Ruggigt!


*Bbrrrr*, det är kallt och ruggigt tycker jag!
Nog för att jag är jättetrött och har varit det sen det att jag klev upp i morse, men det har ju blivit höst ute och det börjar även bli dags att dra på värmen här hemma. Så nu sitter jag vid datorn med en filt om mig, varmt och skönt!

Ledsam morgon..


Det är inte alltid det känns lika bra och kul att gå till skolan/dagis.. Och idag var det en sån dag för båda barnen :-/

Vad gäller Liam så är det självklart att det tar ett tag innan han kommer in i hur allt fungerar på nya skolan och innan han känner sig hemma i både miljön och med kompisarna. Fast minutrarna innan jag gick blev det bättre och jag fick se ett leende på hans läppar, så då kunde jag också slappana av lite mer.

Lillskrutt Tyra är fortfarande inte helt kry, det kan ju sitta i ett tag innan man piggnar till och blir precis som vanligt igen. Så det var väl en anledning till att morgonen kunnat vara bättre och sen var det väl självklart lite tufft att komma tillbaka till dagis igen efter några dagar hemma. Det var ju faktiskt i förra veckan som vi hade inskolningen, så det är inte många dagar hon varit där ensam utan mig. Hon grät inte när jag lämnade henne vad jag kunde se. Jag såg bara att hon grimaserade och inte såg så nöjd ut. Fast jag har väl i och för sig mina misstankar om att hon kanske ändå blev ledsen, för fröken ställde sig aldrig i fönstret med henne så att jag fick vinka, så som vi gjorde i förra veckan. Jag får höra med de sen när jag hämtar henne.


Lillskrutt med en tår i ögat efter att hon precis blev tykänslig då vi mötte en gammal fröken till Liam.. Världens snällaste som tycker Tyra är så vacker och söt så att hon skulle kunna äta upp henne, som hon själv uttryckte sig, hehe :-)

Lilla sjuklingen..


Tyra är på bättringsvägen tror och hoppas jag! Fast jag blir lite tveksam, för jag tycker nästan att hon snorar ännu lite mer nu, att hon inte riktigt är sig själv och att hon inte äter lika bra som annars. Fast febefri är hon, vilket jag hoppas hon förblir. Så idag får lillskrutt vara hemma med mig och lite lek och bus orkades det med innan det var sovdags :-)









Nu har Tyra sovit i åtminstone 1,5 timme, så hon borde väl vakna rätt snart :-)

Mys med älsklingen!


Det blev att vi kom hem lite senare än tänkt från cupen igår, det drog ut lite på tiden. Så när vi kom hem såg jag till att göra i ordning barnen för kvällen, få i de lite mat och sen till sist natta de medans Stefan var iväg på lite ärenden. Lagom till det att jag fått barnen i säng kom Stefan hem, så då påbörjade jag maten till oss. Jag tänkte att vi kunde äta lite godare mat bara vi, det händer ju nästan aldrig. Såhär blev resultatet i alla fall ;-)



Det var riktigt smarrigt!!

Minicup!


Under eftermiddagen igår var det dags för den första cupen för Liam.. Liams VFF mot IFK. 
Vi fick tyvärr inte med oss kameran, så fick bli bilder med mobilen :-)











Liam hade verkligen hur kul som helst! Var under en match som han vilade, sen körde han alla andra, vilket blev över två timmar sammanlagt skulle jag tro. Så han var rätt slut sen :-)
Han var jätteduktig och det märktes att han bara från match till match igår gjorde små framsteg, så det var kul!
Och igår kände jag mig som en riktig fotbollsmorsa, haha.. Jag ropade och hejade "kom igen nu Liam, på bollen bara!" och sånt liknande och både Stefan och jag sa det att man verkligen kom in i det, man ville så gärna liksom hjälpa till och inte bara stå där, haha :-P Och så kan jag ju tillägga att vi inte var de enda som ropade, men det kanske ni själva kan förstå.. Det var en hel del föräldrar ;-)

Kul var det i alla fall och ikväll är det träning igen för Liam :-)

Vilka minnen!


Igår var vi inne en sväng på Rusta. Jag kikade lite bland böckerna där och hittade något som jag tyckte att vi bara skulle ha, den här..





Det var precis sånna här recept vi fick använda oss av i hemkunskapen när jag gick i låg-/mellanstadiet. Då kopierade läraren recepten så att vi även ibland fick med oss de hem. Så det är ju riktiga minnen att se den här receptboken för mig :-)
Och den är ju helt underbart perfekt för barn! Så nu blir jag lite extra sugen på att baka och laga mat och få med Liam på det, för han blev väldigt intresserad han också :-)

En lite annorlunda natt...


Vi är så bortskämda med att Tyra sover hela nätterna, från det att man lagt henne på kvällen vid kanske 20-tiden och så fram till kanske 08-tiden på morgonen.. Så nu när hon inte är helt kry, vaknade hon sent igår kväll och var lite besvärad.. Och just med tanke på att hon inte mår så bra tog jag upp henne och då piggnade hon till av bara den. Hon satt och småskrattade och var till och med sugen på att leka lite. Så innan Stefan och jag kom i säng fick hon faktiskt vara på golvet en kort stund och leka. Var liksom ingen idé att trotsa henne, hon var pigg som en mört, som om hon redan sovit en hel natt, hehe :-)
När jag sen la henne igen tog det inte allt för många minuter innan hon var ledsen. Jag tänkte då att det kanske var lika bra att hon fick sova hos oss, men det tog hon bara som ännu en chans till lek och bus, haha.. Så då klättrades det på mamma och pappa och det var en evig jakt på tv-dosorna, för de är ju så himla roliga att leka med ;-)
Vi insåg att det inte skulle funka att ha henne mellan oss, inte den här natten i alla fall, så det blev till att gå tillbaka till spjälsängen med henne. Jag måste nog ha slocknat rätt fort efter det, men Tyra somnade väl och sen någon gång under natten vaknade hon och var jätteledsen.. Men då hade Stefan varit in till henne och gett henne nappen bara.
Ja, herregud.. Det blir så konstigt och känns så konstigt när man som sagt i vanliga fall är bortskämd med att hon sover sig igenom hela nätterna. Då gör minsta lilla rubbning att man själv känner sig som en zombie gånger tio när det är dags att kliva upp på morgonen :-P

Första tandläkarbesöket!


Har gått och undrat när Tyra skulle få en kallelse till sitt första tandläkarbesök.. Och igår kom det :-)



Tycker att pappret med krokodilerna var så sött, ser ju inte alls ut som ens egna kallelser ;-)
Så den här ska sparas har jag tänkt, i Tyras Mitt första året-bok :-)

Filmrecension!


Igår kväll blev det äntligen av att älsklingen och jag tittade på "Hur många lingon finns det i världen"!
Det var verkligen en film som jag längtat efter att få se!



Alex är en stor egoist och har misslyckats med det mesta i livet. Han har en usel relation till sin flickvän och är dessutom arbetslös. När han så äntligen får ett jobb på Hudiksvalls kommun vet han inte riktigt vad han ger sig in i.
Plötsligt befinner sig Alex som ledare för ett gäng utvecklingsstörda och de får honom steg för steg att se livet med nya ögon. Alex inser att alla människor är lika värda och har samma möjlighet att växa bara man visar förtroende och respekt. Alex inser också att ensam inte är stark utan tillsammans med andra blir man stark.

Filmen var precis vad jag hade väntat mig, riktigt jäkla bra!
Jag älskar ju svenska filmer. Sen är det självklart långt ifrån alla som är bra.. Men det här var helt klart en av de bästa ;-)

Rea på Kvantum!


Igår behövdes det handlas.. Det var dags att köpa mer blöjor, våtservetter, nappar, mat och lite till.. Fast det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss just då i alla fall. Medans jag var iväg en sväng under eftermiddagen, så hade Stefan kollat posten och sett att vi fått en kupong från Kvantum, där man skulle få 20% rabatt på hela sitt köp. Så när jag kom hem igen åkte vi direkt dit :-)



Såhär slutade det, hehe :-P Utöver all den mat som faktiskt ändå behövdes och även lite annat, så blev det också rätt mycket onödigt man plockade på sig, bara för att..
Cirka 600:- rabatt blev det för oss med allt det vi handlade, skitbra! ;-)

Lillskruttan på dagis!


Igår var det första gången på dagis, under inskolningen, som vi gick ut för att leka. De två andra dagarna kunde/fick vi inte vara ute på gården på grund av arbetsnissar som höll till där och lagade sandlådan.
Så det var kul att kunna gå ut, så att jag även fick vara med Tyra ute på gården under inskolningen! Och Tyra hade jättekul ute :-)









På det sista kortet här ser man ju faktiskt att arbetsnissarna var där, men de kom bara tillbaka för att göra klart det sista. Innan när vi inte fick gå ut var det även en jättestor grävmaskin på gården och det hade tydligen legat en massa verktyg framme. Så vi kunde ändå vara ute och bara hålla oss lite vid sidan av :-)

Tack moster Mirielle!


Det här jättefina födelsedagskortet fick Tyra av moster Mirielle och Sverker :-)





Så fint sååå! <3

Lillhjärtat Tyra!


I eftermiddags tog jag med mig Tyra ut på gården för lite lek och bus när Liam ändå var ute han med.
Tog med Tyras mini-sandleksaker, som hon fick av mormor förra året när hon fortfarande var för liten för de, så idag var det premiär med de :-)
Nog för att hon satt i gräset med sandleksakerna, men vad gör det när det är de som är mest intressanta i alla fall ;-)
Tyra hade det jättemysigt och kröp omkring där i gräset också! Och så gungades det lite också och det var jätteskoj det med tyckte hon :-)

Knasfia med spaden i munnen :-)



Kryper omkring i gräset..



Just här tittade hon in andra barn när hon gungade och var koncentrerad på det :-)



Hade två bilder till som jag så gärna hade velat lägga upp också, men av någon lustig anledning så ville inte de laddas upp.. Men men, blev några jättefina bilder i alla fall :-)

Gratis är alltid gott!


Jag tror att många kan hålla med om att det är jäkligt irriterande när man beställer med sig mat hem och inte får med allt. Det kan räcka med att de inte skickar med servetter och sugrör. Visst..är man hemma kan man själv komplettera, men ska man äta i bilen eller någon annanstans är det inte lika lätt. Och ännu mer förbannad blir man när de inte ens skickar med all den mat man beställt. Så häromdagen fick jag nog efter alla de gånger då det fattats något.. Jag ringde till McDonald´s här i Västervik där vi beställt mat och sa som det var. När jag ändå var i farten och klagade på att vi inte fått med all mat som vi beställt och som jag såg stod med på kvittot, då passade jag även på att säga det att det är sjukt att man som kund ska behöva stå och hålla koll på att man faktiskt får med sig allt. Det är nämligen ett flertal gånger jag fått påminna de i kassan om sånt vi beställt och de bara "ja just det". Hon som jag pratade med var jättetrevlig och förstod mig och sa att hon skulle prata med personalen, så antar att hon på något sätt var ansvarig där också. Hon erbjöd sig att skicka hem kuponger till oss, vilket jag såklart tackade ja till. Och idag kom de i brevlådan ;-)



Nu står det ju som till Stefan.. Jag orkade inte hålla på att stava mina efternamn, så när hon ville ha adressen så sa jag Stefans namn istället ;-)

Fotbollskillen!


Ikväll var det då dags för Liams första fotbollsträning efter sommaruppehållet. Allt på en gång ;-)
Liam var väl inte allt för sugen på att gå först, men jag vet hur kul han tycker att det är när han väl är där, så jag fick med mig honom i alla fall och mycket riktigt så hade jag rätt.. Han tyckte det var jättekul! :-)
Eftersom det fortfarande är rätt rörigt på sina ställen i huset efter flytten så hittade jag bara benskydden och strumporna, inte resten av fotbollskläderna. Fast det gjorde inget, Liam fick ha sina nya gympakläder vi köpt till honom för att ha på gymnastiken i skolan. Och se vilken snygging han är! :-)



På söndag är det dags för en minicup mellan VFF, som Liam spelar i och IFK.
Det ser Liam fram emot jättemycket! :-)
Och till dess måste vi ha letat fram hans riktiga fotbollskläder!

En stor dag för mina älskade barn!


Vad jag har fasat för den här dagen.. Men helt i onödan!

I morse var det till att gå upp tidigt. Ingen hit tyckte varken jag eller barnen, men det gick bra ändå. Liam kom upp med lite tjat och Tyra sov vidare en kort stund på skötbordet innan hon vaknade till :-)
Tack och lov så hade jag redan under gårdagen namnmärkt barnens nya regnkläder och skor och en hel del annat och även packat ihop allt som skulle med.

Liam i sina nya fina kläder, redo för skolstarten!



Tyra i sina nya fina kläder, redo för inskolning på dagis!



Iväg kom vi i tid och gick då först bort till skolan med Liam. Han sa flera gånger att han inte ville att jag skulle lämna honom, men jag tänkte att vi skulle ta det som det kom och se hur det verkade vara när vi kom fram. Först var han jätteblyg och nästan gömde sig bakom mig, men så fort han fått av sig ytterkläderna så vände det. Han sa hejdå till mig och Tyra och följde sen med fröken in. Och jag fick höra efteråt att han hade lyst upp som en sol när han kommit in och att allt bara gått jättebra. Det känns sååå skönt!!

Sen promenerade Tyra och jag vidare bort till dagis för inskolning. Tyra var inte ett dugg blyg alls, utan ville ner på golvet på en gång och leka :-) Hon kröp omkring för fullt och undersökte alla leksaker. Vid fruktstunden satt alla andra små och bara tittade och såg ut som frågetecken nästan allihopa (antagligen för att de var någon ny där plus jag), men Tyra körde sitt race, var skitglad för att det var käk på gång och skrattade och bankade lite i bordet för att försöka skynda på käket, hahaha! Så störtskön hon är min lilla trollunge ;-D Hon vände sig även till en annan flicka som säkert var närmare 2 år och pratade och pekade och var jätteglad :-)
Sen fick vi vara med på sångstund och så åt vi lunch och sen var det sovstund och till sist ännu lite mer lek innan vi skulle gå hem vid klockan 14 för att hämta Liam också :-) 
Just det.. Hände väl en lite knasig grej.. Tyra halkade till när hon kröp och slog då i ansiktet i golvet, så på tre röda fick hon en liten fläskläpp :-( Fast det gick snabbt över som tur var!
Sen fick jag förresten skriva på ett papper, ifall jag godkänner att de tar kort på Tyra, vilket jag självklart godkände :-)
Så de tog en hel del kort på henne redan idag och en av de var den här som de skrev ut och satte upp på tavlan i hallen :-)



Nu håller jag tummarna för att det ska fortsätta såhär bra för båda barnen!



Biobesök!


Idag har Liam och jag varit på bio! Redan långt innan dess att Disney´s Bilar 2 hade biopremiär, så lovade vi Liam att han skulle få gå och se den. Jag fick äran att gå med honom :-)
Han fick välja själv om han ville gå med mig eller Stefan och han har från första början, sen flera månader tillbaka, varit fast besluten om att det var mig han ville se den med. Så man tackar ;-)
Var jättekul att få sån egentid med Liam, det behövdes för både honom och mig!
Så på bion köpte vi popcorn och Coca-Cola och gottade oss med till filmen :-)



Både Liam och jag tyckte att filmen var riktigt bra och kul! Den första filmen har man sett en massa gånger eftersom Liam körde den på repeat en viss period.. Men det var ett bra tag sen nu, så jag minns faktiskt inte riktigt hur ettan var, så är väldigt svårt att avgöra vilken som är bäst. Fast jag minns i alla fall så mycket av ettan, så att jag kan säga att den här är helt annorlunda, det är mycket mer fart och fläkt i den här och framför allt mer spänning tycker jag.
Den måste bara Stefan se sen, han lär gilla den! Och jag ser den gärna igen :-)

Bilder från Ölands djurpark!


Nu har jag gått igenom bilderna och plockat fram de som jag vill dela med mig av.. Fast det blev MASSOR med bilder!

Till att börja med har vi då något så vanligt som en kanin, som äter grönsaker :-)



Här tittades det på apor..



Här var en av de..



Stefan och Liam var inne hos getterna och matade de med pellets. Liam tyckte det var sådär och höll sig lite vid sidan av. När getterna kom fram till honom pekade han på Stefan och sa "där borta finns det mat" :-)

 

Är det här vad som menas med Ölands djur & nöjespark?! ;-)



Underbar bild på pappa och dotter! Älskar den <3



Nallebjörn..



Liam har bråttom vidare i parken :-)



Liam på en zebra :-)



Stefan hukade sig när Tyra satt på zebran så att man inte skulle se honom, hehe :-)



Älskade lilla góa Tyra superglad och nöjd över att få vara uppe i famnen och titta på djuren :-)



En mycket glad kille!



En söt liten surikat :-)



Nästan hela familjen vid lejonet :-)



Finaste Liam <3



Lejonbebisar som busade med varandra :-)



När det var dags för lite mat i magen ville Liam ha pannkakor med sylt och grädde :-)



Stefan och jag åt Tex-Mex buffé :-)



Uppe i pariserhjulet med mina finaste <3



Liam åkte ett par turer med bilarna :-)



Jag hade siktat in mig på att fånga en sån här rosa taggboll till Tyra (Liam har redan en gul) i en sån där automat med gripklo och jag lyckades på andra försöket! Tyra blev mycket glad över bollen :-)



Liam med två vinster :-)



Skön stil ;-)



Stefan åkte luftballongen med barnen och se lyckan hos Tyra :-)



Liam föredrog de karusellerna med lite mer fart och fläng, fast dock inte just dennna, den var lite på tok för snurrig tyckte han :-)



Som ni såg tidigare så älskade Tyra att åka karusell.. Tokiga lilla unge! :-)



Stefan lyckades få upp två sånna här söta hästar ur en automat med gripklo :-)



Stefan och Liam i radiobilarna :-)



Stefan och Liam spelade/tävlade :-)



Tyra fick självklart spela lite hon med, så hon fick göra fiskedamm (kanske det inte alls kallades) och välja snöre helt själv :-)



Tyra promenerade lite innan det var dags att säga sig i bilen och åka mot först Kalmar och Ikea och sen hemåt :-)



Nu blev det som sagt en hel del bilder, har så svårt att bara välja ut några :-P



Grattis Tyra på 1-årsdagen!


Igår var det en stor dag, älskade lilla hjärtat Tyra fyllde 1 år!
På morgonen gjorde vi fint på en liten bricka med rosa glittrande serpentiner och en flaska välling, som vi sen gick in med sjungandes till Tyra när hon låg i sängen. Det var en mycket glad tjej som vaknade till och väldigt snabbt ställde sig upp i sängen :-)



När lillskrutt fått dricka sin välling gick vi in till tv-rummet för paketöppning :-)



Självklart var det riktigt spännande att öppna paket.. Med alla snören och allt papper :-)



Tyra verkade tycka om sina presenter :-)



Tyra väntar på att pappa ska ta bort alla lappar och sånt från hunden :-)





Tittar i fina boken med alla djuren :-)



Testar klosslådan :-)



Allt papper var också en hit att leka med, hehe :-)



Vi valde att ta dagen som den kom.. Dels eftersom vi ändå varit på Ölands djurpark dagen innan och sen att vi nästa helg ska ha "bebiskalas" :-)
Fast självklart blev det ändå tårta på självaste dagen!
Såhär blev Tyras 1-års tårta :-)



Tyra fick en rejäl bit tårta som hon fick göra precis vad hon ville med. För att spara på lite extra arbete, så tog jag faktiskt på henne ett sånt där förkläde. Först verkade det helt onödigt, men mot slutet var jag glad för det, hehe :-)



Tyra satt en bra stund med sin tårtbit och pillade i sig små bitar.. Hon verkade tycka att det var rätt gott :-)
Det var fler som tyckte om tårtan.. Storebror Liam :-)
Tyvärr så är bilden rätt suddig, men var faktiskt den enda bilden där han såg glad ut, hehe..



Trots att vi inte gjorde något särskilt så fick vi en mysig dag tillsammans och jag både tror och hoppas att även Tyra var nöjd med sin dag ;-)

Grattis till oss!


Idag firar älsklingen och jag 8 år tillsammans!



Älskar dig Stefan av hela mitt hjärta! <3

Nu ska det skrivas ner!


Nu har jag riktigt länge, säkert i flera år, gått och tänkt på att skaffa något speciellt skrivblock där jag kan skriva ner alla tokiga och roliga saker som Liam säger. Varför det inte blivit av har jag inget bra svar på.. Det är väl en sån sak som är så enkel egentligen och knappt tar nån tid, men man kommer liksom aldrig dit. Fast nu så slog jag slag i saken! Vi var inne på Ikea häromdagen och då bara råkade jag gå förbi en hylla där det fanns skrivblock och jag fastnade direkt för hur de såg ut, så två sånna fick det bli, en till Liam och en till Tyra :-)

 

Det som är så bra med just de här också är att det är blanka sidor i, då känner jag i alla fall att det går att få det lite personligare när man skriver, än om det hade varit linjerat. Och så blir det lite finare om man vill klistra in nån bild också. Så nu ska här skrivas när barnen gör eller säger knasiga/roliga saker ;-)

Ölands djur & nöjespark!


I morse (eller rättare sagt igår morse, är ny dag nu när jag skriver :P) klev vi upp riktigt tidigt för att i god tid komma iväg för en heldag på Ölands djurpark.
Vi var lite oroliga över vädret, men vi hade dubbelkollat det innan och mycket riktigt så blev det kanonväder. Växlande sol och molnighet, men väldigt varmt... Riktigt skönt!

Både Stefan och jag förstod att båda barnen skulle uppskatta dagen, men att framför allt Tyra skulle tycka det var så kul som hon gjorde, det hade vi nog inte väntat oss :-) Hon skrattade högt och blev helt till sig vid djuren och vid karusellerna likaså. Hon fick åka ett par stycken och det lyste lycka om hela henne, så himla underbart att se! Och Liam han hade hur kul som helst han med. Han visste inte att vi skulle dit, utan vi lurade honom lite, så fick det bli en överraskning istället :-)

Så alla djuren har vi tittat på, åkt karuseller och spelat på lotterier och såna roliga spel som finns.
Vad gäller karusellerna så märks det att Liam blivit äldre, för han skulle ge sig på de värre sorterna, de som snurrar av bara den och går rätt fort :-)
Självklart togs det en hel del bilder.. De är överförda till datorn, men jag har inte hunnit kolla igenom de, så bilder kommer vid senare tillfälle ;-)

En helt underbart mysigt dag med mina finaste <3


Paket!


Nu är lillskrutts födelsedagspresenter inslagna och klara för morgondagen :-)

Redo för skolstart och dagis


Det blev en liten lista på allt som behövde införskaffas inför Liams skolstart och Tyras inskolning på dagis nu på måndag. Så idag var vi runt i en massa affärer och såg till att köpa så mycket som möjligt av det. Och jag kom just på att det är en sak kvar.. Ett par gummistövlar eller liknande till Tyra.. Men ska nog se ifall de som Liam hade när han var liten kanske kan passa.
I alla fall så kom vi hem med en hel del påsar med kläder, skor, regnkläder och det ena med det femte till barnen. Himla skönt att ha det avklarat!

Tyra fick ju då sina första riktiga skor idag, med vanlig hård sula.. Helt underbart söta och snygga! Ett par Adidas i svart och guld :-) Och som om det inte vore nog så köpte vi matchande kläder till henne, också de Adidas och i svart och guld :-) Provade kläderna på henne tillsammans med skorna och shit vad tuff hon blev!! Så självklart tog jag några kort som jag tänkte bjussa på ;-)







Nu när det praktiska är avklarat så är det bara det känslomässiga att ta itu med för min del.. Tar jättehårt på mig att Liam ska vara på ett nytt ställe med en massa nya kompisar och att allt kommer se helt annorlunda ut jämfört med innan då han gick på dagis och då allt kändes så mycket enklare på nåt sätt.. Och sen att min lilla bebis Tyra ska börja dagis. Hon är ju så liten fortfarande och det är som att jag inte litar på att nån annan ska ta hand om henne än. Ni hör.. jag har en del att jobba med inombords. Huvudsaken är att att jag är positiv med barnen och när vi tillsammans pratar om det! Det blir nog bra ;-)




Findus på upptäcksfärd!


Idag lät vi Findus, för första gången sen vi flyttade hit, få smaka lite smått på utelivet. För er som inte vet så är Findus en innekatt och har alltid varit det. Visserligen var han ute lite till och från när vi bodde på Jurastigen för nåt år sen och till och med hela nätter ibland. Fast han är ju inte van vid att vara ute som en riktigt utekatt, han är väldigt försiktig av sig och blir väldigt lätt rädd och springer in igen, så allra bäst trivs han nog inomhus i alla fall. Men självklart är han nyfiken och vill gärna ut och kolla läget, så är han nöjd sen :-)

Findus sitter vid dörröppningen och spanar..



Upptäcker vår gård och de spännande lukterna som finns där :-)



Märktes redan direkt när vi tog hit Findus till huset att han verkligen trivs, precis som han gjorde på Jurastigen och det känns så himla bra! Sötaste lilla Findus <3

Det tar sig..


Jajjamänsan, det börjar likna ett hem mer och mer ;-)
Det är inte klokt vad tid det tar att komma i ordning med allt när man flyttar. Nog för att vi flyttat ett x antal gånger tidigare, så jag borde veta, men det är som att man glömmer. För var dag som går blir det mer och mer hemtrevligt och vi trivs redan riktigt bra med att bo i radhus, är underbart på alla sätt och vis!
Nu kom det en kille här från Västerviks vvs-reparationer och ska koppla in diskmaskinen, tvättmaskinen och även byta blandare i köket och inne på lilla toaletten.. Så himla skönt att få det gjort!

Go retro!


När vi var iväg till Norrköping härom veckan så var vi inne en snabbis på Lindex. Såg nämligen i skyltföntret att de hade rea och självklart drogs jag dit som en magnet, hehe :-)
Hittade inte så jättemycket.. Fanns inget till Liam tyvärr, men blev två bodys och en tunnare mössa till Tyra i alla fall, för endast 75:-.. Underbart med rea!
Mössan föll jag pladask för på en gång, älskar den! Och jag är så glad att den passade! Så fort jag provat den på henne i affären och såg att den passade så var det inget snack om saken, den skulle hon bara ha! Och 15:- är ju som gratis :-)
Nu till det som var min tanke innan jag började babbla på.. En bild på Tyra i mössan :-)

Vart tar tiden vägen???


Blir allt oftare och oftare som man nu för tiden frågar sig själv vart tiden egentligen tar vägen.. Och inget bra svar har på på det heller. Det jag syftar på framför allt är barnen och just för tillfället lillskrutt Tyra. I tisdags var det då dags för 1-årskontroll, läkarkontroll och vaccination. Allt såg bara bra ut, alltid skönt att höra! Tyra var väl inte allt för glad bara när det var dags för de eländiga sprutorna, då skreks det en hel del kan jag lova.. Men att få komma upp i mammas famn efteråt och få tröst gör att det ganska snart känns bättre <3 Jag kände på mig att hon skulle åka på feber, tyckte att hon väldigt snabbt blev lite varm.. Och mycket riktigt, under kvällen fick lillskrutt hög feber, 39,5 grader, så då var det bara till att ge en supp. En supp och en flaska välling gjorde susen, för sen sov hon gott hela natten!

Idag är det exakt en vecka tills det att Tyra fyller 1 år och då har jag inte längre en liten bebis.. Och jag kan verkligen inte förstå vart det året tagit vägen!! Jag minns det ju som om det var igår vi åkte in till förlossingen.
Så med andra ord är det också dags att börja tänka på kalas för den blivande 1-åringen :-)

Bara några dagar efter Tyras födelsedag börjar inskolningen på dagis för henne. Och inför den är det en massa blandade känslor för mig som mamma. Usch, ser inte fram emot det! Vill inte lämna bort min lilla bebis till någon annan! Fast jag får ta mig i kragen och ha rätt inställning för Tyras skull, för det blir nog bra ändå hoppas jag :-)
Och samma dag börjar även Liam på Fågelbäret, i förskoleklass.. Snacka om stora killen!

Det är väl bara att konstatera.. Tiden går för fort ibland!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus