Söndagsmys!

Barnen är nattade och själv sitter jag här vid datorn med ett glas vin.. Ett glas vin på en söndag känns inte helt "okej" kanske, eller är det bara jag som inbillar mig det?! Nog för att det är en ny vecka imorgon och alla måsten börjar på nytt igen, men det är ju faktiskt fortfarande helg än, så varför inte kunna ta ett glas vin när man ändå har en öppnad flaska ;-)

Älsklingen är iväg och köper en varsin kebabrulle till oss. Vi bestämde oss för att bara laga mat till barnen tidigare ikväll och då beställa nåt lite godare till oss nu istället. Vad elakt det låter, som att barnen inte fick god mat.. Men ni förstår nog precis hur jag menar ;-)

Nu ser jag faktiskt att bilen är på ingång, så bye bye!

Lek i snön

I morse var vi uppe i god tid för att komma iväg till pulkabacken. Vi är ju tvungna att anpassa oss efter Tyras sovtider för att hela dagen inte ska raseras för henne, så även om det inte blev en jättelång stund vid backen så var det fullt tillräckligt, alla var nöjda och glada!

















Det var riktigt skönt att vara ute och barnen hade jätteskoj! Liam träffade en kompis där också, så han åkte med honom ett tag, det var kul för honom.

Surfplatta

Idag har vi beställt en surfplatta, en Motorola Xoom :-)



Stefan hittade den på Telias hemsida igår kväll till ett mycket bra pris, under en viss kampanj de kallar "crazy days"..
Vi bestämde oss för att åka ner till Teliabutiken, till när de öppnade i morse, för att kolla på den innan vi i så fall beställde den via nätet. När vi sen kom hem beställde Stefan den på en gång och nu är erbjudandet slutsålt, så vi hade tur ;-)

På tisdag ska vi tydligen få den, längtar!!

Film..

Ikväll har vi sett på film, på Spy Kids 4.. Dock med det svenska talet för Liams skull, men det var helt klart värt det för han tyckte om filmen och skrattade gott många gånger :-)

Spy Kids 4 är en familjefilm som handlar om att mamman i familjen återupptar sitt gamla yrke som hemlig agent för att hindra en superskurk från att stoppa tiden. Barnen upptäcker sin styvmammas hemlighet och ger sig ut för att hjälpa till och det tillsammans med deras lillasyster på cirka 1 år och familjens hund.

Själv tycker jag att filmen var helt okej. Det som gjorde den rolig och fick i alla fall mig att skratta till några gånger var bebisen och hunden.

HEMMAKVÄLL

Filmbutiken "HEMMAKVÄLL" har ju flyttat till en större lokal nu, till "JOENGS" gamla lokal.. Så självklart ville vi, efter att ha fått deras reklamblad, dit och kika och köpa godis till fredagsmyset :-)

Det blev en hel del faktiskt, är ju trots allt tre viljor och då blir det ganska snabbt mycket godis..



Fast godiset i påsen fick vi gratis ;-) Kinder-chokladen och Pepsin kostade endast 5:-/st och filmen får vi hyra gratis i en vecka eftersom vi handlade över en viss summa. Vi tyckte inte att vi hittade något, så Liam fick välja en film han vill se.. Och den lär säkert gå på repeat, så tur att vi har två tv-apparater :-)

Som ni ser är fredagsmyset räddat ;-)

Sista rycket..

Nu är det inte många timmar kvar till det att vi tar helg, skönt! Fast innan dess tänkte jag att jag ska försöka plugga lite mer, så att jag får så mycket ledigt som möjligt i helgen. Det blir till att ge mig på nästa skrivuppgift i litterär gestaltning, då jag ska skriva en novell, där jag får hitta på rubb och stubb själv. Än har jag inte den blekaste om vad jag ska skriva om.. Men bara jag tänker till lite och kommer på det, så ska det nog flyta på rätt bra sen, brukar göra det.

Tv

Onsdagar har under de senaste veckorna varit en bra tv-kväll.. Med ett program i alla fall, Sveriges Mästerkock..



Men idag har ett nytt program premiär, Tunnelbanan..



Oturligt nog går de vid samma tid på olika kanaler, så vi får helt enkelt spela in det ena och se senare eller en annan dag.
Det löser sig som tur är ;-)

Plugg..

Nu har jag suttit här vid min plugghörna ett bra tag och gjort min svenskaläxa som är till imorgon. Blev några sidors skrivande. Skönt att den är klar nu!



Får se om jag ska hoppa över till att räkna matte nu på en gång eller om jag ska ta mig en paus.. Det återstår att se..

Var ju förresten i skolan en kortis i morse, för att prata med min lärare som jag har i litterär gestaltning, om skrivövningarna jag gjort. Själv är jag över lag väldigt nöjd med det jag har skrivit och det fick jag också bekräftat nu, att det jag skrivit är bra. Känns kul! Jag hann knappt kliva in i det lilla rummet vi skulle sitta i förrän han påpekade att jag verkligen legat i och gjort alla övningarna ;-) Några små redigeringar här och var, men mycket beröm blev det och det är jag så himla glad över, för är som sagt ett ämne jag satsar på att få högsta betyg i :-)

Nu måste jag återgå till mina studier.. Eller eventuellt den där pausen som jag delvis får genom att blogga, hehe ;-)

Nytt till barnen..

Nu har vi pratat ett tag om att köpa en cd-spelare till barnens rum.. Blir helt annat när det finns en som är deras och inne på deras rum också. Och idag fick de en..



Så nu kan de lyssna bäst de vill på musik och dansa, som Tyra älskar, hehe :-) Men även lyssna på sago-cd när de ska sova.. Perfekt!

Snö!

Blev inte att vi hann ut i snön en stund innan jag skulle till skolan tidigare idag.. Men när jag slutade skolan tog jag med barnen ut en stund för lite frisk luft och lek i snön medans Stefan skottade snö. För även om man är hemma och sjuk så måste man faktiskt få komma ut i friska luften och det är också på så vis som vi ser hur mycket barnen orkar med.

Det här var ju då första gången för Tyra idag, sen det att hon blivit så pass stor att hon själv kan traska omkring och leka, som hon verkligen fick se en massa snö och leka i den. Och det enklaste sättet att beskriva vad hon tyckte om snön är att hon ÄLSKAR det!! :-)
Så båda våra barn älskar att leka och busa i snön, underbart ju! Och jag måste säga att jag faktiskt uppskattade snön en aning ändå när jag väl stod där ute med barnen, just för den lyckan man såg hos de.
Vi tog fram Liams pulka också, så att de hade nåt skoj att leka med i snön och den var mer än omtyckt vill jag lova!











Barnen hade riktigt kul ute med varandra! Tyra ville INTE in sen, hon ville vara ute i snön och ABSOLUT INTE släppa taget om pulkan :-)

Hårfärg

I förra veckan blev jag tipsad av Madde om en hårfärg, eller rättare sagt ett visst märke på hårfärg.. Och det är verkligen på tiden att jag färgar mitt hår, den röda färgen har gått ur massor och det ser bara riktigt för jävligt ut med utväxt och fesig färg för tillfället. Något som jag inte visste, men fick veta av Madde, är att röda färger har en tendens till att gå ur mycket fortare. Jag som älskar de röda färgerna och trivs bäst i de! Fast med tanke på hur otroligt fort den här röda färgen gick ur så började jag fundera lite smått på om jag skulle testa nån brun färg och se hur jag trivs i det. Och så blev det.. Jag har inte färgat än, men köpt på mig två förpackningar i alla fall av denna..



Får se när jag tar mig tid till att färga.. Jag lär vänta tills jag blivit frisk i alla fall..

Blahaa..

Är inget vidare kul just nu. Min förkylning smög sig på igår och natten har varit riktigt jobbig. Har vaknat titt som tätt för att snyta mig och ibland även ta nässpray. Det blir så märkbart när man haft sånna nätter och jag blir riktigt orolig över att få stå ut med ännu en. Vilket är rätt troligt också med tanke på att min förkylning precis börjat.



För att få ihop det med vab och min skola, så löser vi det som igår.. Att Stefan kommer hem och jag får gå på min senare lektion. Alltid nåt i alla fall.
Fast idag var det på håret att jag bestämde mig för att inte gå alls med tanke på att jag inte mår så bra, men jag kör på och gör så gott jag kan, känner att jag inte vill eller kan missa just svenskan där det går väldigt fort framåt.

Vad gäller barnen så får vi se när de kan gå tillbaka till dagis och skola. De är väldigt snoriga och Liam även lite hostig.. Sånt man brukar få kunna räkna med till en viss del.. Men det är just det att de måste orka med också.

Nu är det snart bara en timme kvar till det att Stefan kommer hem.. Om det hinns med så tänkte jag låta barnen gå ut en stund innan jag får skjuts bort till skolan, så att de får leka i snön lite. Ska bli himla kul att se hur Tya reagerar eftersom hon aldrig varit ute i så mycket snö förut, förra året var hon ju så liten :-)

Plugga och vabba..

Kan vara rätt svårt att kombinera pluggandet med vab, men har lyckats få till det idag.

Tyra visste vi skulle få vara hemma idag eftersom hon igår hade feber, men att Liam skulle vakna med feber visste jag däremot inte. Så nu sitter jag hemma med båda barnen som är genomförkylda och även har lite feber.

Kändes till en början som att oddsen inte var så höga till att jag skulle få något skolarbete gjort idag, för redan i morse var det tjafs och tårar. Tyra gör något som hon inte förstår är fel att göra.. Liam blir då jättearg över att Tyra "förstört" något för honom och ska då ge igen på henne och förstöra nåt för henne. Herregud! Även om jag fick rycka in så verkade de lösa det rätt bra själva. Efter bara en kort stund insåg väl Liam att han kanske inte var så snäll mot sin lillasyster och bad då henne om ursäkt ordentligt och försökte sen få henne att vilja leka. De är för söta och fina med varandra trots allt, för det mesta ;-)

Jag har samtidigt som jag försökt underhålla barnen, suttit vid datorn och skrivit massor. Första uppgiften i litterär gestaltning var ett häfte med sammanlagt sju skrivövningar. Var absolut inte ett måste att skriva alla, men jag skulle minsann skriva allihopa och nu har jag faktiskt också gjort det, skönt! Och varför det?! Jo, för att jag tycker om att skriva och ställer väldigt höga krav på mig själv eftersom jag känner att det lite grann är min grej. Plus att jag i just det ämnet satsar på högsta betyg, finns inget annat. Så då är det bara till att kämpa på!

Nu har jag inte tid till att sitta och blogga mer för tillfället i alla fall. Ska läsa igenom alla skrivövningarna nu innan jag skickar iväg de till läraren och sen ska jag så småningom på i alla fall en lektion idag, då Stefan "byter av" mig och tar barnen.

Shopping!

Vid klockan 10.00 i morse, eller redan en kort stund innan rättare sagt, stod vi utanför Lindex och väntade på att de skulle öppna. Stefan hade fått ett mejl igår om att de då hade påbörjat ännu en rea, halva priset på reapriset, så vi tänkte att vi skulle vara där vid öppningsdags idag och hoppades på att hitta nåt i alla fall.. Och det gjorde vi, en hel del faktiskt! ;-)

Börjar med lillskruttans då.. Tar i storlekordning ;-)

Ett par leggings/tights..



Mjukisbyxor..



En mysdress..



Klänning..



En underbart söt pyjamas! Och se på knapparna, de är hjärtformade :-)



Strumpor och ett par söta ballerinaskor som jag kan tänka mig att Tyra kan tycka är kul att gå omkring i.. Och vem vet, kanske även dansa som hon älskar ;-)



Och så till Liams kläder..

En himla tuff och snygg skjorta!



Strumpor, mycket välbehövligt!



Byxor..



En mysig kofta med luva/huva..



Tröja..



Ännu en tröja..



Den sista tröja här, den tycker jag är jättesnygg, fastnade för den på en gång... Fast när jag plockade upp den här hemma slog det mig att det kanske är en tjejmodell, så beroende på hur den sitter på Liam så kanske Alicia får ta den Madde ;-)

Som ni ser hittade vi trots allt en hel del, verkligen skoj! Var lite kul att se när hon i kassan slog in alla kläder till halva priset först, och man såg hur dyrt det egentligen skulle ha blivit... Och sen då när hon tryckte in en annan knapp för att få hälften av det, det var nice! Slutade på endast 635:- för allt till barnen ;-)

När vi var klara nere på barnavdelningen på Lindex och stod i hissen på väg upp slog det mig att jag kanske borde kolla ifall jag inte kunde hitta nåt till mig också, även om jag inte trodde jag skulle hitta nåt alls... Fast även jag hittade lite i alla fall :-) Ett par jeans (minns inte när jag bar ett par senast, går jämt i leggings), två stycken 2-pack strumpor och ett par benvärmare för endast 165:-!! Hur billigt är inte det liksom! Sånna fynd gillar vi att göra! ;-)


Skit också!

Liam har sen ett bra tag tillbaka haft en egen fleecepläd med Blixten Mcqeen på, så när vi då var på Maxi igår och de hade den här jättesöta fleecepläden med Hello Kitty på för endast 30:- så var det klart att även Tyra skulle få en egen mysig filt..



Tyra sken upp som en sol när jag höll upp filten och visade henne den! Fast ganska snart fick vi känna att vi nog måste göra henne "besviken".
Nya tyger, som handdukar, sängkläder och filtar brukar kunna lukta lite lustigt när det är nytt. Man känner att det är konstgjorda saker i, alltså kemikalier och det brukar alltid försvinna efter en tvätt. Men inte med den här..
Den luktade nåt enormt illa kände vi när vi tog ut den ur plasten, det var så att man rynkade på näsan till och med. Så in i tvättmaskinen blev det med den, men inte försvann lukten för det. Jag tvättade den ännu en gång och valde då ett lite längre tvättprogram, men det hjälpte inte heller. Så som det ser ut nu så får vi tyvärr lov att lämna tillbaka den :-(
Den stinker ju! Bara jag då skulle vika ihop den lite för att hänga den på tork så fläktade det sån där äcklig lukt. Inte kan lillskruttan sitta och mysa med den då. Och man kan verkligen undra hur mycket kemikalier och skit som finns i den, usch!

Vi får helt enkelt hålla utkik efter någon annan filt vi kan köpa till henne istället! De brukar väl ha fina med olika motiv på Jysk om inget annat.

Det flyter på..

Jag tycker själv att jag har varit väldigt duktig och aktiv med pluggandet hittills idag!
Svenskaläxan till imorgon- check
Räknat klart den här veckans mattetal- check
Påbörjat alla skrivövningar i litterär gestaltning- check
 
Tänkte jag skulle forstätta ett tag till, tills det är dags att hämta barnen i alla fall, sen skulle jag tro att det får bli en fortsättning på allt imorgon ;-)

Dagens lunch..

Häromdagen när vi var på Maxi och handlade så gick jag förbi en gavel där de hade ställt upp en hel del produkter från Knorr för bara 10:-/st. Då såg jag den här..



Och blev direkt sugen på att testa. Sitter faktiskt och äter det just precis nu samtidigt som jag bloggar och måste säga att den var rätt god, helt okej faktiskt. Så kan helt klart tänka mig att köpa på mig nån mer påse, för är rätt smidigt att ha till lunch när bara jag är hemma och ska äta ;-)

God Jul i efterskott..

En eftermiddag när jag hämtade Liam på fritids kom han på att han hade julklappar till mig som han hade gjort långt innan jul, men tyvärr då inte hunnit få med sig hem innan jul eftersom vi var sjuka och hemma så mycket då. Själva inslagningen, bara den var hur fin som helst!



Liam var så söt, för han talade om för mig att korten på paketen även var till pappa och Tyra, men det inuti var till mig, hehe :-)
I det första paketet som jag öppnade låg ett jättefint halsband och armband som matchar varandra :-)



Och i det andra en fin brosch :-)



Det är ju så att man smälter! Man blir så himla glad och det värmer i mammahjärtat <3
Min älskade Liam <3

Första skoldagen..

Idag började allvaret, bokstavligt talat! Det har varit lektioner och MASSOR med information att ta in. Plus att jag haft håltimmar där jag jag till största del suttit och pluggat även då. Och väl hemma efter första dagen är jag långt ifrån sysslolös, har en hel del arbeten och uppgifter att ta itu med, så imorgon när jag har en "ledig" dag på schemat ifrån lektioner i skolan i alla fall, så har jag ändå massor att göra. Och jag tycker faktiskt att det ska bli skönt att bara kunna sitta hemma vid min nya plugghörna :-)

Adidas it is!

I förra veckan blev jag tipsad om att de har en Adidas dress för de mindre barnen på Intersport, för bara 150:-. Berättade det för Stefan och han blev direkt intresserad som jag misstänkte, då vi varit så nöjda med Tyras svarta dress med guldränderna på :-)
Så igår hade Stefan varit och köpt en sån ny dress till Tyra på sin lunch.. Och se här så fin den är! :-)

Webcam..

En kväll när Stefan satt vid datorn kom Tyra och ville sitta i pappas knä, så då startade Stefan webbkameran och så tog vi knasfoton på Tyra och Stefan, men även mig och Stefan sen :-) Liam höll väl som vanligt till vid tv:n skulle jag tro, hehe..







Utflykt till Kalmar!

Sen det att det blev klart med att jag ska börja plugga har vi pratat om att ganska snart åka till IKEA för att köpa ett särskilt skrivbord, som är en typ av kombination med vår bokhylla, mycket smidigt!
I fredags kväll bestämde vi oss för att åka igår, lördag... Förutsatt att vädret var bra och den turen hade vi tack och lov på vår sida. Så den efterlängtade sovmorgonen fick skjutas upp till idag istället, för upp i tid ville vi komma för att kunna vara framme i Kalmar lagom till det att butikerna öppnade.
I tidsplanen för rean ner till Kalmar hade vi även räknat med att hinna stanna vid McDonald´s i Oskarshamn för att köpa med oss lite fukost att äta i bilen. Låter som att vi var tvugna att ta vara på varenda minut för att hinna med, hehe.. Är bara så skönt att vara på plats vid öppning eftersom man ändå åkt en bra bit och vill hinna med en hel del och man vet aldrig hur mycket folk det är heller. Och apropå det så var det MASSOR med folk, fasen vad störigt det var!
Trots att IKEA was the number one, så valde vi att ta de flesta andra butikerna först.
Lunchen passade vi såklart på att äta på IKEA när man ändå var där och det är ju trots allt ändå nåt speciellt med att äta just där. Vad gäller shoppandet inne i det stora blå varuhuset, så blev det faktiskt inte en massa onödigt, utan vi höll oss rätt bra till det vi hade pratat om innan... Vissa saker är sånna som man liksom passar på att köpa om man ändå ska dit, som servetter, vämeljus (blev även ett mindre paket med värmeljus med vaniljdoft) och diskborstar. Sen var det ju då skrivbordet, ramar till barnens sko-/dagisfoton, lådor att sätta i bokhyllan, en enkel söt liten glasskål (en sån där billig som de brukar ha massor av i olika sorter, som alltid är bra att ha till nåt), ett fotoalbum till fyndpris och ett varsit gosedjur som barnen valde på "Barnens Ikea" :-) 
Efter en lång dag i Kalmar kunde vi äntligen i skaplig tid börja bege oss hem mot Västervik. Lustigt att man kan bli så himla trött och slut i kroppen av att gå runt i butiker och shopppa.. Blir flera gånger värre också när det är massor med folk. Skönt var det att komma hem sen i alla fall och bara njuta av lördagkvällen!

Mmm.. Marabou!

Har fått nys om att det har kommit ut/ska komma ut en Marabou chokladkaka med ny smak, med saltlakrits.
Självklart är detta något jag bara måste prova! Så den här ska jag garanterat hålla utkik efter!



Dagens lunch..

Som vanligt när jag är ensam hemma är jag fruktansvärt dålig på att få i mig nån mat.. Hade frågat Stefan om han skulle komma hem på lunch, men icke, han hade fullt upp på jobbet.
Någon timme senare hörde jag att han kom hem i alla fall.. Och in i köket kommer han med en varsin pizza till oss :-)



En Black & White blev det.. Hälften kebab och hälften med fläskfilé och bearnaise, jättegott!
Och nä, vi åt inte direkt från bordet, haha! Tallriken syns bara inte för den stora pizzan :-)
Så en spontan lunchdejt med älsklingen, det uppskattades mycket! ;-)

Det närmar sig..

Nu är det faktiskt inte många dagar kvar till det att jag börjar skolan. Även om jag tycker det ska bli jättekul och längtar till dess, så börjar jag ändå känna "stressen" över att ta vara på de sista dagarna jag har ledigt nu, hehe..
Låter som att jag aldrig kommer att ha ledigt mer, men det kommer troligtvis att bli en hel del plugg sen, så det blir ju inte ledigt på samma sätt.
Nu är det ju städat och fint här hemma, så jag behöver inte känna att jag måste göra något särskilt här i hemmet, inget utöver det vanliga som man alltid måste göra i alla fall och det är skönt! Så förutom att ta itu med lite viktiga saker som måste redas ut, så ska jag nog bara göra precis som jag känner för idag medans barnen är i skolan och på dagis, vilket kommer bli en hel del tid vid datorn bland annat ;-)

Godmorgon!

Idag är jag definitivt uppe före tuppen! Jag har duschat, gjort mig i ordning och till och med bäddat sängen med överkastet och prydnadskuddarna på ;-)
Så nu sitter jag här vid datorn och slappar en stund innan det är dags att väcka barnen. Efter alla morgonbestyr med barnen bär det av mot skolan och dagis.. Sen blir det en så kallad "tvärtomdag" för mig och Madde :-)
En sån dag innebär att vi dagtid, när vi är barnfria, passar på att se på film och äta lite gott och självklart prata massor som vanligt ;-) Fast det är liksom en självklarhet det där med att prata, hehe :-)

Nu ska jag kika vidare här på lite roliga saker..

Kliniskt rent!

Nä då, att det skulle vara kliniskt rent här hemma nu är en överdrift, men riktigt rent är det och det luktar mycket fräscht! Hej å hå vad vi har hållt igång här hemma nu ikväll.. Vi har samarbetat himla bra och fått massor gjort.. Badrummen är noggrant städade, de övriga rummen har dammsugits och det har tvättats golv och även dammats en del och till och med kylen och frysen är avtorkade så att de glänser, hehe ;-)
Så nu är vi nästan redo för att mäklaren ska komma hit imorgon för att omvärdera vårt hus :-) Så då får vi hoppas på det bästa!!

Nu ska vi slå oss ner i soffan och varva ner till "Sveriges mästerkock" som vi spelat in :-)

En trevlig förmiddag!

Nu i förmiddags hade jag några ärenden att uträtta och hade då frågat finaste vännen Madde ifall hon var sugen på att hänga med på den rätt så långa promenaden som det skulle innebära. Och det ville hon.. Och tänk så mycket roligare det blir att promenera helt plötsligt, när man har någon att prata med och man tycker nästan att den långa promenaden inte ens räcker till för att man har så mycket att prata om helt enkelt.. Då känns det bra! Nog för att älskade lillskrutt var med också, men är trevligt med lite vuxet sällskap också :-)

Under promenaden blev det en liten avstickare in på McDonald´s för att få lite mat i våra magar.. Lillskrutt Tyra fick givetvis sitta med i en barnstol och äta lite hon också :-) Plus att det blev lite lek och bus också innan vi gick vidare, för Tyra hade väldigt skoj med Madde, hehe!
Som här till exempel skulle Tyra försöka räcka ut tungan.. Och vem som föröskte lära henne det har jag ingen aning om, hehe ;-)



Glada och nöja med mätta magar fortsatte vi vår promenad i kylan, för burr vad kallt det var!

Får tacka så mycket vännen för sällskapet, var riktigt trevligt!

Prinsessans rosa skor!

Plockade precis fram Tyras fina skor hon fick i julklapp av Madde, Jonas, Alicia och Isabell och kom på att jag ju bara måste lägga ut nån bild på dem här på bloggen, för dem är ju så fina och coola! :-)



Tyra tycker att dem är jätteroliga att ha på sig, hehe.. Och dem är mer som inneskor, så dem är perfekta för henne att traska runt i här hemma! Och hon har till och med testat att dansa i dem, hehe :-)

Barnens julklappspengar..

Jag har ju hört nu att även min kära pappa och hans fru Lillemor kikar in på min blogg ibland, vilket jag tycker är jättekul! Så tänkte därför passa på att lägga ut några bilder här nu på det som barnen köpte för sina julklappspengar som de fick av er :-)

Vi börjar med Liams..

Liam är väldigt förtjust i nåt som heter Ninjago, nåt typ av lego och det finns massor att köpa av.
Här är nåt typ av fordon som Liam och Stefan byggt ihop tillsammans :-)



Här är en "spelbricka" som man tydligen använder när man leker/spelar med en viss typ av Ninjagos :-)



Sen över till Tyras..

Vet inte vad de här kallas, men ni ser ju vad det är :-)



En rolig kassaapparat med ljud och ljus :-)



Och så en bok som det är väldigt kul och mysigt att titta i med henne, eftersom den också är lärorik och hon tycker den är jättekul :-)



Kan tillägga att Tyra faktiskt har 21:- kvar, hehe ;-) Fast även de kommer att användas väl, för den här veckan säljer de barnböcker på Ica Maxi för endast 10:-/st, så dit ska vi och kika senare i eftermiddag när Stefan slutat jobbet :-)

Finaste Findus!

Vill bara slänga in en bild på vår finaste, sötaste och bästa kisse findus <3

Vardagsrutiner på g..

Imorgon påbörjas allvaret igen.. Barnen ska till skolan och dagis igen efter en mycket lång tid hemma av både sjukdom och julledighet. Liam är jag säker på att det bara kommer att gå galant för, han behöver få komma iväg och träffa kompisar och leka av sig ordentligt och även lära sig en del i skolan såklart ;-)
Vad gäller Tyra så är jag lite tveksam.. Blir nästan till att börja om från början igen. Nog för att hon verkligen tycker om att vara på dagis med sina kompisar där och leka och busa, men blir lite annat när hon är rätt liten ändå fortfarande och är väldigt mammig. Nu får vi ju såklart hoppas att det flyter på rätt bra ändå, men som tur är så är ju jag hemma till måndag nästa vecka, så jag kan hela tiden finnas till hands om det skulle vara något.
Sen kan jag redan nu inte låta bli att oroa mig över sjukdomar.. Tyra har ju enda sen i augusti när hon började dagis varit sjuk varannan vecka. Ska försöka och inte grubbla över det, utan ta det som det kommer. Fast lite svårt att låta bli med tanke på hur mycket vi varit sjuka nu och att jag snart börjar skolan och verkligen inte vill behöva missa några lektioner det första jag gör. Men men, det tar vi som sagt då ;-)

Tyra pysslar..

I julklapp fick Tyra bland annat skojsiga kritor som är anpassade för de mindre händerna och som man även kan bygga med.. De har liksom glömts bort lite, men idag fick hon testa de och hon satt ett bra tag och lekte med de.. Och ja, lekte med de.. Det där med att måla ville hon hellre lämna över till mig, själv tyckte hon att det var roligare att bygga, hehe :-)



Var bra kritor tycker jag själv! Dels för att de är så pass greppvänliga för de mindre och för att de faktiskt även går att bygga med. Roliga helt enkelt :-)

Fågelbesök..

Den här fasanen satt på grannens staket på baksidan i morse.. Så jag sprang fort efter kameran och lyckades precis att få med den på bild (genom fönstret dessutom) innan den hoppade ner och begav sig vidare :-)

Premiär för Happy Meal!

Idag har Tyra fått en alldeles egen Happy Meal för första gången :-)

Vi hade inte alls planerat vad vi skulle äta till middag idag, utan blev spontant att älsklingen och Liam åkte ner till McDonald´s för att köpa med sig mat hem till familjen.
Stefan frågade om jag tyckte att han skulle köpa en Happy Meal även till Tyra.. Jag var först lite tveksam, men tänkte att det kan ju vara kul eftersom hon är besatt av allt vi äter, hehe.. Klart det inte är kul att äta nåt annat då, som en burk med tråkig barnmat ;-) Nog för att de små liven brukar vilja ha det som man själv äter, men Tyra brukar kunna bli halvt galen, haha! Så nu fick hon precis som oss och hon blev överlycklig! 
I och med det så började jag fundera på när Liam kan ha fått sin första Happy Meal.. Jag kan verkligen inte minnas det tyvärr, men vet att han inte var så gammal han heller :-)

Självklart var jag tvungen att föreviga detta ;-)



Medas storebrorsan fick en "Pokemon" som leksak fick Tyra en "My Little Pony" :-)



Kan nämna att Tyra åt mer än hälften av sin mat, så ni kanske kan tänka er vilken höjdare hon tyckte det var, hehe :-)


Lek ute på gården!

I morse när vi satt vid frukostbordet och jag tittade ut genom fönstret och såg det vackra vädret med solsken, kände jag dirket att vi bara var tvungna att komma ut ett tag och leka i den friska luften.
Det var riktigt härligt, men fasen vad kallt det var! Desto skönare och mysigare att komma in i värmen sen igen :-)











Vill ha, vill ha!

Har hittat något som jag skulle vilja ha.. En mini-pc som skulle vara min, i alla fall nästan bara min i alla fall ;-)




Just den här skulle jag vilja ha! Den skulle nog passa mig rätt bra tror jag :-)
Då skulle jag kunna sitta bäst jag vill vid datorn och både skriva skolarbeten, sitta på nätet och bara surfa och även hålla på att fixa med bilder som jag gärna överför en del av både från kameran och mobilen.. Skulle helt klart vara kul!
Får väl se om jag kan få äga en sån eller nån liknande en vacker dag ;-)

Nytt & fräscht!

Nu har jag äntligen bytt ut det gamla utseéndet här på min blogg mot det här nya och fräscha :-)
Känns lite trevligare med de här ljusare färgerna också tycker jag, är trött på det mörka nu..
Vem vet, jag kanske blir lite flitigare med att skriva här i bloggen nu också.. Ska försöka vara duktig med det i alla fall ;-)

Jul & Nyår i bilder...


Nu har jag äntligen fört över bilderna från kameran till datorn och sållat ut vilka av alla bilder som jag ska dela med mig av :-)

Liam tittar efter vad tomten lämnat för skoj i julstrumpan :-)



Tyra får lite hjälp av brorsan med att titta efter i sin julstrumpa :-)



Hos Madde med familj för att äta en mysig julfrukost tillsammans och även lite julklappsutdelning. Här har vi far och dotter :-)



Nästintill det enda kortet jag lyckades få på i alla fall tre av barnen då de allihopa ser glada ut, hehe :-)



En glad liten Tyris :-)



Sötaste Vilma i sin tomteluva :-)



Hemma sen igen ville Liam hoppa i sin tomtedräkt.. Här tittar barnen på Kalle Anka :-)



Medans Liam hade fullt upp med att öppna julklappar...



Var Tyra fullt upptagen med att läsa bok, hehe :-)



Sen blev det fart även på Tyra :-)



Den stora gemensamma julklappen öppnas tillsammans :-)



Då går vi över till nyår då.. Blev tyvärr inte alls många bilder tyvärr.. Men här är några av de få..

Hmm.. Helt plötsligt vill det inte som jag vill, så får bli några bilder med röda ögon tyvärr..

Tuffingen Liam!



Alicia busar till det och visar inte ögonen :-)



Fina Isabell!



Lilla prinsessan Tyra!



Barnen förbereder en liten uppvisning de kommit på tillsammans med Madde :-)



Alla tre med i bild men tyvärr hann tjejernas tomtebloss att slockna inna jag hann få med alla skapligt i bild..



Vår nyårsdricka till tolvslaget :-)



Nu har du syrran fått se lite bilder från vår jul och nyår hos oss ;-)

Tillbaka till skolbänken!

Som de flesta redan vet så sitter jag snart vid skolbänken igen och det ska bli riktigt kul, ser fram emot det!
Jag känner att det verkligen är på tiden att jag tar tag i pluggandet eftersom jag inte ens har någon gymnasieutbildning i dagsläget, plus att jag varit sugen ett bra tag nu på att plugga. Så det är just vad jag ska göra, plugga så att jag får ett slutbetyg från gymnasiet. Jag kommer börja med att läsa Svenska A, Matte A, Historia A, Litterär gestaltning och Tekninsk psykologi nu under vårterminen, vilket motsvarar heltid.
Skolböckerna är beställda, förutom de som man ska ha till Teknisk pyskologi, för det kursmaterialet köper man på uppropet.
Så det som också måste införskaffas är några kollegieblock, pennor och sudd och säkert lite till som har med matten att göra.
Även om jag nu längtar till skolstarten och tycker att det ska bli kul, så vet jag att det inte lär dröja länge sen innan jag sitter där och är jättetrött om kvällarna när jag måste plugga och kommer tycka att det är rätt jobbigt, hehe! Men det tar vi då, för jag ska klara det den här gången! Och nu är det nån vecka kvar här som jag faktiskt har helt ledigt, så jag ska börja med att ta vara på den tiden och försöka njuta av ledigheten innan allvaret börjar :-)

Gott Nytt År!

Jag är visst lite sen med att skriva om nyår som jag var med att skriva om julafton här i bloggen.. Men ja ja :-)

Vi följde vår tradition som hållt i sig i ganska många år nu, att fira nyår tillsammans med Madelene, Jonas, Alicia och Isabell. Helt klart lika lyckat, trevligt och skoj som alltid! Mycket god mat blev det, god efterrätt, sällskapsspel, lek & bus, snacks och sen skål och gott nytt år vid tolvslaget. Kunde inte bli bättre! ;-) Just det.. Så var vi ju ute en sväng också efter middagen och släppte upp två såna där fina lyktor :-)

Det har tagits lite kort vid jul och nyår som jag inte ens fört över till datorn än, men när jag gjort det så ska jag väl försöka vara duktig och dela med mig av en del här.. Vet att du syrran haft önskemål om det ;-)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus