Det går sakta men säkert framåt..

Jag har ju varit på bättringsvägen här ett par dagar nu, bara att det tar tid med tanke på hur krasslig jag varit och fortfarande är. Barnen har det också tagit en vändning för nu tycker jag, *peppar peppar*.. Så snart hoppas jag att allt kan se ut som vanligt igen, börjar vara himla tröttsamt att bara vara hemma!

Skrev ju lite igår om dop för Tyra.. Och nu är vi på gång när det gäller det.. Kyrkan är bokad (eller rättare sagt vi som är inbokade i kyrkan kanske man säger), så nu är det bara resten kvar som ska planeras och fixas och styras med :-)
Kommer nog bli jättebra hoppas jag!

Ska väl strax ta och börja med maten här. Tror det får bli pasta och cevapcici idag.
Vad hungrig jag blev nu bara för att jag började tänka på mat :P


Tiden springer iväg, så dags att planera för dop!

Jahopp, då har Liam blivit sjuk nu också =/
Efter typ halva dagen idag så stannade jag upp och tänkte "Hmm, vad lugn Liam har varit idag.. Han har knappt ätit, inte ens frågat efter nåt att äta.. Och han har legat med filt på sig ganska mycket"..
Så jag kände på honom och tyckte att han var väldigt varm, vilket inte var så konstigt eftersom han hade 39 graders feber. Liam sa att han frös och sen har han bara börjat se mer och mer dålig ut. Han ser inte ut att må bra alls och han har även sovit en del. När jag för en stund sen tog tempen på honom igen så var han uppe i 40 graders feber, så då fick han febernedsättande, Alvedon brustablett, som jag till slut fick honom att dricka upp med hjälp av sugrör ;-)
Så nu har jag två små sjuklingar att pyssla om lite extra <3
Håller tummarna för att Stefan klarar sig från detta elände!!

Tiden rusar iväg.. Det är inte långt kvar nu till jul, en månad precis ser jag att det är :P
Den 17:e december fyller Stefan år, plus att det då är 5 år sen det att Liam döptes :-)
Vi har pratat fram och tillbaka nu om hur vi ska göra när det gäller Tyra och hennes dop, för vi vill ju att hon också ska få döpas eftersom Liam är döpt, skulle kännas så fel och konstigt annars.
Vi tycker att det skulle vara så roligt om vi kunde döpa även Tyra just den 17:e december, på Stefans födelsedag, så det ska vi väl försöka få till nu har vi tänkt.
Så min uppgift imorgon blir att ringa och försöka få tag i nån präst och se om det kan gå att få till just den dagen. HOPPAS!!!
Vi har väl också bestämt oss för att Tyra ska få ha samma dopklänning som både Stefan och Liam hade när de döptes, även att den är blå. Den är inte klarbå, utan mer gammeldagsblå. Om man nu kan säga så :P
Och så har vi i så fall tänkt att ha nå fint rosa band på den i så fall, för att det ska se mer flickigt ut. Skulle ju betyda så mycket om även hon har den klänningen. Tror det kan bli bra i slutänden :-)
Resten återstå att se hur vi lägger upp det, men vi har lite funderingar på hur vi skulle vilja ha det med själva dopet och bjudningen efteråt :-)

Nu ska jag gå och kolla till mina sjuklingar.. Liam som ligger i soffan och Tyra som ligger i sin säng.

Vilken natt!!


(Tyra hos mig i mamma/pappa-sängen i vårt rum vi hade uppe på barnmottagningen i natt.)

Vilken natt det blev! Roligare hade man kunnat ha..

Det började ju för nån dag här sen med att Tyra började bli förkyld, mest troligt smittad av mig. Hon blev under gårdagen sämre.. Hon var då snorig, lite hostig, hade jätteglansiga ögon och var även lite varm..
Under kvällen, runt klockan 19.00, tyckte vi att hon var så varm att vi ville ta temepen på henne och hon hade då 39,3 i feber.. Plus att hennes allmäntillstånd inte var så bra, för hon var så hängig och gnällig och såg även lite borta ut. Så jag ville ju givetvis ge henne nåt febernedsättande, men eftersom hon inte väger så mycket än och suppen vi har hemma är från 5 kg, så ville jag rådfråga de på sjukvårdsrådgivningen först. Fast jag fick aldrig nåt svar på min fråga, utan de tyckte istället att vi skulle åka in med henne så att nån barnläkare skulle få kika på henne. Så när klockan var strax före 20.00 satte vi oss i bilen allihopa och åkte till akuten.
I väntrummet behövde vi inte vänta så länge förrän vi blev uppropade och fick följa med in på ett undersökningsrum, men sen.. Sen var det bara till att vänta och vänta och åter vänta.. Vi fick strax före 20.30 höra att barnläkaren skulle komma om cirka en kvart, men den kvarten var då den längsta jag varit med om, för vi fick nog vänta i över två timmar :S Tiden gick och det blev ju bara senare och senare.. Vi spenderade lite av tiden genom att köpa lite dricka och godis som fanns att köpa i en automat där, hehe! Liam och Stefan kollade även på lite tv i väntrummet och Liam lekte lite i ett annat väntrum som fanns för barn med en massa leksaker i.. Två olika läkare som såg att vi var där så länge och såg att Liam tyckte det var långtråkigt och lite jobbigt gav honom klistermärken. De sa att han var en duktig storebror :-) Han fick ett med Bamse på och sen fick han välja det andra själv och han valde då ett med Skalman på :-) Trots en del gnäll så var Liam hur duktigt som helst, för var ju inte kul för nån av oss att vara där. Till slut fick vi träffa barnläkaren och efter att hon kikat på Tyra och det tagit lite prover (som alla såg bra ut) beslutade de att Tyra skulle få vara kvar över natten.
Stefan var snäll och åkte hem för att hämta lite nödvändiga grejer till mig (det nödvändigaste till Tyra fanns redan med i skötväskan) så att jag skulle överleva natten :P
Efter klockan 00.30, alltså 4,5 timmar på akuten, fick vi komma upp barnmottagningen och vårt rum där. Där tog de tempen igen och ytterligare blodprover innan Stefan och Liam kände att de "kunde" och ville lämna oss för natten.
Tyra hade under timmarna på akuten piggnat till en hel del och började vara sig själv igen, utan nån hjälp av febernedsättande.. Fast de ville ju som sagt ha henne kvar i alla fall, för att få hålla koll på hennes syresättning bland annat. Så hon fick ligga uppkopplad till nån apparat via foten för att de skulle kunna mäta hennes syresättning, men det såg bara bra ut, hon låg på det bästa man kunde hela tiden.
Tyra sov så gott hela natten, hon var väl helt utmattad stackarn av alla undersökningar som hon såklart inte var så förtjust i.. Mitt lilla hjärta! <3
Själv sov jag inte mycket alls, hade inte riktigt ro till det även att jag var hur trött som helst.
Hehe! Tyra var så trött att jag till och med var tvungen att väcka henne när läkaren gick sin rond där vid 10-tiden på morgonen. Det tyckte hon som tog hand om oss där på avdelningen var lite kul.. Hon kallade Tyra för sjusovare :-)
Det läkaren kollade såg bara bra ut och det var inga konstigheter alls, så vi kunde packa ihop och åka hem, vilket kändes jätteskönt!
Så jag ringde efter min privata taxi som bara en kort stund senare var på plats och hämtade upp oss ;-)
Efter den intensiva kvällen och natten så blev det så att Stefan fick ta ledigt från jobbet. Så från det att vi kommit hem från sjukhuset har vi bara tagit det lugnt och gjort det som fallit oss in, alltså sovit, hehe :P
Får ju inte glömma att skriva med här hur fin Liam varit. När vi kom hem från sjukhuset hade han en present till mig och Tyra, en present som han till och med hade slagit in i presentpapper med hjälp av Stefan. Det var en helt underbart fin teckning som han tydligen hade satt sig och ritat när han och Stefan kom hem i natt och som han redan då sa skulle vara till oss.. Han hade även användt sina klistermärken och klistrat på teckningen.. De klistermärkena han fick på akuten. Han är så fin och omtänksam våran Liam <3


Vill bli frisk!!

Jag undrar vart jag fått det här eländet ifrån, är ju så himla krasslig!
Om det kanske kan vara dagisbaciller som Liam så snällt tagit med sig hem eller vad det nu kan va :P
Var himla länge sen jag var såhär dålig som jag är nu.. Brukar vara lite mer lindrigt förkyld, då det kanske "bara" är halsont och snorigt.. Men nu har jag ju till och med haft feber, frossa och ont i kroppen.. Plus förbaskat jobbigt med halsen, snorigt och hostigt :S
Borde inte kunna bli så mycket värre än vad det är nu (hoppas jag inte) så får väl se det på den ljusa sidan, att det förhoppningsvis tar en vändning väldigt snart..

Idag har jag bara hållt mig inomhus. Tog mig en dusch tidigare idag, men sen på med pyjamasen igen, skönt!
Stefan och Liam åkte iväg för ett ganska bra tag sen nu, för att handla, så de borde väl vara hemma snart igen..
Tyra och jag har myst och jag har även passsat på att läsa lite medans hon sovit en stund.. Är så skoj när det kommer en ny tidning med posten, av "Föräldrar och Barn", som min kära syster överraskade mig med, att jag får premunerera på :-)

Nu kom de precis hem här..

*Aatjooo*.. (eller hur det nu stavas :-P )

Fy bubblan för att vara förkyld, inget kul alls!
Började ju för flera dagar sen att känna av halsont, met om mornarna och kvällarna, men nu har det utvecklats till mer och värre halsont och till att jag är riktigt täppt i näsan och snorig plus att jag även hostar lite :-(
Känner mig som en värsta gnällkärring, hehe :P
Fast det är ju så himla träligt att vara förkýld och inte orka med på samma sätt.. Eller orkar gör jag väl fortfarande, men man känner sig ju inte på topp och allt blir lite jobbigare liksom..
Ja ja.. Jag överlever väl även denna förkylning.. Det är ju visst en av mina grejer det där med att vara förkyld, är ju det rätt ofta.. Fast måste säga att jag klarade mig rätt bra under graviditeten.
Ja ja, nu börjar jag nästan disskutera med mig själv låter det som, haha :P

Nä, nu måste jag resa på mig.. Hör att Tyra är väldigt arg och ledsen och Stefan måste ju få sova eftersom han ska upp jättetidigt till jobbet..

Natti natti

Tummen upp för den här dagen!

Har varit en mycket bra dag idag!
Nog för att Liam började dagen med att bråka och trotsa just när vi skulle iväg och mitt upp i allt tjafs tappade sin andra tand som vi fick leta efter i trappuppgången.. Men kom iväg gjorde vi, trots att vi blev en kvart sena.. Och bra blev det till slut som tur var :-)
Vi började i alla fall med att träffa Madde med familj borta vid Lysingsbadet för att gå bingorundan. Var en härlig promenad i friska luften och så skönt när barnen kan springa runt och busa och leka under tiden man går själva rundan.
Just idag var det lite extra skoj att gå bingon, för Stefan hade fixat en liten överraskning för de barn som inte fick bingo, vilket ingen av de fick heller, så de fick en varsin Tom & Jerry godispåse och festis, vilket var mycket uppskattat, för de blev hur lyckliga som helst, hehe :D
Efter bingon blev vi bjudna hem till Madde med familj för att Alicia ville få visa Liam deras nya tv-spel :-)
Det spelades och vi fick även god mat och bara umgicks och hade det mycket skoj och trevligt!
Tyra fick mysa en hel del hos tant Madde som hon så fint kallade sig själv, hehe ;D

Upptäckte här för en stund sen att klockan bara rusat iväg och nu är ganska så mycket.. Tyra har alltså sovit i några timmar nu och börjar nu vakna till hör jag, lagom till det att jag ska sova, härligt, hehe ;-)
Ja ja.. Får väl ta upp henne och läggga henne hos oss i stora sängen, det är myyys <3

Godnatt då!

Härliga lördag!

Känner att det här är en riktigt härlig lördag!
Är inte ofta jag känner att jag kan uppskatta att bara vara hemma, men idag har jag gjort det.
Vi var visserligen iväg en sväng förut och handlade lite på Kvantum och var inne på Skokällarn och köpte ett par nya skor till mig (då mina andra nya som jag haft i lite mer än en månad bara redan är totalt kaputt), men annars har vi bara varit hemma. Stefan och Liam har spelat lite tv-spel medans Tyra och jag har myst lite, men vi har även fått lite nytta gjort, som att ta hand om disk, tvätt och byta till lite rena sängkläder. Känns alltid skönt när man vet med sig att man styrt upp det lite i lyan :-)

Hehe! Har Tyra här hos mig vid datorn.. Hon sitter i babysittern och småpratar för fullt och det är ju så underbart att höra på! <3

Nu kommer den eviga frågan, vad vi ska äta.. Hmm, får se vad det blir..
Stefan verkar erbjuda sig att laga mat här nu, så det ska man väl ta vara på, hehe :-)

Julklappar..

Fredag igen, härligt!
När älsklingen slutar jobbet idag åker vi till Norrköping. Ovanligt va?! :P
Nä, men vi ska faktiskt lämna tillbaka en sak vi köpte på MediaMarkt sist vi var där, så är därför vi åker dit, men det är ju klart att man passar på att göra annat också.. Vi ska till exempel köpa bland de sista julklapparna..
Var ju tänkt att vi skulle köpa julklappar i Ullared, men det blev ju inte riktigt så. Någon eller några kanske det blev under själva resan, men i alla fall Stefan tyckte att det blev på tok för mycket med allt folk inne på Gekås, så han orkade helt enkelt inte engagera sig i det just då, hehe :P
Plus att vi hade en Liam som tröttnade på shoppandet ganska snart efter att man kommit in i butiken och en liten Tyra som jag fick gå och amma samtidigt som vi shoppade, hehe! Men det gick ;D
Fast det är november nu och vi är snart kalara med att ha inhandlat alla julklappar, vilket är HEEELT OTROLIGT för att vara oss! Vi brukar liksom vara ute i det sista med det :P
Så det känns jäkligt skönt måste jag säga, för nu kan man också i god tid börja slå in alla klapparna, istället för att JAG får sitta kvällen innan och slå in allt.. Nä.. Då vill jag kunna ta det lite lugnt och bara njuta av julen jag med :-)

Nähä, nu tycker inte Tyra att jag ska sitta här och skriva nåt mer, hon vill upp ur babysittern, så bäst att lyssna på henne innan hon blir allt för förbannad :-)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus