns det när det är helg och man hade planerat att se Idol-finalen!!
Hade det inte varit för att det ser ut som det gör just nu, att grabbarna och Tyra sover, och att vi för ett tag sen hoppat i våra pyjamaser, så hade jag tackat ja till att gå bort till Madde med familj, som var så snälla och erbjöd oss att komma dit och kolla på finalen av Idol :-)

Nähä.. Får se vad man gör resten av kvällen nu då..
Imorgon är det lördag och då ska vi ha filmkväll hos Madde med familj, det ska bli mycket trevligt och skoj! :-)

Pepparkakor i olika former..

Idag tog jag äntligen tag i att bygga pepparkakshus med Liam, vilket var riktigt mysigt och skoj!
Så efter dagis och med lite mellanmål i Liams mage började vi bygga..
Fast jag är väl inte så jättestolt kanske över att det är ett köpt pepparkakshus som man bara får sätta ihop själv och sen dekorera, men det skiter vi i nu, för jag hade inte haft tiden eller orken och tålamodet för att göra ett eget från grunden :P
Så det här blev jättebra och fint och jag kommer att knäppa några kort på det sen när det är helt klart, när vi lagt dit lite snö också, bomull alltså :-)

Någon dag rätt snart ska jag se till att baka pepparkakor med Liam också, har en pepparkaksdeg som ligger i kylen och väntar på att få bakas ut och gräddas i ugnen :D

Ibland är allt bara emot en..

Igår var det ju lördag och vi tänkte egentligen inte göra något särskilt, utan bara vara hemma och ta det lugnt.
 Fast så blev det inte riktigt.. När Stefan kom hem där på förmiddagen efter att ha jobbat så bestämde vi oss ganska snart för att åka till Ikea i Linköping och shoppa lite som vi behövde till hemmet.

Resan upp till Linköping började väl bra, men annat blev det när vi väl kom fram.
Vi tänkte att vi skulle passa på att äta julbord på Ikea som de har nu om eftermiddagarna, så vi gick direkt upp till restaurangen för att hinna med att äta.. Men det gick inte.. Det stod personal precis utanför restaurangen och frågade om det var julbord som man skulle äta och förklarade i så fall då lite hur det funkade där inne, men när man kom in i själva restaurangen så var det bara total kaos!!! Just den Ikea-restaurangen i Linköping är ju så totalt värdelös!! Den i Jönköping är bäst, men även den i Kalmar är hundra gånger bättre.
Det var smockat med folk och inte en chans till att få bord och definitivt inte med en barnvagn att ha jämte sig.
Nää.. Så det var bara att glömma.
Vi började då shoppingen istället.. Fast när vi kom så långt att vi skulle ta en barnmatstol så upptäckte vi att de inte hade den vita stolen som vi ville ha, så fick bli en röd, med ett vitt bord (finns ju konstigt nog inte röda bord till de röda stolarna och blå bord till de blå stolarna). Fast vi upptäckte ju nu här hemma att det blev jättefint med en röd stol, så det blir jättebra! Plus att vi hade tur med vårt matbord här hemma som inte har en allt för jobbig kant på kortsidan, så vi kan skjuta in Tyras matstol in till bordet helt utan att hennes ben klämms, vilket gör att man inte blir lika beroende av det tillhörande bordet till matstolen :-)

Efter Ikea började det bli dags att påbörja resan hemåt. Vi tog en runda inne på Ica Maxi bara och åkte även igenom drive in på Max för att äta i bilen på väg hem.
När vi precis kommit ut på stora vägen började bilen strula. Tackluckan började beteé sig himla mysko. Den började låta jättekontigt och riktigt högt, så vi stannade på närmaste bensinmack och Stefan försökte då få bort så mycket snö och is han bara kunde från tackluckan och såg då att den inte riktigt såg ut som den skulle, luckan var lite nedtryckt på ena sidan och hade tydligen försökt öppna sig fast det inte gick eftersom det var för mycket snö och is ivägen.
Så när bilen var igång sen så öppnade Stefan luckan och stängde den igen. Och efter det började den leva sitt egna liv. Herregud alltså! Luckan öppnade sig helt.. Mitt i vintern också, inte så kul! Och så fort Stefan stängde så öppnade den sig igen, haha :-P
Så det slutade med att han fick sitta och hålla en jäkla knapp intryckt samtidigt som han körde, för att den inte skulle öppna sig igen. Jag satt ju bak hos Tyra och kunde tyvärr inte vara till nån hjälp då. Så han satt väl så någon mil till det att vi kom till Söderköping och ännu en mack där vi stannade och tog bort säkringen till takluckan. Var ju kolsvart ute, så behövde ljus för att kunna hitta säkringen. Hade ju blivit nån jäkla kortslutning eller nåt. Haha, så jäkla sjukt :-P
Kan säga att det var himla skönt att komma hem sen!


En händelserik dag..

Härliga fredag.. Nja.. Både ja och nej..
Har varit rätt fullt upp för mig idag jämfört med vad det kanske brukar. Dagen började ju inte så jättebra heller.
Dagen började med att jag blev stressad och inte trodde jag skulle komma iväg på grund av barnvagnen, eller rättare sagt däcken på barnvagnen..
Däcken har ju varit lite halvdana sen det att vi köpte vagnen. De har väl inte varit pumpade ordentligt på något eller några år, så det har inte bara varit dåligt med luft till och från, utan det har knappt gått att få i nån luft, är som att det varit nåt stopp nånstans. Stefan har i alla fall löst det på de flesta däcken, men så började ena däcket krångla nu, så Stefan var schysst och tog med sig ena framdäcket i morse för att pumpa det och kom sen hem med det ganska snart igen. So far so good.. Fast självklart skulle det krångla mer.. Jag såg sen att det på ett ställe på däcket var extra stenhårt och buktade ut, så jag var ju livrädd för att det typ skulle explodera eller nåt :-P
Jag lät det pysa ut lite luft för att lätta på trycket och chansade sen på att ta barnvagnen i alla fall, hade ju inte så mycket annat till val. Och det gick ju bra, trots att däcket fortfarande inte ser helt normalt ut.

Hur eller hur så gick jag vidare ner till stan efter att ha lämnat Liam på dagis, hade tid på bvc för att väga och mäta Tyra.
Hon är nu 58,5 cm lång och väger 4505g :-)
Passade även på att ta en liten shoppingrunda på stan. Blev bland annat lite sånt som jag var ute efter att handla, men också lite "onödigt" såklart ;D
Upptäckte när jag var nere på stan att min mobil helt plötsligt slutat fungera, själva touch-funktionen och utan den går det ju knappt att göra ett jäkla jota. Så då kände jag mig riktigt jävla förbannad eftersom den är rätt ny också, har ju bara gaft den sen i september.
Sen var det ju bara att bege sig till dagis igen i den fruktansvärda kylan. Var dags för utvecklingssamtal idag och vi fick bara höra en massa bra om våran kille Liam. Då blir man glad och det känns gott i hjärtat <3

Under eftermiddagen/kvällen har vi varit och storhandlat. Alltid skönt att fylla på matförrådet :-)
Medans jag och Tyra var hemma och packade upp alla kassar med mat så åkte Stefan och Liam och köpte god mat på McDonald´s som vi mumsade på framför tv:n ;-)

Nu ska ja gå och kolla på Cirkus Möller, måste ju bara se Sean Banan. Han är fan bäst, haha!:D

God kväll!






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus