Så blev helgen..

Nu var det några dagar sen jag bloggade, men känner att jag inte riktigt haft tid och ork till det nu under helgen.
Jag har istället valt att bara umgås så mycket som möjligt med älsklingen och barnen nu när han ändå jobbade lite mindre under helgen än vad han gjorde förra veckan.. Och på kvällarna när lillskrutt somnat så har jag själv varit så trött, så jag har då valt att bara krypa ner i sängen och titta på tv tills det att jag kunnat somna. Har varit skönt det med, istället för att bara sitta vid datorn till sent på natten.

I fredags så var det ju självklart fredagsmys som stod på schemat och då valde faktiskt Stefan och jag att köpa en 2-liters Coca Cola som vi drack under den kvällen och fasen vad gott det var när man inte hade druckit det på flera dagar!! Nåt mer gotti gott blev det nog inte den kvällen vad jag kan minnas, för vi åt varma mackor rätt sent som vi stod oss så himla mätta på.

I lördags vaknade jag riktigt tidigt.. Jag kom att tänka på att det bara var en dag kvar tills det var dags att ställa sig på vågen och kolla ifall jag gått ner något. Jag kunde bara inte hålla mig, så blev att jag plockade fram vågen.. Och jag tänkte faktiskt som så, att om jag skulle ha gått ner så pass "mycket" att jag skulle känna mig nöjd, så kanske det skulle vara till en hjälp också, så att jag inte bara skulle proppa i mig godsaker bara för att det var lördag. Rätt smart tänkt tyckte jag själv, för det visade sig ju faktiskt också att jag gått ner 1,3 kg, så dels det gjorde att vi valde att inte dricka någon läsk även att det det var lördag, utan vi höll oss till bubbelvatten, men åt ändå lite godis och sånt gotti gott =)
Under lördagen gjorde vi väl inte så jättemycket. Vi var iväg en sväng till Busfrö Nytt & Bytt och kollade lite där och i de små butikerna runt om. Hemma spelade vi lite sällskapsspel med Liam och kollade film och hade det bara mysigt!

Igår fick jag bara en idé om att åka till Lysingsbadet och grilla, var ju så fint väder också. Stefan tyckte det var en bra idé, så vi packade ihop det vi skulle ha med oss och mötte upp Madde, Jonas, Alicia och Isabell och grillade allihopa tillsammans. Var trevligt!


Tyra fick sitta lutandes mot skötväskan i vagnen, så att även hon kunde få lite gott att äta
när vi andra grillade. Hon fick päron- och bananyoghurt på barnmatsburk =)


Liam och Alicia grillar korv och de var väldigt noga med om korvarna var tillräckligt
varma eller om de kanske skulle grillas lite till.. Så de tyckte alltså att det var väldigt skoj =)

Blev inte att jag tog så många kort alls, så fick tyvärr inte med Isabell på något kort.

Ungefär så här såg vår helg ut..



Uppe med tuppen!

Ja, blev att jag gick upp riktigt tidigt idag. Har inte sovit något vidare alls i natt, så beror väl mycket på det att jag kom upp vid den här tiden över huvud taget, för hade jag sovit djupare så hade jag legat och sovit riktigt gott så här dags.
Kom i säng rätt sent, närmare midnatt, men jag var så himla trött så trodde inte det skulle bli några problem att sova.. Men tydligen! Bara någon timme efter att jag lagt mig vaknade Tyra och var rätt pigg. Stefan var schysst och tog henne först, men slutade med att hon fick ligga hos oss och efter en liten slurk bröstmjölk sov hon sen gott igen =)

När jag ändå kom upp så här tidigt så passade jag på att ta mig en dusch, skönt att ha det gjort!
Så nu sitter jag då här vid datorn och har druckit en Actimel också. Har blivit lite beroende av de där Actimel faktiskt :-P
Dricker ju bara en om dagen, på morgonen, så det är väl inget dumt med det egentligen. De är riktigt goda och ska ju ha bra bakterier för magen, så bara jag håller mig till en om dagen så känns det rätt bra, för de innehåller nog en del socker skulle jag kunna tänka mig =)



Sitter och väntar på att håret ska torka lite mer, sen ska jag krypa ner i sängen igen!

God natt då.. För min del i alla fall =)

Jag kämpar på!

Jajamen.. Jag kämpar på!
Andra dagen, vad är det egentligen kanske man kan tänka.. Fast det är ju faktiskt nu i början det är som jobbigast innan man kommit in i de nya vanorna och kommit ifrån det värsta sötsuget. Jag skulle lätt kunna öppna skåpet där vi har en massa godaker och bara öppna något och vräka i mig. Fast det finns ju en liten spärr för det nu.. För tänk också vilket fruktansvärt samvete jag skulle få efteråt.. Nä, då står jag hellre över!

Måste säga att Stefan är riktigt duktig han med! Jag talade om för honom i förra veckan att jag tänkte påbörja det här nu, vilket han tyckte var jättebra och att det också skulle hjälpa honom med att hålla sig borta från det onyttiga om vi är två om det.
Och han har faktiskt inte heller druckit läsk eller ätit godis sen igår, i alla fall vad jag vet.. Jag kan ju inte veta vad han gör när han är iväg och jobbar :-P
Fast han sa det till mig att det nästan är lite extra jobbigt för honom nu, för han "kastades" ju mer in i det, jag hade ju ändå gått och tänkt på det här ett tag innan och har ju på så sätt också kunnat peppa mig själv mer inför det.. Och det har han faktiskt helt rätt i, så därför tycker jag att det är mycket bra gjort av honom att haka på =)
Får se bara hur länge det håller, hehe!

Nu under kvällen här när vi var väldigt sugna på något gott, så var jag duktig och gjorde smoothie till oss =)
Det var riktigt gott!



Första dagen utan en MASSA socker...

Då var det måndag idag och jag har nu påbörjat mina nya vanor.. Och redan går det upp och ner med humöret och känslorna vad gäller det här med att hålla sig från det onyttiga, all läsk och godis.. 
Fast det skiter jag i, det tillhör att det känns pissigt emellanåt.. Jag försöker tänka så i alla fall..
Jag har snart tagit mig igenom första dagen, så bara att fortsätta!
Apropå att snart ha tagit sig igenom första dagen, så bara kryper det i kroppen på mig just nu, men jag får het enkelt nöja mig med en banan eller någon knäckemacka om det skulle krisa och jag bara måste få i mig nåt. Jepp, så är det ;-)

Imorgon är en ny dag, så ska väl snart sova så att jag orkar stå emot alla frestelser även då =)

Natti natti

Nu börjar vi komma tillbaka..

Härligt att skriva i bloggen igen!
Har inte haft så mycket att blogga om nu när vi varit sjuka, men nu såå...

Vi har ju som sagt varit sjuka, så har nästan bara varit hemma hela tiden. Var iväg en sväng till affären allihopa igår och även idag, men annars har det bara varit lugnt. Lillskrutt är tyvärr inte helt kry, hon är rätt snorig, så hon är väl inte riktigt på topp just nu.
Imorgon är det måndag och då börjar allvaret igen. Liam är så pass frisk, så han får gå till dagis imorgon igen har jag tänkt.
Plus att imorgon blir det HÅRDA bud för mig, för då ska jag börja kämpa för att gå ner i vikt. Ska bli skoj, har faktiskt längtat riktigt mycket till att få påbörja den resan ;-)

Planerna för ikväll är väl att bara ha det gött! Titta på Solsidan sen vid 20.00 och passa på här också under kvällen att äta en massa gott =)



Förändringar..

Då har jag äntligen tagit tag i att ändra utseendet på min blogg, härligt!
Hade ju det förra utseendet hur länge som helst och nu hade jag helt enkelt tröttnat på det.
Så nu när det är nytt så känns det också ännu roligare att skriva i bloggen =)

Över till en annan förändring då som kommer ske.. Min vikt!!
Jag vet ärligt talat inte själv hur många gånger jag sagt att jag ska försöka gå ner i vikt och sen att det bara runnit ut i sanden. Och då har det också runnit ut i sanden innan jag knappt hunnit komma igång.
Fast nu känner jag mig riktigt taggad måste jag säga!
Har gått och funderat på det nu ett tag och inte kunnat släppa det, så kanske kan det också vara ett tecken på att jag kommer greja det skapligt den här gången. För jag vill verkligen känna att jag kan visa mig på stranden i badkläder i sommar och bara njuta och ha det bra med min familj och leka och busa med barnen utan att behöva må dåligt över hur jag ser ut. Det har jag gjort tillräckligt känner jag och jag har väl börjat komma till insikt med att det faktiskt bara är jag som kan ändra på den saken.
Så från och med måndag nästa vecka är det hårda bud som gäller! För mig är det hårda bud jämfört med vad jag är van vid i alla fall och jag vill inte gå ut på tok för hårt i början heller.
Tanken är att jag ska sluta dricka läsk varenda jäkla dag, utan bara under helgerna.. Samma sak vad gäller godis.. Och jag ska försöka röra på mig mer, vilket i mitt fall innebär promenader med tanke på mitt problem med fogarna efter graviditeten..
Så även om det inte låter som så mycket eller stora förändringar, så kan jag LOVA att det är det för mig. Var alltså under graviditeten med Liam som mitt sockerberodende började, vilket är några år sen nu, så att inte få dricka den där läsken varje dag kommer att vara tufft för mig. Plus att jag tror att med tanke på hur mina vanor ser ut i dagsläget, så kommer "bara" där här förändringarna i början göra en väldig skillnad.
Men som sagt så känner jag mig jäkligt taggad för tillfället och satsar på att köra igång på måndag!
Så troligtvis lär väl mina blogginlägg framöver också handla en del om hur det går för mig.. Kanske att jag tar ut en del ilska och irritation här, över det sockret jag då inte får i mig längre, hehe!

Nähä.. Det var det!
Klockan är ju strax 07.00 och jag har varit vaken sen klcokan 03.00 ungefär, så kanske att jag borde krypa ner i sängen och åtminstone vila lite innan mina underbara barn vaknar och tycker att dagen ska börja =)


Kan det redan ha tagit en vändning?!..

Vilket elände! Att man skulle bli så dålig då..

Igår visste jag knappt hur jag skulle orka ta mig igenom dagen, speciellt då när Stefan var på jobbet och inte kunde hjälpa mig med barnen, det var riktigt tufft! Plus att Tyra blev rätt dålig också och fick rätt hög feber. Fast som tur är så är ju Liam en så pass stor och duktig kille nu, så han klarar sig ju rätt bra själv nu när jag inte är på topp.
Men när Stefan hade slutat jobbet och varit och handlat mat så tog han Tyra ett tag så att jag fick vila.. Och jag somnade och sov jättegott i några timmar. Det var riktigt välbehövligt!
Det var under den tidigare delen av kvällen, så bara några timmar senare var det dags att sova igen, men det var inga problem.. Jag mådde så dåligt, så när jag hade fått Tyra i säng strax efter halv tio så gick jag också och la mig och även om jag vaknade några gånger under natten så sov jag så himla gott och det var så skönt att få sova ordentligt. Så när jag vaknade vid strax före nio i morse kände jag mig rätt utvilad och pigg och med tanke på hur förskräckligt jag mådde igår, så var det en underbar känsla!


Idag är jag som sagt piggare.. Jag har inte ont i kroppen och ingen frossa.. Jag är mest ruskigt snorig och hostig. Så det verkar ju faktiskt som att det redan tagit en vändning.
Då ska jag bara försöka se till nu då att jag inte tar ut mig för mycket här hemma så att jag blir sämre igen. Fast det är ju svårt att låta bli att ta tag i saker så fort man känner sig lite bättre, för disk- och tvättberget slutar ju tyvärr inte växa bara för att man är sjuk..

Just nu sover Tyra och Liam pysslar med sitt, så då ska väl inte jag slösa tid på att sitta här kanske..


Det hade ju kunnat vara bättre!

Jaa.. Bätte hade det ju kunnat vara, eller hade man ju kunnat må..
Liam började redan i lördags att vara lite smått snorig och under gårdagen blev han ännu snorigare och även lite hostig. Så han har faktiskt fått vara hemma från dagis idag, för det är ju bara onödigt att låta han gå och riskera att han blir sämre när jag ändå bara går hemma. Fast som om inte det vore nog så kände jag mig inte på topp när jag vaknade i morse. Jag hade en sån där riktigt äckelkänsla i halsen, så som man brukar kunna ha när man håller på att bli sjuk. Och sen under dagen har det bara gått åt fel håll, för jag är nu jättesnorig, har jobbigt med halsen och har totalt tappat smaklökarna för tillfället och det SUGER verkligen!!
Men som om inte det heller vore nog så har även Tyra nyst en hel del idag och hade nu här på kvällen 38 graders feber.
Nog för att man brukar kunna räkna på att febern börjar någonstans vid 38 grader på små bebisar, men jag tyckte att hon kändes febervarm, hela hon.
Så nu får vi bara hålla tummarna för att Stefan klarar sig från eländet!
Visst, vi är inte jättesjuka, lite förkylda, men jag är så förbaskat trött på att det går max en vecka efter det att Liam börjat dagis igen efter en längre ledighet, så är han sjuk sen.. Och jag med mitt otroligt dåliga immunförsvar..

Fast en sak som fick mig på väldigt bra humör idag var när min älskling Stefan kom hem från jobbet och överraskade mig med en blomma, en jättevacker blomma som jag bara älskar!
Sånt förgyller verkligen vardagen ;-)

Så var det den där rackarns rubriken.. "Mysig helg!" kanske..

Då var helgen redan över.. Igen! Man tjatar ofta om att helgerna går så fort, men de gör ju verkligen det..
Tur att man kan se till att ha det så bra och skoj som man ändå har det under helgerna då :-)

Vi började helgen med att ha ordentligt med fredagsmys! Det blev att vi köpte pizza och tittade på Let´s dance.
Det är ju faktiskt en redig fredag det ;-)

Igår lördag, så hade vi finbesök av Madde, Jonas, Alicia och Isabell ;-)
Vi åt middag tillsammans, Tacos, som Liam hade önskat och tittade sen på film och hade det bara riktigt trevligt as usual!
Fast det var lite mer speciellt än så den här gången, för Alicia skulle få sova över här hos Liam.
De hade det så kul och båda säger nu att Alicia varje lördag ska sova över här hos Liam, hehe!

Och idag söndag, så har det faktiskt inte hänt så jättemycket mer än att vi framåt eftermiddagen promenerade hem med Alicia.
Fast har varit så skööönt att bara slappa idag! Är långt ifrån alla gånger jag tycker det, det kan jag lova :-)

Imorgon är det ju måndag och ny vecka igen, bläää!! Känns mer blää än vanligt, för den här kommande veckan ska Stefan jobba mer än vanligt, vilket blir MASSOOOOR!!! Men men, vi överlever nog.. Längtar redan till nästa helg :-P

Jag kommer säkerligen att uppdatera om hur för jävlig veckan är.. Haha..

God Natt gott folk!

Härligt med helg!


Så himla skönt med helg nu, framför allt när vardagen kommit igång som vanligt igen!
Några timmar kvar för Stefan att arbeta och för Liam att vara på dagis, sen tar vi helg och då ska vi börja med handla mat, börjar eka här hemma i skåpen :-P
Sen ska vi äta något riktigt gott idag, för det har vi sagt att vi ska, som typ pizza eller nåt, får se va det blir.
Men en massa mys kommer det i alla fall att bli, dels framför tv:n och Let´s dance skulle jag tro =)

Inne i vardagen igen...

I måndags var det då dags för Liam att börja dagis igen efter en ganska så lång julledighet. Han tyckte det var jättekul att få komma tillbaka och träffa kompisarna igen och komma ifrån mamma och pappa lite, åtminstone mig som han får dras med för det mesta, hehe! Fast att dagis började för Liams del igen innebar ju också tidiga morgnar igen, vilket kändes väääldigt tungt där på söndagkvällen.. Men det har funkat, jag har kommit upp. Betydde ju även att jag nu var tvungen att rubba lite på Tyras rutiner, men det har väl funkat rätt okej det med.

Idag är det redan onsdag och jag tycker att man kommit in rätt snabbt i vardagen igen. Är ju alltid rätt skönt ändå att ha de där rutinerna, oavsett om det innebär att man måste upp tidigt. Då får man ju oftast också mer gjort och det är ju himla bra! Tycker om att känna att jag fått ut mycket av dagarna ;-)

Nu är klockan rätt så mycket faktiskt, så jag ska krypa ner i sängen hos Stefan som redan sover så gott.

God natt

Trevlig lördag!

Tänkte att jag bloggar lite nu innan jag går och kryper ner i sängen :-)

Dagen började med att vi bara tog det lugnt här hemma och gjorde lite vad som föll oss in.. När klockan sen närmade sig 15.00 så begav vi oss bort till Madde, Jonas, Alicia och Isabell för att dansa ut julen. Vi fikade, dansade runt granen och barnen fick även leta efter julägg. Det tre stora barnen fick sina ägg fyllda med godis och såpbubblor och lilla Tyra fick istället tre jättefina klädesplagg! En body, ett par leggings och en pyjamas som var inslagen i presentpapper som en smällkaramell...
Så tack igen Madde och Jonas, ni hittar alltid på så roliga saker för barnen! :-)

När vi sen kom hem gjorde vi oss lite mat som vi faktiskt åt framför tv:n, till "Fångarna på fortet".
Kvällen fortsatte med tv-tittande och nu under kvällen, eller snarare en bit in på natten har jag suttit här vid datorn och chattat med syrran, Mirielle :D

Vad som händer under morgondagen vet jag inte, vi har inget inplanerat i alla fall, så kanske bara blir till att ta det lugnt och ha det mysigt.. Sånt som märks imorgon om inget annat ;-)
Nu måste jag krypa ner i sängen och sova om jag ska vara någorlunda människa imorogn :-P

God natt!

Rullat på bra..

Ja, idag har det rullat på bra och jag har faktiskt fått en hel del gjort här hemma..

Jag hade faktiskt ställt klockan på ringning tills i morse, för att komma upp i god tid och göra något bra av dagen, men självklart reagerade jag knappt på den och stängde sen bara av för att sova vidare :-P
Fast var inte så farligt länge till som jag sov, kom ändå upp strax före nio och då satte jag direkt igång med att vara flitig och få saker gjorda. Efter att ha duschat gjorde jag frukost till oss allihopa och sen har det diskats, tvättats, julen har plockats bort (det mesta i alla falll), det har dammsugits, lagats mat och ännu mer därtill..
Finns fortfarande en hel del kvar att göra, men efter allt jag gjort idag kan jag i alla falll lägga mig och sova sen med gott samvete ;-)

Imorgon är det fredag och Stefan ska jobba igen, *boooring!*
Fast som sagt fredag, så då blir det ju fredagsmys sen när han kommer hem :-)

Skärpning Nicole!

Fattar inte att jag har vänt på dygnet så som jag gjort. Eller vänt och vänt, men kommer i säng på tok för sent, liksom mitt i natten och sover sen rätt så länge på morgonen. Inte bra!!
Nog för att mina barn också sover då, åtminstone Tyra och även ibland Liam, men jag vill komma upp och göra något bra av dagarna.. Så nu får jag fasen se till att skärpa mig!
Blir ju automatiskt en vändning nästa vecka då Liam ska till dagis igen efter julledigheten, men lär bli tufft att helt plötsligt behöva gå upp vid sju igen efter att ha sovit till i alla fall tio :-P

Här sitter jag och skriver om skärpning och så är klockan nu liksom 01.00.. Snyggt jobbat Nicole!

Har i alla fall ikväll haft det riktigt mysigt med älsklingen! Vi har legat i sängen och tittat på tv, bland annat "Filips och Fredriks Årskrönika 2010", som var riktigt skoj faktiskt, och ätit Pringles och druckit Coca Cola :-)

 Eftersom det är röd dag imorgon så är Stefan ledig, vilket är underbart, hur skönt som helst!

Nä, kanske dags att krypa ner i sängen nu då..
Natti natti!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus