Min lilla konstnär!


Jag skrev ju häromdagen att Tyra fått göra en tavla med hand- och fotavtryck på öppna förskolan.. Och när vi ändå var där igår på den där HLR-kursen, så passade jag på att hämta det lilla konstverket :-)



När Tyra så småningom får ett eget rum så kommer den här tavlan att sättas upp på väggen!

Full rulle hela dagen!


Idag har det verkligen varit full rulle sen det att jag klev upp i morse. Fast skoj har vi haft också :-)
Tisdag idag, så på schemat stod öppna förskolan, Elvan. Efter en massa stess här hemma och efter att ha lämnat Liam på dagis mötte jag upp Caroline och hennes söta lilla Ebba för att gå ner till stan där vi mötte upp Lina och hennes söta Nikki.. Och sen bar det av till öppna förskolan :-)
Där var det som vanligt lek och bus och en härlig sångstund, som Tyra uppskattar nåt enormt mycket! Hon blir så glad och bara ler till och från och det är nästan som om hon får myror i brallan och blir helt till sig ibland också av just sångstunden, hehe. Underbart att se! :-)
Fast lite annorlunda såg det ändå ut idag, för vi hade bestämt att vi skulle göra tavlor med barnens hand- och fotavtryck. Blev ju lite smått kladdigt och härligt där ett tag, hehe. Men så himla fint det blev! Nästa vecka tar jag med mig tavlan hem, så då kommer jag att ta kort på den och lägga ut här på bloggen så att ni får se :-)
Självklart blev det också en sväng på stan sen, as usual ;-)
Passade på att kolla på vårjacka till Tyra och hittade en på Lindex, som jag la undan till imorgon. Fast senare under eftermiddagen när vi ändå skulle ut och handla åkte vi förbi nere på stan så att jag kunde springa in och köpa den. Då hade jag ju med mig rabattkupongen också ;-)
Den här fina jackan blev det..



Så imorgon när jag ändå ska ner på stan igen så tänkte jag även köpa en mössa till henne som matchar jackan. Och eventuellt en scarf i samma mönster som mössan.

Ja, så handlade gjorde vi då alltså under eftermiddagen också.. Och när vi sen kom hem så var det bara till att göra middag och sen påbörja kvällsbestyren som ikväll också innebar ett bad för lillskrutt.

Hehe.. Låter visst inte som att jag skulle ha gjort så värsta mycket idag när man läser igenom :P
Fast nu har jag ju heller i och för sig inte skrivit ner precis allt jag gjort, så är en del ändå :-)

Premiär i lekparken!


Igår valde jag att ha Liam hemma från dagis. Är rätt skönt att bara kunna göra så ibland när jag ändå bara är hemma för det mesta. Jag hade fullt upp med disk och tvätt och såna tråkiga saker, men när en hel del måsten var avklarade så tog jag med barnen ut i lekparken. Tyra hade precis innan sovit i 3,5 timmar och även ätit, så hon var hur nöjd som helst och jag tyckte då att det var rätt passande att även låta henne få vara med lite i lekparken :-)
Här gungar Tyra för första gången i en bebisgunga i en lekpark och hon tyckte det var skoj, för hon både log och sprattlade till och från, hehe :-)



Hon fick även sitta i mitt knä när jag gungade lite och när det inte gungades fick hon vara i min famn och kolla på allt bus som brorsan hade för sig :-)

Härligt med balkong!


Nu har vi ÄNTLIGEN en balkong att vara på! Vi har länge bara haft en MASSA bråte där ute, som nu är kört till tippen.
Så både Liam och Findus njöt av att kunna vara på balkongen igår. Liam tyckte det var så skoj och mysigt att han till och med ville sitta där och äta en smörgås, gullungen :-)
Och Findus hade väl saknat sin älskade kattställning, som han nu kan vara på och hålla lite utkik över gården :-)
Här är några bilder jag tog..







Tyckte att båda bilderna på Findus var lite roliga, så tog med båda istället för att sitta och ha beslutsångest över vilken jag skulle välja, hehe!

Gardinerna som ska skydda mot solen och även lite insyn ska upp snart också.. De är tvättade och hänger på tork.
Så blir skönt när det blir ännu varmare, så vi kan använda balkongen mer ordentligt och sitta där och äta också :-)

Lördagens påhitt!


Då var det lördag idag.. Som Liam har längtat! Vi började ju med belöningsschemat i måndags och Liams belöning ifall han klarade den här veckan bra fram till idag, var att han skulle få köpa en valfri glass vart han ville. Blev sammanlagt bara tre röda gubbar med sura/ledsna munnar fram till idag, så glass skulle det bli! Vi har sagt att vi tillåter max 5 röda gubbar om han ändå ska få sin belöning. Så en om dagen från mån-fre kan man ju säga. Så precis innan vi skulle åka iväg bestämde han sig för att han ville ha en mjukglass med kolasås på McDonald´s :-)

Stackars Tyra har haft det lite jobbigt med sömnen idag.. Hon somnade under förmiddagen som hon vanligtvis brukar göra, men vaknade bara efter några minuter igen och inte fick jag henne att somna om heller. När vi då skulle åka iväg och köpa glassen till Liam tänkte jag att det skulle vara perfekt för henne att få sova lite då istället, men vara bara några minuters sömn till och från då med. Så när vi sen kom hem igen var hon ju egentligen jättetrött, men inte lät hon sig somna för det. Det innebar då att vi hade en riktigt gnällig lite tjej som jag inte fick släppa taget om. Fast till slut lyckades jag få henne att somna i vagnen, som jag stod och körde fram och tillbaka på och över en tröskel för att det skulle guppa lite, hehe :-)



Medans Stefan hade fullt upp med att städa på balkongen, för att vi nu ska kunna använda den och jag med Tyra, så plockade Liam fram en massa lera och satte sig vi köksbordet för att dega, som han själv brukar säga :-)



Vi testade att lägga Tyra på golvet med bara en body på sig för att se ifall hon försökte resa sig i krypställning som hon gjort en gång tidigare.. Men inte idag inte :-)



Är så himla kul, för de senaste dagarna har Tyra tränat rätt hårt på att sitta själv! Och bland det roligaste är att hon tidigare inte kunnat alls egentligen, utan bara trillat omkull så fort man släppt henne.. Och helt plötsligt, som från ingenstans, är hon riktigt stadig :-)



Kissen Findus var självklart med på ett hörn han också :-)



När vi ändå var ute och åkte en sväng tidigare under dagen, så passade vi på att gå in på Netto och köpa lördagsgodis. Man måste ju passa på när de har extrapris på lösviktsgodis, för bara 39kr/kg ;-)
Stefan är superduktig även den här helgen och håller sig HELT borta från godis och läsk, så Liam och jag plockade godis i en gemensam påse till oss två. Fast märks att jag inte äter godis varje dag längre, för det handlar inte alls om samma stora mängder längre. Innan vi ens kom till kassan tyckte jag att godispåsen var rätt så lätt jämfört med hur det brukade vara förut. Så när vi betalat var jag tvungen att kolla kvittot.. Och vi hade köpt lösgodis för bara 17 kronor till både mig och Liam, inte illa! Nog för att det var extrapris, men ändå :-)
Framåt kvällen när vi ätit middag och smält maten lite, så åkte godisskålen fram, mums!



Det var en del av den här dagen det!

Klockan är nu ganska mycket och det är bara jag som är vaken.. Är rätt nice då att sitta i sängen med datorn i knät och samtidigt titta på tv ;-)

God natt då gott folk!

Tränat, yeey!


Jajamän, tränat har jag gjort idag ;-)
När Tyra hade fått sin välling och var nöjd, så hoppade jag i träningskläderna och testade tränings-dvdn som jag får låna av Linda. Jag valde nivå 1 och det träningspasset på kortast tid, 35 minuter..
Var riktigt kul faktiskt! Fick en massa gamla minnen tillbaka också när jag brukade vara med mycket på mammas aerobics-pass hon hade. Jag älskar ju aerobics, tycker det är skitskoj och är en träningsform som passar mig riktigt bra!
Jag kände att jag fick upp flåset rätt bra.. Men nästa gång tror jag att jag väljer det träningspasset på 50 minuter för att sen succesivt bege mig på nivå 2 och de olika längderna på passen där istället :-)
Fast nästa gång ska jag nog se till att ha Tyra i matstolen istället, för var inte det lättaste när hon hela tiden kom och körde på mig i full fart med gåstolen, hehe! Och Liam han var med och tränade och varvade med att sitta och titta på, gullunge! Han sa flera gånger under tiden jag tränade -" Du ser redan smalare ut".. Om det ändå vore så lätt, haha ;D

Vadå effektiv bloggare?!


Haha! Tror jag är inne på mitt sjätte blogginlägg för idag, inte illa :P
Kan man ju ta som att jag inte har något bättre för mig.. Och nä, just för tillfället så har jag inte det i alla fall :-)

Under den senare delen av kvällen har jag suttit och chattat en del med min kära syster Mirielle och samtidigt kikat lite på Let´s dance. Fast vad irriterad jag blev över att Jessica vann! Jag gillar inte henne.. Inte Frank heller egentligen, men jag ansåg ändå att han var en mer värdig vinnare än Jessica. Men men.. Nu är den tävlingen klar för den här gången. Nu blir jag nyfiken på vad som ska sändas nästa fredag vid samma tid :-)

Klockan är rätt så mycket nu, så jag borde väl egentligen sova.. Fast är lite skoj att vara uppe extra länge ikväll tycker jag, för under den senaste veckan har jag varit jättetrött om kvällarna och somnat senast 22, vilket har varit riktigt skönt!

Nu blir det till att kika runt lite till på nätet innan jag faktiskt måste tänka på att det är en dag imorgon också..

God natt på er!

Fredagkvällen!


Kvällen började väl inte för så jättelänge sen egentligen, men känns som att klockan vore mycket mer än vad den är.
Kan bero på att det bara är jag som är vaken här hemma. Barnen, Stefan och till och med katten Findus sover, haha :P
Men men.. Jag får väl ha en trevlig fredagkväll själv då :-)
Vi satt i alla fall och tittade på "Äntligen fredag" tillsammans förut. Inget jättebra program egentligen. Är ju Sean Banan som är roligast och just den biten när Sean är på stan, hehe.
Nu sitter jag med datorn i sängen och tittar samtidigt på "Let´s dance" och dricker och äter lite gott.
Helgen har ju börjat så nu får jag faktiskt äta gott om jag vill ;-)
Så jag dricker..



Och äter..



Hade inte testat den här nya sorten Dumle tidigare, men visste att den fanns och när jag sen såg reklam för det på tv blev jag så himla sugen och visste att det skulle jag ha till helgen :-)
Är lite smått besviken på att man nästan får anstränga sig för att känna av nötterna ens en gång. Men det lilla man känner är mycket gott och i det stora hela så är de riktigt goda ändå. Fast jag älskar caschewnötter, så hade inte skadat med lite extra ;-)

Ska bli spännande att se ifall jag får liv i Stefan till när "Varning för barn" börjar. Han bad mig själv att väcka honom, så jag ska väl göra ett försök i alla fall :-)

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll allihopa!

Middagsdags!


Nu börjar jag bli riktigt hungrig! Framför allt med tanke på vad vi ska äta också. Vi gick på Willys förut och hade ingen aning om vad vi skulle äta till middag idag, så vi tog ett varv extra i butiken.. Och då hittade vi det här som vi tror är jättegott, för brukar vara gott annars i alla fall..



Fredag idag, så varför inte få göra det lite enkelt för sig också ;-)
Fast vi missade helt att man skulle tillägga ost och jordnötter själv och självklart var jag bara tvungen att ha me det också i maten, för är ju kanongott ju! Så jag gick i rask takt till Netto för att köpa just ost och jordnötter.. Så nu står maten i ugnen!

Mammas lilla tjej börjar bli stor!


Ja, sorgligt nog så är det så.. Så pass stor för att om ett par månader få börja på dagis :-(
Idag när jag lämnade Liam på dagis passade jag på att ta ett par ord med rektorn också för att prata om just det här med att det inte är så lång tid kvar till det att Tyra ska börja. Så jag fick med mig en ansökningsblankett hem.
Nog för att det som sagt är ett par månader kvar, men min lilla bebis kan ju inte börja på dagis.. Hon ska vara hemma hos mig :P Jag vill inte lämna henne än på ett mycket bra tag om jag får bestämma. Fast tyvärr så är det ju mycket annat som styr =/
Jag kommer i alla fall att göra allt för att hon inte ska behöva börja så fort hon blir 1 år. Huvudsaken nu är att vi söker plats åt henne och att hon får en, så kan vi sen bestämma mer exakt när hon ska börja. Och så måste Stefan och jag prata om vilken avdelning vi skulle vilja ha lillskrutt Tyra på :-)

Tränings-dvd!


Nu har jag fått låna en tränings-dvd av supersnälla Linda!



Som ni ser så heter den "Gå ner i vikt", vilket är hur passande som helst just nu ;-)
Ska bli jätteskoj att testa på och se vad jag tycker om den här träningen. Känns kanon att ha något att gå efter nu också!
Jag får helt enkelt skriva några rader sen om vad jag tyckte :-)

Våfflor på dagis!


Igår var det dagen före våffeldagen.. Men på dagis fick man vid hämtning göra en varsin våffla tillsammans med sitt barn. Jag skulle ju inte äta något sånt smaskigt eftersom det bara var torsdag, men självklart stannade Tyra och jag så att i alla fall Liam fick äta en våffla med sylt och grädde. Det såg ju otroligt gott ut och det syntes långa vägar på Liam att han tyckte det var riktigt smarrigt, hehe! Och som pricken över i:et så fick vi sitta ute i det underbara vädret!
Självklart så måste jag ha med en bild på en våffla nu, bara för att sukta mig själv ännu lite mer, hehe :P

Det går sakta men säkert framåt!


Nu har det gått en vecka sen det att jag påbörjade det här med att gå ner i vikt.
Jag ställde mig på vågen i morse och räknade inte alls med att ha gått ner något värst mycket i vikt, vilket jag hade rätt i också. På ungefär en vecka har jag gått ner ynka 0,6 kg.. Känns lite surt faktiskt.. Men jag kan väl inte räkna med mer med tanke på att jag faktiskt unnade mig en del onyttigheter under helgen, plus att jag inte motionerar så mycket som jag borde och skulle vilja. Jag får helt enkelt skärpa mig med träningen! Tänkte att jag skulle kolla lite närmare på vad vi har för wii-fit spel och se om det är något som kan passa mig. Då har man ju i så fall också något "program" att gå efter och det brukar ju kunna underlätta. Jag vill ju få träna mig svettig och så att det känns i kroppen att man rört på sig.
En sak är säker i alla fall.. Och det är att jag inte ger upp den här gågen för att det går lite trögt eller står stilla ett tag!!
Så nu fortsätter vi ;-)

Ny vecka, nya tag!


Japp, mådag idag.. Så bara till att skärpa till sig nu igen!
Som jag skrivit tidigare så unnade jag mig en del onyttigheter här under helgen, men nu är det vardag igen och hårda bud som gäller. Måste nästan säga att det faller sig en aning mer naturligt nu att inte stoppa i sig godis och läsk varje dag och det känns ju jätteskönt, även om suget finns där och är ganska starkt ibland också.
Sen är det en bergochdalbana när det gäller att gå ner i vikt och det här med sötsuget.. Och har man en dag då man kanske inte är på topp, då är det väldigt svårt och jobbigt kan jag tycka att kämpa emot sötsuget, även om jag ser till att fixa det såklart.. För nu måste jag klara av det här! Du och jag Stefan, I love you!

Belöningsschema!


Här i veckan köpte vi en tavla, ett belöningsschema till Liam. Tänkte att det kunde vara väldigt bra och lite spännande och kul även för honom själv. Är helt klart värt att testa i alla fall, för att det kanske kan underlätta med vissa saker. Det ser ut såhär och här har vi själva fyllt i uppgifterna och belöningen längst ner som Liam får ifall han klarar det :-)



I det stora hela så handlar det ju om att det inte ska behöva tjatas för att det ska bli gjort.
Ni kanske undrar vad som menas med "släckt lampa".. Det är nämligen så att Liam jämt har lampan i taket tänd om kvällarna och även hela nätterna.. Och det ska vi nu öva på, att ha den släckt och istället ha en liten lampa i fönstret tänd när han ska somna och sen att vi får släcka den när han somnat. Liam är helt med på det kan jag också tillägga!
Och det sista, att duka, har Liam själv fått vara med och bestämma. Han tycker det är så himla kul att få vara matvärd på dagis och vill mer än gärna få duka här hemma, så varför inte uppmuntra till det ;-)
Sen kom det till det här med att Stefan och jag skulle bestämma en belöning.. Den första belöningen, som han får på lördag ifall han fixat det här, är att få välja vart han vill köpa glass någonstans och sen vad han vill ha för glass, till exempel mjukglass med strössel eller chokladsås eller nåt sånt gott :-)

Tror att det här kan funka, Liam verkar sugen på att börja med belöningsschemat, så det är ju bra!
Jag får återkomma och berätta om hur det funkar sen :-)

Solig och skön promenad följt av underbart god middag!


Vilken dag det har varit idag också med helt underbart väder, det gillas skarpt!
Det var vi såklart tvugna att ta vara på, så vi tog en promenad bort till Willys för att handla lite mat. Fast på vägen dit gick vi inte raka vägen, utan tog en liten omväg.
Kameran låg redan i skötväskan, så tog några bilder..

Liam hade självklart hittat en pinne. Han går jämt med en pinne i handen så fort vi är ute, hehe :-)



Mina älsklingar! Liam står med glasspinnar i munnen efter att ha fått en Blixten McQueen glass :-)



Liam gungade lite när vi kom tillbaka, innan det var dags att gå in..



När vi kom hem började vi direkt med maten, för vi var så hungriga också på det som vi hade handlat till middagen.
Vi köpte kycklingbröstfilé som var inlindad i bacon och färdigkryddad och marinerad, redo för att sättas in i ugnen bara.
Vi har sett reklamen flera gånger för de färdigkryddade kycklingvarianterna och var nyfikna på att testa. Till det kokade vi bandpasta och värmde upp två olika sorters creme fraiche, den ena med smak av franska örter och den andra med smak av parmesan och vitlök. Både min och Stefans favorit var den med parmesan och vitlök.
Maten var helt underbart god!! På bilden hade jag dock inte testat någon av såserna än..



I övrigt har vi inte gjort något särskilt.. En lugn och skön söndag helt enkelt!



Lite smått ångestfylld!


Ja, det var vad jag var igår kväll!
Jag bestämde mig där på kvällen för att faktiskt dricka Coca Cola och äta något gott. Så blev Pringles och sen även Marabou chokladkaka, men det kändes inte "rätt", framför allt inte när Stefan var så duktig och höll igen. Fast jag försökte ändå tänka då att det inte var någonting jämfört med innan då jag stoppade i mig sånt varje dag och det var ju trots allt lördag. Senare under kvällen kände jag att -"Nä, jag mår inte bra av det här söta. Känns mycket bättre på alla sätt och vis när jag äter bra."  Och det var ju himla skönt att känna så måste jag säga, för det trodde jag knappt att jag skulle kunna tänka, hehe :P
Ännu senare sen när jag skulle lägga mig så mådde jag till och med illa och då var det inte skoj.

Idag är det söndag och idag ska jag inte stoppa i mig något godis/snacks. Eventuellt att det blir något glas Coca Cola bara av det som finns kvar. Annars häller jag bara ut det, för det kommer inte vara gott till nästa helg.

Härlig promenad och kvällsmys!


Har varit helt underbart väder ute idag! Så att ta sig ut med barnen kändes bara som ett måste och även för mig. Blev att vi gick ut hela familjen och så mötte vi upp Madde med familj och tog en härlig promenad allihopa och avslutade sen med att barnen fick leka lite i en lekpark innan vi gick hem. Kändes hur skönt som helst sen när man kom hem och visste att man varit ute i friska luften och promenerat!
Vi var väldigt hungriga då, så jag började med maten på en gång.. Och som tur var så behövdes det inte göras så mycket. Vi åt korvstroganoffen som blev över sen igår, så var bara till att koka ris.
Sen hade ju jag såklart kollat tv.nu på nätet (som jag dagligen gör) och sett att filmen Råttatouille skulle gå vid 17.45, så den satt vi allihopa i soffan och tittade på. Det var mysigt!



Jag hade faktiskt aldrig sett hela filmen någon gång tidigare, men den var ju hur bra som helst!! :-)
Och till filmen så åkte det faktiskt också fram lite gotti gott. Är ju trots allt lördag. Så Coca Cola och Pringles och nu några timmar senare när jag skriver här i bloggen äter jag Marabou Digestive. Är som sagt lördag ;-)
Fast all cred till min älskling Stefan, som faktiskt avstått! Bra jobbat älskling!!

Inte så lång stund efter det att filmen var slut så slocknade Liam på soffan. Han var väl helt slut efter promenaden tidigare idag antar jag. Lillskrutt somnade rätt tidigt hon med. Sen har hon i och för sig vaknat flera gånger nu under kvällen, men sover gör hon :-)

Just nu sitter jag och skriver på msn med min kära syster Mirielle. Alltid lika trevligt och skoj!

Jag kan bara jag vill!


Jag blir nästan lite förvånad över mig själv, hehe!
Igår skrev jag ju att jag inte riktigt visste hur jag skulle lägga upp det med sötsaker här under helgen, men att jag skulle försöka ta det med måtta i alla fall. Och det började mycket bra! Igår kväll drack jag Ramlösa med smak av svartvinbär, mycket gott faktiskt.. Och till det åt jag lite choklad på 70%. Känns riktigt bra att jag kunde hålla mig till det en fredagkväll då Liam satt jämte med en såndär liten chipspåse i handen och hade hallonsoda i glaset :-)

Idag har jag förvånat mig själv igen, hehe..
Det började med att jag fick cirka en kvarts sovmorgon, så vid strax efter 07.00 fick jag kliva upp och göra välling till Tyra. Så jag satt en stund i vår säng med henne sen när jag gav vällingen och även en stund efter det och bara myste. När klockan var strax för 08.00 så tänkte jag -"Nä, nu sätter jag ner Tyra i gåstolen och hoppar i träningskläderna!". Så det gjorde jag.. Ställde mig framför tv:n och hade på MTV med lite bra musik och tränade i ungefär 30 minuter. Jag kokade ihop ett litet "träningsprogram" som jag körde med både kondition och styrka, då jag använde mig av hantlar.
Fasen vad skönt och bra det kändes efteråt! Och ännu skönare kändes det efter en dusch sen såklart.

Nu får vi se hur jag bestämmer mig för att göra med godsaker idag lördag, men skulle jag välja att äta och dricka något extra gott så känner jag att jag kan göra det med lite gott samvete i alla fall ;-)

En tuff helg framför mig!


Fredag idag, vilket innebär fredagsmys! Fast det är inte så enkelt nu sen Stefan och jag i måndags påbörjade det här med att gå ner i vikt. Nu måste vi tänka på vad vi stoppar i oss hela tiden och även om vi nu bestämmer oss för att unna oss lite gott här i helgen, så måste det finnas någon måtta på det. Och det är ju så himla mycket lättare sagt än gjort, men vi ska fixa det, vi kämpar ju på tillsammans!
Så nu går jag liksom och funderar på om jag ikväll bara ska hålla mig till bubbelvatten från vår Soda stream och lite 70% choklad som vi har liggandes i vårat skåp med allt annat gotti gott.. Och spara det där söta, som Coca Cola och annat gott till imorgon lördag.
Jag/vi får väl helt enkelt se hur det blir, men  en bra tanke i alla fall ;-)
Kan ju känna mig riktigt stolt över en sak i alla fall, hehe.. Vi brukar oftast köpa någon extra god mat på speciellt fredagar, så som pizza eller mat från McDonald´s, men för att komma ifrån det så plockade jag fram falukorv från frysen i morse.. Så det får bli korvstoganoff med ris till middag idag. Inte för att det är direkt nyttigt, men hundra gånger bättre än en fet pizza i alla fall och så använder jag mig inte av det fetaste i matlagningen heller, så det blir bra ;-)

En rätt så lugn dag!


Den här veckan har jag haft rätt så fullt upp under måndagen, tisdagen och onsdagen, men idag har det var rätt så lugnt och det har känts skönt!

Jag vaknade med med världens halsont i morse, kunde knappt svälja, så jag var riktigt orolig över att det skulle vara någon förkylning på gång utöver snorigheten jag redan dras med.. Trodde det skulle bli bättre av att dricka lite vatten, men det blev det inte heller.. Fast bara en stund senare så kändes det bättre, det var skönt det. Men jag blir ändå lite orolig att det är något skit på gång, för har lite svagt känt av i halsen till och från under dagen. Bara hoppas på det bästa nu, att inte något bryter ut!
Idag var det dagis som gällde för Liams del igen. När jag hade lämnat Liam och precis hade kommit innanför dörren här hemma igen och fått av Tyra alla ytterkläder så fick jag ett sms.. Det var Madde som undrade ifall jag var promenadsugen, så jag klädde på oss igen och gick iväg för att möta upp Madde och Vilma. Så blev en promenad med en härlig pratstund! Gillar våra promenader, för känns så bra att röra på sig samtidigt som man får prata av sig en massa ;-)
Har varit rätt så ruggigt ute idag tycker jag, så var himla skönt att komma hem till värmen sen igen. Och då var det himla passande att Stefan kom hem på lunch och hade köpt med sig helt färska ciabatta, som till och med var lite ljumna fortfarande och sen ett jättegott pålägg till det, yummie! :-)
Sen blev det lite bebismys med Tyra innan det var dags att gå och hämta Liam på dagis.
Har märkt av idag förresten att jag har träningsvärk på framsidan av låren.. Snacka om att man är/varit otränad om man nu får sån träningsvärk bara av de senaste dagarnas promenader, hehe :P För jag antar att det är därför, kan inte komma på varför jag annars skulle ha träningsvärk. Känns rätt bra när man går i trapporna med vagnen och sen försöker sätta sig på huk, it hurts ;-)
För en stund sen åt vi middag här hemma.. Vi visste inte alls vad vi skulle laga för mat, men slutade med en super duper god maträtt som min kära syster Mirielle gjorde till oss när hon var här i somras.. Bandpasta med en laxsås. Och förutom laxen som man skär i lite mindre bitar så har man cremé fraiche, dill, citronpeppar och sen lite salt. När jag precis hade geggat runt på tallriken så kom jag på att jag skulle ha tagit kort på maten, men det får bli en annan gång ;-)
Fast fasen vad gott det är, love it!
Och nu ser jag att klockan bara rusar iväg, fattar inte vart eftermiddagarna/kvällarna tar vägen. Det går så fort från det att Stefan kommit hem från jobbet tycker jag. Ska väl i alla fall gå till älsklingen och mina kära barn nu och se vad de hittar på :-)

Mysig dag med barnen!


Det har verkligen varit en mysig dag idag!
Eftersom att dagis hade stängt idag, så tänkte jag redan igår att det kunde vara kul att gå till öppna förskolan med båda barnen och det blev att vi testade att gå till Stor och Liten för att se hur den öppna förskolan var. Så vi kom upp i tid och kom iväg strax efter halv nio, till och med tidigare än jag lyckas komma iväg när vi ska till dagis, hehe :P
När vi kom fram såg vi att det var många, riktigt många som var där. Fast vi klev på och det kändes rätt trevligt där.
Jag tog faktiskt med mig kameran också, så blev några kort tagna i alla fall.

Här busar Liam och Tyra med varandra :-)



Liam hittade en åsna som han kallade den och studsade runt rätt bra och länge på den :-)



Efter någon timme kom även Lina och Nikki till Stor och Liten, så då blev det lite bebisbus :-)



Liam byggde ett högt torn som han tyckte att jag skulle mäta mig med sen :-)



Efter några timmar på öppna förskolan med sångstund, fika och en massa lek och bus hade jag en mycket glad och nöjd Liam och en mycket trött Tyra. Liam älskade verkligen sångstunden! Var flera sånger som han kände igen och han sjöng med hela tiden och hade superskoj. Han hade så kul att han till och med satt och skrattade till ibland :-)

Sen blev det en sväng på stan och idag visste jag vad jag skulle shoppa på ett ungefär i alla fall.
Det här 2-packet pyjamas såg jag när vi var på stan igår och det var något som Tyra bara var tvungen att få ;-)
Är faktiskt första plagget/plaggen som jag köper i storlek 74, så ganska stort lär det bli på henne till en början, men det gör ju inget när det är pyjamas som tur är, för hade bara känts dumt att ta 68 som man vet att hon inte kan ha så länge till kanske.



Och här är den andra av de två pyjamaserna..



Hittade även en vårjacka till Liam på rea igår, så den fick han prova idag och den var hur snygg som helst på honom!
Så den fick det också bli.. Lite svårt att låta bli också när det är 50% rabatt och man bara får betala cirka 125:-
Mycket bra!



Och sen har jag också nu ett litet tag velat köpa en Nuby Nibbler till Tyra, så även det köpte jag idag.
Här testar hon den med små äppelbitar i medans vi äter middag :-)



Efter shoppandet gick vi till McDonald´s så att Liam och Lina skulle få i sig lite mat, själv satt jag snällt och tittade på och väntade med att äta tills jag kom hem, hehe ;-)
Vägen hem sen var lååång.. Eller kändes så i alla fall, för Liam var så trött efter dagen och orkade knappt att gå, så det var snigeltakt som gällde på vägen hem, hehe. Fast hem kom vi och då kände jag hur trött och slut jag själv var i kroppen, men på ett mycket skönt sätt!

Det var den här dagen, eller en del av den i alla fall :-)

Bra dag med öppen förskola och bra mat!


Idag är det tisdag och det innebär att Tyra och jag varit på öppna förskolan, Elvan, med Lina och hennes lilla Nikki.
Är så skönt att komma hemifrån ett tag och få göra något skoj, som både jag och Tyra gillar.
Som vanligt blev det också en sväng på stan sen, men ingen shopping idag inte för min del ;-)

Idag behövde vi inte vela fram och tillbaka över vad vi skulle äta till middag, för det bestämde vi redan igår. Vi hade tagit fram kyckling på tining. Så vi gjorde en riktigt god kycklingsallad och hade bulgur till det. I salladen hade vi isbergsallad, gurka, plommontomat, morot, feta ost och såklart kyckling, som vi hade haft i ugnen liggandes i en sweet chilisås.
Till maten drack vi bubbelvatten som jag gjorde i vår Soda tream och det var himla passande att dricka det till.
Här får ni se en bild på den otroligt goda maten!




Oftast när man gör sallad såhär så blir det ganska mycket, så det finns lite kvar tills imorgon, gott! :-)

Nu har jag en trött Tyra här att ta hand om och som snart vill ha välling skulle jag tro, så bäst att röra på fläsket.
Så måste jag ju se vad min stora bebis har för sig också ;-)


Resan är påbörjad!


Jajamän, nu har vi påbörjat vår resa mot ett sundare liv!
Känns riktigt tungt och jobbigt redan nu.. Och då är det bara första dagen.. Men men..

Jag tänkte att jag skulle vara duktig såhär första dagen och ta en promenad direkt efter det att jag lämnat Liam på dagis, så det gjorde jag. Blev en runda som tog 40 minuter att gå. Inte en så lång promenad då kan man ju tänka.. Och nä, den kanske inte var så jättelång, men kan tillägga att jag gick så raskt jag bara kunde. Liam hade fått springa efter om han hade varit med, så kan jag också säga ;-)
Bara efter att ha gått en liten stund så började jag känna av i benen, men jag fortsatte i samma tempo och fick upp flåset rätt bra bara av att promenera just med tankte på det. Så det kändes riktigt bra när jag kom sen kom hem!
Då var jag rätt hungrig också eftersom jag inte hade ätit någon frukost tidigare på morgonen, så jag fixade två knäckemackor med makrill på. Det är ju så otroligt gott tycker jag!



I övrigt idag har jag varit dålig med just maten, har knappt ätit något. Fast när Stefan slutade jobbet åkte vi och handlade frukt, grönsaker och lite annan bra mat som kan hjälpa en på traven ;-)

Kan ju berätta också att jag i morse ställde mig på vågen, men även mätte mitt midjemått för att kunna hålla koll och sen se skillnaden.. Men vad vikten och midjemåttet visade behåller jag för mig själv :P
Fast jag kommer i alla fall att kunna dela med mig av vad jag gått ner sen när det gett resultat ;-)

Lugn söndag!


Idag har det väl inte hänt så mycket här hemma, vi har bara umgåtts och haft det mysigt. Fast det är ju inte så bara, det är rätt härligt! Jag har i och för sig fått några maskiner tvättade.. Är alltid skönt när tvätthögen krymper, så ska väl försöka vara duktig och hinna med minst en maskin till sen hade jag tänkt :-)

Spelat lite spel har i alla fall Liam och jag gjort idag. Vi började med att spela "Memory" och här visar Liam upp sitt andra par han fick :-)



Tyra var riktigt intresserad av korten hon med såklart, så hon fick låna ett att titta på, så länge hon inte stoppade det i munnen :-)



Sen spelade vi också "Steka ägg"..



Efter att ha spelat lite spel med Liam och ha ätit middag, så fick Tyra bada. Här äter hon på sin fina lila badanka och är hur nöjd som helst :-)



Det är vad som har hänt fram till nu på ett ungefär..
Tyra somnade i Stefans famn här för en kort stund sen och Liam tittar på barnprogram tycker jag att det låter som.

Hej så länge!

Mycket trevlig lördagkväll!


En riktigt trevlig kväll blev det då vi var bjudna hem till Madde, Jonas, Alicia och Isabell för att titta på Melodifestivalen tillsammans och äta en massa gott ;-)
Till middag fick vi en jättegod pastasallad och barnen fick pasta och chicken nuggets. Madde hade berättat att det skulle bli efterrätt också, men inte vad.. Och det var ingen dålig efterrätt det, för hon gjorde en tårta, med kiwi och sen dekorerade jättefint med några olika sorters strössel och skrev MELODIFESTIVALEN 2011 på tårtan också med sån där röd gelé. Riktigt gott var det! :-)
Efter att ha ätit god mat och efterrätt och även suttit vid matbordet och bara pratat en stund, så var det dags att dra sig in till tv:n och soffan för att se på Melodifestivalen. Där dukades det upp med chips och dip, yummie! Vad gäller låtarna i Melodifestivalen så tyckte jag att det fanns många bra låtar, men jag hade nog ändå svårt till en början att veta vem jag tyckte skulle vinna. Det lutade väl hela tiden åt Eric Saade och det kändes mycket rätt när han sen vann också. Barnen blev glada om inget annat, hehe! De väntade med spänning på att han skulle uppträda och var sen med och hejade på honom när poängen skulle delas ut :-)
Under den senare delen av kvällen såg jag till att kameran fick åka fram, hade ju ändå tagit med den just för att jag ville ta lite kort.. Så här är några av de bilderna jag tog..

Sötaste lilla Betty ligger och sover gott!



Liam och Alicia var de två av barnen som orkade hålla igång till lite senare på kvällen. Här turades de om att snurra på varandra tills de blev väldigt snurriga kan jag lova, hehe :-)




Finaste Vilma!



Tyra somnade till slut riktigt gott i min famn!



Får tacka så mycket igen för en riktigt trevlig kväll!

 

Föräldragrupp!


Japp, idag var det då äntligen dags för en täff med de andra mammorna och deras små igen!
Är alltid så himla kul att få träffas och se hur deras små har utvecklats och hur allt funkar för de. Och nu är det ju lite roligare när barnen kan leka lite med varandra också, liksom greppa tag i varandra och börja sno varandras leksaker, hehe!

Tyra och jag var nere på bvc i väldigt god tid, kände inte att det var någon idé för mig att gå hem igen efter att ha lämnat Liam på dagis. Så hon fick ligga och och leka i den där "poolen" och träna lite på att ligga på mage och sen precis innan gruppen skulle börja så fick hon lite mat i magen :-)
Den första timmen höll en bvc-sköterska i gruppen och vi pratade om lite allt möjligt, som hur det funkar om nätterna, med mat och lite barnsäkerthet gick vi också igenom.
Efter det stannade vi allihopa kvar för att fika och prata vidare.. Och vilket underbart gott fika vi hade! Färska
frallor och gifflar med ost och gurka som pålägg, vindruvor, muffins/kladdkakemuffins och sån där god 70% choklad med hallon i.. Och så kaffe och te :-)

Jag hade redan här hemma i morse funderat på om jag skulle ta med mig kameran, men givetvis så glömde jag bort det och kom på det när vi var framme vid bvc. Hade tänkt att ta lite kort på Tyra om inget annat och sen hade jag även tänkt att fråga om tillåtelse att ta kort på de andra små. Får väl bli till nästa gång istället ;-)

Tyra ligger och sover jättegott i vagnen nu. Jag lyckade få av henne alla tjocka ytterkläder utan att väcka henne allt för mycket. Var bara till att gunga lite på vagnen, så somnade hon om igen :-)

Så medans Tyra sover ska jag väl se ifall att Liam kanske vill ha lite mellanmål, för sen när älsklingen slutat jobbet ska vi åka och handla lite fredagmys!

Snart kör vi!


Jag skrev ju igår att jag skulle ta ett snack med Stefan om det här med att gå in för att gå ner i vikt tillsammans.. Och det har jag gjort nu.. Jag behövde inte säga mycket alls, han är på! Han tyckte det var en mycket bra idé ;-)
Så på måndag startar vi och då är det hårda bud som gäller! Vi har ännu inte pratat mer ingående om hur vi ska lägga upp det, vilken eller vilka dagar som vi till exempel ska få unna oss godsaker. Stefan känner att det är lättare för honom att avstå helt, även under helgerna. Vad gäller mig själv så är det nog tvärtom som funkar bäst skulle jag tro, att liksom få unna sig någon dag i veckan. Fast vi ska nog kunna enas om något, för gäller ju att ändå försöka stötta varandra hela tiden.

Vad gäller motion, så tänker jag ta tag i även den biten. Jag vill inte bara tänka på vad jag stoppar i mig, utan jag vill känna att jag går in för det helt och hållet.. Och för mig ingår det då också motion, att röra på sig ordentligt..
Så jag tänker att jag ska försöka komma ut och promenera så ofta jag kan, men även dra lite nytta av såna där wii fit-spel som vi har. Hoppas bara min kropp inte säger ifrån för mycket, eller snarare mina fogar.

Så nu ser jag verkligen fram emot måndag, samtidigt som jag vet att jag kommer tycka att det är ett helvete när jag väl är där. Fast jag måste bita i det sura äpplet och ta tag i det!

Den förbaskade övervikten!


Nu återkommer jag till det där snacket om att gå ner i vikt.. Jag går ju och tänker på det DAGLIGEN, så måste få skriva av mig lite nu om hur mina tankar går..

Som säkert några av er läsare vet, så har jag ett flertal gånger gett mig på det där med att gå ner i vikt, men att det bara gått käpprätt åt helvete. Jag vet ärligt talat inte hur jag någonsin ska lyckas. Inte så bra inställning kan ju vissa säkert tänka då, men det är så jag känner. Det enda jag vet är att jag vill gå ner i vikt för att få må bättre på en rad olika sätt, men frågan är ju bara HUUUUR jag ska lyckas?!
Det är så många nu runt omkring tycker jag som är så himla duktiga med att träna/röra på sig och tänka på vad de äter. Och jag tänker att det skulle vara så kul att gå in för det, men så fort jag kommer till det att jag inte får dricka den där förbaskade läsken eller stoppa i mig den där chokladkakan, då är det fan inte kul längre. Jag blir fan knäpp på mig själv!

Jag funderar i alla fall på att ta ett snack med Stefan och se ifall han vill gå in för det med mig den här gången. Sist hängde han bara på lite, men var inte alls taggad och kunde lätt äta eller dricka något onyttigt och även fresta mig. Så vore ju kanon om han nu också skulle vilja hänga på den här gången på riktigt, så att vi kan stötta varandra istället ;-)


Övning inför skolan!


Idag hittade jag en jättekul "bok" till Liam på bokrean på Rusta, som både jag och Stefan fastnade för och tyckte var självklart att Liam skulle få!



Den påminner precis om såna böcker/häften som man själv hade när man gick i första klass.
Boken är rätt så tjock, så finns massor att göra, som bland annat att lära sig skriva alfabetet, fylla i den bokstav som fattas i ett ord, lära sig att rimma, skriva meningar m.m. Minns inte ens hälften av allt man kan göra.. Men svårighetsgraden ökar också ju längre fram i boken man kommer, så Liam kommer att få hålla sig till början ett tag.

Liam missade helt att vi köpte den, hehe! Så lite senare under kvällen så bad jag honom att komma till mig vid köksbordet för att jag ville visa honom boken och han blev jätteglad och intresserad, vilket jag också trodde att han skulle bli :-) Vi tänkte att det kunde passa honom väldigt bra eftersom han har ett sånt stort intresse för bokstäver, att skriva och lära sig läsa och det är ju bara bra om man kan tjuvstarta lite inför skolan sen, speciellt när intresset finns, då är det bara att ta vara på det ;-)
Så vi köpte även blyertspennor och suddgummi, som kan vara bra att ha just till den här boken. Och så föreslog jag för Liam att det här är något som vi kan sitta med tillsammans han och jag, så att han använder boken väl också och så att jag då kan finnas till och verkligen hjälpa honom. Jag sa även till honom att det nästan blir då som att han skulle ha läxor att göra, som vi liksom sitter tillsammans och gör, och det tror jag att han tycker är kul, att få känna på hur det kan vara sen :-)

Fanns även några andra böcker i samma serie så att säga. Kollade inte på de så noga över huvud taget, för såg den här och fastnade för den på en gång. Men ska finnas någon med engelska och någon med matte (fast om just den fanns där vet jag inte) och så finns det för barn mellan 4-6 år tror jag det var. Står mer på baksidan av den vi köpte om vilka andra det finns. Nu har ju jag än så länge bara bläddrat och kikat lite, men verkar vara en mycket bra och lärorik bok!

Semledagen!


Jajjamän, idag är det fettisdagen som det också kallas.. Men jag tycker det låter så fult, så jag säger faktiskt hellre semledagen :-) Semeldag, semledag.. Jaja, saksamma :P
Vi hade i alla fall bestämt att vi sulle köpa en varsin semla idag, vilket vi då tänkte göra på Ica Kvantum. Deras semlor som de säljer är ju de absolut godaste! Fast bara för det så hade de andra semlor idag, från samma ställe som Willys har, så vi struntade i det och åkte istället ner till stan och så sprang jag in på Nilssons konditori och köpte en varsin semla till oss :-)



De var rätt så goda, för det var mycket mandelmassa, vilket jag älskar! Det enda som gjorde att de inte fick lika högt betyg av mig som de på Kvantum, var att brödet nästan var en aning torrt för att de varit i ugnen lite för länge.
Men ack så gott det är med semlor! ;-)

Härlig tv-kväll!


Nu ikväll utökades ju mitt lilla schema för vad jag skulle titta på med ett program, så jag har suttit i sängen och tittat sen klockan var 19.30, hehe!
Det började ju då med Halv åtta hos mig och fortsatte sen med Familjen Annorlunda och En unge i minuten. Skulle egentligen ha sett Nu blåser vi Sverige också, men började typ få myror i brallan och ville komma upp till datorn :P
Men som jag hade längtat till att En unge i minuten skulle börja! När jag tittar på det så lever jag mig in i det så mycket, så jag ligger typ och vrider och vänder, haha! Fast så himla sugen jag blir på att vara gravid igen och att få föda barn, I love it! Så nu längtar jag redan massor till nästa måndag när nästa avsnitt av det programmet är :-)



Och som om det inte vore nog med alla de programmen jag redan sett nu ikväll, så har jag också haft två andra program på inspelning.. Ullared och 16 and pregnant, som är perfekt för mig att titta på under dagen då Liam är på dagis :-)

Nähä.. Klockan tickar på, så man kanske borde tänka på att det är en dag imorgon också. Ska bara kika runt lite till på nätet innan jag drar mig tillbaka till sängen ;-)

God natt!

Söndag!


Idag har vi fått mycket gjort, känns bra!
Till största delen idag har jag ägnat mig åt att storstäda, vilket var minst sagt välbehövligt. Är helt otroligt vad mycket damm och skit som samlas överallt, är äckligt ju. Men det har dammats, dammsugits och torkats golv. Nästan hela lägenheten är gjord, är badrummet och Liams rum kvar. En anledning till att just Liams rum är kvar är för att det är så otroligt mycket leksaker som först måste plockas undan innan det ens går att komma in och städa där. Bara man kommer igång med städandet så går det undan, men tar samtidigt ganska lång tid när man storstädar och gör det riktigt ordentligt. Så resten tar vi en annan dag!
Stefan har även gjort bland det sista som har med rensningen av förrådet att göra. Allt som ska till tippen är nu samlat på en och samma plats tills det att vi har tid att köra bort det. Den platsen är balkongen, så när vi sen har fått bort allt skräp så har vi helt plötsligt en balkong som vi kan göra i ordning och utnyttja, underbart ju! ;-)

Framåt eftermiddagen då jag kände att jag gjort det mesta av städningen så ville jag komma ut i det härliga vädret. Så då blev det i alla fall en promenad och inte som igår, hehe :P
Var riktigt skönt att bara strosa omkring lite, för var typ det vi gjorde, så att Liam fick leka lite också i snöhögar som han tycker är jätteskoj :-)

Under den tidiga delen av kvällen så var det middag som gällde och sen bara ta det lugnt. Jag hade väl lite mer att göra i och för sig, som att fixa med tvätt och diska.
Men en sak som är ganska stor är att Tyra här under kvällen fick smaka smörgåsrån för första gången!
Hon såg lite fundersam ut och när hon först började ta i de små kexbitarna satt hon mest och klämde de i handen, hehe :-)



Sen började hon stoppa kexbitarna i munnen, men någon höjdare ser det ju inte ut att vara..



Fast att få sitta och leka lite med resten av den större kexbiten var skoj!




Nu är klockan rätt så mycket så jag ska strax krypa ner i sängen, är väldigt trött efter dagen!
Klockan är ställd tills imorgon, men får väl se hur Liam mår då.. Han började under kvällen att bli väldigt snorig, så jag hoppas att det stannar vid det och inte blir värre nu under natten.
Tyra är hur krasslig som helst, så för oss blir det ingen öppen förskola på tisdag kan jag säga redan nu tyvärr :-(
Hon snorar, hostar, ögonen rinner och är allmänt krasslig.

Nu tackar jag för mig, god natt!

Lördag!


Nu ska vi se vad gårdagen hade att bjuda på..
Minns inte vad klockan var, men Stefan väckte mig tidigt när han skulle åka till jobbet, för stackars lilla Tyra låg vaken och ena ögat hade klibbat igen på henne. Så jag tog med Tyra upp till skötbordet för att torka rent ögat med kompress som jag dränkte i koksaltlösning. Sen somnade vi om och sov rätt så gott i några timmar till.
När klockan bara var nio så kom Stefan hem från jobbet. Trodde att han först bara skulle hämta något och sen åka igen, men han hade slutat för dagen, vilket var helt underbart!! Den där mysiga morgonkänslan infann sig fortfarande tyckte vi båda och vi sa flera gånger att det kändes så himla skönt att han kommit hem så tidigt. Kändes ju knappt som att han ens jobbat. Ni som vet hur mycket Stefan jobbar kanske kan tänka er hur uppskattat det var :-)

När vi så småningom hade gjort oss i ordning och ätit en god frukost tillsammans, så var det full rulle här hemma..
Vi fortsatte att gå igenom de sista kartongerna och när det var klart så var det bara till att bära upp sånt som skulle sparas till förrådet igen. Bara det vi gjorde igår var några timmars jobb och längre tid tar det när man har två barn som kräver sitt.. Liam som klättrar på väggarna för att vi behöver fixa nödvändiga saker och Tyra som då kanske måste bäras på. Fast går gör det ju, bara att det tar lite längre tid ;-)
Fick bli en paus sen framåt eftermiddagen då det var tänkt att vi skulle promenera bort till Willys. Fast vi kom inte så långt på promenaden. Vi gick en kort bit, men tyckte att det var så kallt och blåsigt, så vi vände hemåt igen och tog bilen istället, haha! Är alltid skönt att åka bil ju ;-)

Hemma sen igen förberedde jag middagen. Jag hade länge varit sugen på något kött, så vi köpte fläskkotletter som vi skulle ha med klyftpotatis och bearnaisesås. Så den enda förberedelsen egentligen, var bara att lägga köttet i marinad och sen lägga i kylen där det fick ligga och gotta sig i någon timme. När det sen var dags att steka köttet var jag rätt så nervös faktiskt, för jag suger verkligen på att hantera kött över huvud taget. Fast jag lyckades få det riktigt perfekt! Det kunde nog inte ha blivit bättre, det var mört och alldeles underbart gott :-)
Mätta och belåtna orkade vi sen inte göra ett skvatt, så vi gjorde Liam sällskap och tittade på Bee movie som gick på tv. Så vi låg allihopa och myste och tittade på filmen i vår säng. Lagom till det att filmen var slut var det dags för Melodifestivalen. Inget som vi egentligen hade tänkt att titta på, men det blev så i alla fall.
Tyra somnade strax efter 20.00 och inte så jättelångt efter det slocknade Liam i vår säng, så då fick älsklingen och jag en stund för oss själva, det är alltid mysigt! Och i alla fall jag drack en öl och åt chips till Melodifestivalen, mycket gott!
När klockan "bara" var 22.00 ungefär så släckte jag lampan och tackade för mig..

Fredagsmys och förkylning!


Fredag, vilket alltid är härligt!
Men stackars Tyra var inte helt kry när hon vaknade i morse och under dagen har det bara blivit värre.
Näsan rinner, ögonen rinner och hon är allmänt hängig.. Så blir ju ganska så mycket gnälligare.. Men att få vara i framför allt mammas famn är bland det bästa som finns just då och det tycker jag bara är mysigt, för man vill ju känna att man verkligen pysslar om sina små hjärtan när de inte mår bra!

Liam har varit på dagis som vanligt idag och jag och Tyra gjorde till en början inget särskilt, var här hemma och gjorde bara det som föll os in. När det var cirka en timme kvar till det att Liam skulle hämtas på dagis, så traskade jag och Tyra bort för att möta upp Madde och hennes tjejer Alicia och Isabell för att ta en promenad tillsammans. Var skönt att komma ut och röra på sig, men bland det bästa var att få prata en massa med Madde :-)

När Stefan slutat jobbet åkte vi för att handla lite fredagsmys.. Så när vi kom hem gjorde vi i ordning färska ciabatta som vi köpt med två olika sorters röror att ha på.. En var med kyckling och curry och den andra med skinka och lök.. Mycket gott var det! Och till det drack älsklingen och jag en varsin riktigt kall cider och Liam fick festis :-)
Under tiden som vi gottade oss med det så tittade vi på film..



Den var helt okej filmen, men långt ifrån så bra som ettan..

Fredagsmyset fortsatte sen med lite tv-tittande. Var något nytt program, som heter Äntligen fredag, som vi kikade lite på. Det var rätt kul faktiskt och speciellt eftersom Sean Banan var med, hehe :P
Sen var det så klart Let´s dance som gällde och till det tog vi fram lite Pringles och själv drack jag bland annat en flaska öl till det och fasen vad gott det var! Minns inte ens när jag drack det senast, men vet så mycket som att det var innan jag var gravid med Tyra i alla fall.

Liam slocknade i vår säng ikväll.. Han som var så bestämd med att han skulle se klart hela Ice Age 2 som gick på tv4+ lite tidigare ikväll, hehe! Blev visst ändrade planer :-)
Inte så lång stund efter det att Liam somnat, så somnade även Stefan. Så jag har roat mig med att titta vidare på Let´s dance och sen även Parlamentet. Och stackars lilla Tyra sover inte så jättebra nu när hon inte är helt kry, så hon har vaknat och varit riktigt ledsen ett par gånger, så har fått sitta med hene i famnen tills att hon somnat om och jag kunnat lägga ner henne mellan oss i sängen igen. Hon får ju givetvis sova hos oss nu så att jag kan hålla extra koll på henne. Känns alltid tryggare så!

Nu börjar jag känna mig rätt så trött, så nu ska jag nog faktiskt gå tillbaka till sängen och krypa ner under täcket och bara ligga och slötitta lite på tv en stund innan jag sover..

God natt!


En massa frågetecken!


F*n vad ont det gör inombords många gånger!
Tankarna går på högvarv, men inte blir jag något klokare för det.. Det är nästan så att man kan undra om det inte bara bli värre ibland. Fast det är ju så många frågor man funderar över, som varför??, hur??, när?? och massa mer.. Och just det där "varför??" är nog det som ekar mest i huvudet många gånger.

Livet är f*n inte rättvist, långt ifrån! Det är nästan så orättvist som det bara kan bli kan jag tycka. I alla fall känns det så rätt ofta. En lite mindre rolig känsla måste jag säga..

Alla de här tankarna och alltihop kan bara bli för mycket ibland och det enda jag kan känna då är en rejäl frustration. Jag kan bli enormt frustrerad över att vissa människor inte fattar bättre.. Är de inte mänskliga?! Har de inget samvete?! Eller vad i helvete är det frågan om egentligen?! Man kan verkligen börja undra!

Sorgligt nog så finns det väl inte så mycket annat att göra än att acceptera att det är som det är.. Och helt enkelt försöka leva efter det och göra så gott man kan.. Fast det är så mycket lättare sagt än gjort!

Vi tänker då alltid finnas för våra älskade barn! <3

Läsa bok!


Nu när Tyra blivit lite större tycker jag att det är kul att kunna börja läsa lite böcker för henne. Har jag väl egentligen kunnat göra tidigare också, men har inte känts så aktuellt innan kanske.
Minns inte när jag började läsa för Liam, men liten var han i alla fall och det är ju så himla mysigt att få sitta med de i knät och läsa! Och de sitter och tittar, lyssnar och känner på boken, det är härligt :-)

När Liam var liten så var jag med i en bokklubb som heter "Gó Boken", en riktigt bra bokklubb tycker jag! Visst att man ibland kunde tycka att det man fick i paketet inte var en så passande bok för en så liten, men för det mesta var det kanon. Och som med mycket annat så har man ju sina favoriter.. En av mina favoriter som Liam fick ganska tidigt i ett bokpaket och som jag ofta läste för honom, det var den här boken..





Den är så himla mysig att läsa tycker jag och både Liam och jag hade nog den som en riktig favorit när han var liten.
Så självklart hade jag den boken i tankarna nu när det är aktuellt att börja läsa för Tyra. Och så himla glad jag blev när jag hittade den i en av alla kartonger som vi gått igenom i vår rensning! :-)
Hittade även några andra bebis/småbarnsböcker som jag plockade fram, men just den här har jag idag börjat läsa för Tyra och hon har suttit i mitt knä och lyssnat, tittat på de fina bilderna och klämt och känt på boken.. Och just det, även försökt att äta på den, hehe :-)
Läste den ännu en gång alldeles nyss för båda barnen, det var mysigt!

Just vår bok är lite smått sliten, men jag hoppas att den ska hålla till Tyra nu och även framtida barn ;-)

Ont i magen!


Usch! Magen bråkar med mig idag.. Har varit så pass att jag inte kom någon vart med att göra oss i ordning för att komma iväg med Liam till dagis, så han får faktiskt vara hemma idag.
Trodde att magen hade lugnat sig nu, men magonten kom tillbaka och ännu ett besök på toan fick göras.. Mindre trevlig information kanske, hehe :P
Jag hoppas innerligt att det bara är något tillfälligt och att det ger med sig snart, väldigt snart!

Tyra har redan fått sin välling, men nu ska jag se till att Liam får i sig lite frukost han med..


Helt slut!


Jag känner mig verkligen helt slut!
Min kropp tar stryk så otroligt mycket fortare nu för tiden än vad den gjorde förut.. Är ju de förbaskade fogarna som spökar sen graviditeten med lillskrutt. Så när jag håller igång rätt bra, som jag gjort de senaste dagarna, då vet jag vad jag har att vänta mig, värk i kroppen och en rejäl trötthet. Hur fasen ska det bli när jag är gammal om jag redan nu vid snart 25 års ålder är som en gamling, hehe :P
Fast jag tänker inte stanna upp för det, tycker faktiskt att det kan vara rätt skönt att ha lite fullt upp ibland! ;-)

I och med att jag ändå är så trött, så tänkte jag ta tillfället i akt att komma i säng i skaplig tid nu ikväll.. Men jag kommer att ligga och titta på tv tills jag känner att jag håller på att somna, vilket inte borde ta så lång tid.
Tänkte att jag skulle slötitta på den här filmen som började för cirka en halvtimme sen..



God natt då gott folk!

Sött & tufft!


Tisdag idag, vilket betyder att Tyra och jag träffat Lina och Nikki och varit på öppna förskolan tillsammans, mycket skoj! Märks så tydligt att Tyra har det roligt, för hon är så himla glad och på bra humör och somnar sen riktigt gott i vagnen när vi går där ifrån :-)
Har även blivit så att vi varje gång tagit en runda på stan och ätit gott på McDonald´s, så alltså även idag med ;-)
Idag shoppade vi en del, både Lina och jag till våra barn och jag tänkte visa två av grejerna som jag köpte till lillskrutt Tyra, som jag fastnade för lite extra..

Det här otoligt söta hårbandet kunde jag bara inte låta bli när jag såg det! Lina köpte ett likadant till Nikki :-)



Vi köpte även likadana mössor till de där det står "Having A Bad Hairday", vilket passar rätt bra eftersom de båda har en del hår, hehe! Mössan är ju bara för tuff och se hur cool Tyra blev i den! :-)



Resten jag handlade var sånt som var lite mer nödvändigt, som strumpor och en ny kofta till Tyra och sen ett par nya vantar till Liam.

Var riktigt trevligt idag, som alla våra tisdagar nu för tiden, så ser redan fram emot nästa! :-)






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus