En bra bit på vägen...


Nu har vi kommit rätt långt med flyttandet! Nog för att vi sist vi flyttade gjorde det på en dag, men fy vilket helvete det var.. Så vi är glada för tiden vi har nu, även om vi vill in i huset så fort som möjligt.
Vi kommer att ha kärran från och med ikväll och sen över helgen.. Fast frågan är vad vi ska köra i den, det mesta har vi kört i bilen för att vi inte ville vänta så länge med att flytta, haha :P
Nä då.. Vi måste ha kärran för att kunna flytta vår säng och vår byrå.. Och sen underlättar det ju även massor när vi ska flytta barnens sängar också. Plus att vi faktiskt (troligtvis imorgon fredag) ska ta med oss kärran till Kalmar då vi bland annat ska till Bauhaus och inhandla lite till huset. Stefan hade frågat ifall man får ta med sig kärran så långt bort och det var inga problem, så det är himla bra! Kan behövas med tanke på vilken lång lista vi har på allt som vi i alla fall har planer på att införskaffa till huset ;-)
Men som sagt så är det redan mycket flyttat och vi har fått lite av grejerna på plats där borta i huset. Dels så bar vi upp en hel del kartonger och annat på vinden igår, sånt som liksom är "förrådsgrejer".. Så idag är i alla fall jag rätt mörbultad i kroppen, för det var då inte lätt att slänga upp kartongerna till Stefan som var där uppe och tog emot. Fast jag ska inte klaga, för det är väl nästan det enda jag burit också.. Stackars älsklingen har fått göra nästan rubb och stubb hittills =/
Nu ser jag fram emot att få bort resten till huset och att sen få börja packa upp mer på riktigt.. Alla köksgrejer och sånt smått ;-)

Så himla bra!


Sitter här vid datorn så länge och väntar på att "The Middle" ska börja.. Den är ju så himla bra den serien! :-)



Och nu är det faktiskt inte många minuter kvar tills det börjar, så ciao!

Nu är vi snart där..


Här är det fullt upp! Vi fick nycklarna till huset några dagar tidigare, redan i fredags, så vi har under helgen storstädat hela huset. Himla skönt att det är gjort nu! Och i förmiddags var vi nere på Svensk Fast och skrev på de allra sista papprena och gjorde allt sånt som har med betalning och sånt att göra.. Så nu är vi ägare till vårt radhus på riktigt, underbart! :-)
Dessvärre har vi ingen släpkärra förrän på torsdag eller fredag (minns inte), så nu tar vi såna lite mer otympliga saker och kör i bilen tills dess. Vi ska ju få låna en kärra av de på Svensk Fast, men den är tydligen bokad de närmaste dagarna tyvärr. Tanken var ju egentligen att vi skulle ha flyttat i mitten av augusti, så det var då vi hade bokat den. Men men, det blir nog bra ;-) 
Nu är vi på god väg med att bo i vårt efterlängtade radhus and I love it!

Som julafton..


Älsklingen ringde mig när han slutat jobbet och var på väg hem.. Han sa att han hade en överraskning till familjen och jag blev ju givetvis mycket nyfiken och hade inte en susning om vad det kunde vara. När han sen kom innanför dörren var det som julafton, hehe :-)
Det här kom han hem med..



Stefan hade läst tidningen på jobbet och sett att OnOff skulle ha 50% på rean idag, så när de öppnade stod han som trea i kön utanför. Det roliga är att allt det som han köpte är sånt som vi innan tittat på och funderat på att köpa när de tidigare hade 30% på rean, så det var ju tur att vi inte gjorde det då ;-)
Högtalarna är RIKTIGT GRYMMA!! Fasen vad fint ljud! :-)

Nähä.. Nu ska jag börja med maten och lyssna på lite musik genom de grymt bra högtalarna ;-)

En kväll på akuten..


Som jag skrev i mitt senaste inlägg så hade Liam råkat banka in sitt huvud riktigt rejält i Tyras huvud under den tidigare delen av kvällen igår.. Med Liam gick det jättebra, han märkte knappt ens nåt, men för Tyras del så ringde vi 1177 för säkerhets skull, med tanke på att hon är så liten och att hennes huvud fortfarande är så mjukt. Stefan hann knappt säga nåt förrän de sa att vi skulle åka in till akuten med henne, just för att hon är så liten.. Så det var bara till att åka.. Skulle tippa på att vi kom in till strax före halv nio där på kvällen. Visst fick vi vänta en liten stund i väntrummet, men inte så farligt länge alls ändå. Vi fick först träffa en sjuksköterska, som tog vikt och temp och kollade Tyras syresättning och sånt där lite allmänt. Var så kul, för hon sjuksköterska sa flera gånger att Tyra var så söt, var som att hon inte kunde släppa det, hehe :-) Det visade bra och hon sjuksköterskan tyckte att hon såg så pigg och fin ut och trodde inte alls att det var någon fara (precis som vi själva tyckte, att det bara verkade bra med henne), men vi fick vänta på en doktor, som också ville höra från oss själva vad som hänt och få känna på Tyras huvud och kolla lite andra reflexer på henne, som ben, armar och ögon. Då fick vi däremot sitta och vänta ett bra tag innan det dök upp någon doktor.. Men vi underhöll oss bra ändå.. Fanns leksaker till Liam och vi skämtade och skojade som oftast och fick även den situationen till något "trevligt" om man nu kan säga så, hehe :P Doktorn kom sen till slut i alla fall och hon tyckte att allt såg bra ut och vi fick till slut äntligen åka hem! Både Stefan och jag var trots väntetiden, mycket nöjda med personalen och deras bemötande! Inte ofta man känner sig så nöjd med det. Klockan var nog runt halv elva när vi fick åka hem.. Då åkte vi förbi Åhmans och köpte med oss pommes med räksallad, yummie! :-) Doktorn sa att vikulle väcka Tyra någon gång mitt under natten bara för att se så att hon vaknade till och reagerade som hon skulle.. Och det gjorde hon!

Skärgårdsfestivalen, film och god mat!


När älsklingen kom hem från jobbet i förmiddags begav vi oss ner till stan för att gå på skärgårdsfestivalen. Var väl inte så mycket att ha (som för det mesta), men mysigt att gå där i alla fall och kika och vädret var mycket fint där ett tag. Lagom till det att vi skulle åka började det bli riktigt mörkt på himlen på sina ställen.. Och när vi kom bort till Kvantum såg vi flera blixtrar. Efter lite handlande där inne åkte vi ner på stan och köpte med oss lite god mat hem.. En Happy Meal till Liam och en varsin snabbwook från Thai till mig och Stefan, i en varsin såndär kartong/låda som man ofta ser att de äter ur i filmer :-) Vi valde nudlar med kyckling.. Stefan tyckte inte det var något vidare gott, han hade ätit godare wook sa han.. Själv har jag väl också ätit godare, men jag tyckte ändå det var riktigt gott faktiskt och kan helt klart tänka mig att köpa det igen. Medans vi mumsade i oss maten tittade vi på film, på "Rango"..



Hade sett fram emot att se den här filmen och trodde den skulle vara rätt kul och bra, men från det att vi startade den var jag allmänt ointresserad, hehe :P Vi tyckte båda att den kände så b.. Och inte direkt nåt för barn heller för den delen.

Det var väl den här dagen i det stora hela.. Har en jättetrött Tyra här nu, så ska väl göra välling till henne och se ifall vi kan lyckas hålla henne vaken en stund till sen eftersom hon fick en rejäl smäll i huvudet för en stund sen då storebrorsan råkade banka sitt huvud i hennes riktigt rejält =/

Tripp till Kalmar!


Igår bestämde vi oss för att ta en heldag i Kalmar. Det blev lite shopping också såklart, men mest kikade vi runt för att se vad vi sen kan tänkas behöva/vilja köpa när vi sen kommit in i huset. Bland annat var vi in till Bauhaus och tittade på vad vi skulle kunna tänka oss för badrum (det ska ju renoveras i huset) och så hittade vi en ytterdörr som vi båda fastnade för riktigt mycket, för det är nåt vi tänkt att vi också ska byta ut så småningom. Så där inne på Bauhaus blev vi ett tag, sen var det OnOff, Elgiganten, BR Leksaker, MediaMarkt.. Ja, alla såna där butiker som man helt enkelt passar på att gå in och kolla på. Vi var även inne på Lindex och där blev jag förälskad i en pyjamas till Tyra, en sån där "Pippi"-pyjamas om ni vet vad jag menar, alltså som de pippi-tröjorna som är populära nu, så en sån fick hon ;-)
Sen var vi ju självklart inne på Ikea också, där det givetvis blev lite smått och gott som alltid när man går in där och även i deras lilla "matbutik" eller vad man ska kalla det, som finns där utanför vid korven.. Där blev det några påsar av de där otroligt goda chipsen :-) Inne på Ikea åt vi också mat, potatis med köttbullar såklart ;-) Eller ja.. Liam tog barnmenyn med pasta och köttfärssås :-)
Efter måååånga timmar i butiker och bland en MASSA folk kände vi att vi var klara för att åka hem.. Fast först åkte vi över Ölandsbron och tillbaka ;-)
En riktigt mysdag med min älskade lilla familj!

Nedräkning...


Nu är det inte många dagar kvar tills det att vi får nycklarna till huset, 8 dagar, wihooo!
Det är nästan lite svårt att förstå att vi så pass snart kommer att bo i radhus, så som vi vill och har velat så länge :-)
Så nu bor vi í det som jag antar kallas flyttkaos.. Men det funkar och det är faktiskt nästan lite mysigt, det tillhör ju liksom ;-) Findus tycker också btw att det är skitkul, för då har han en massa kartonger att hoppa upp på och ligga och sova på, hehe..
Så väldigt snart är det väl bara att se glad ut och packa ännu lite mer, bära kartonger och möbler och till sist flyttstäda den gamla ruttna lägenheten, som ska bli så förbaskat skönt att slippa!

Finbesök från Luleå!


Finbesök är precis vad vi har haft, för syrran och henns kille Sverker har ju varit här! :-)
De kom hit till oss söndagen den 3:e juli.. Sverker åkte sen hem igen efter några dagar och Mirielle stannade till veckan därpå (alltså nu i tisdags) innan hon sen åkte hem igen.
Jag har inte haft någon som helst tid till att blogga under den tiden, var knappt ens inne på fejjan, bara korta stunder på mobilen. Vi har haft fullt upp och haft det HEEEELT UNDERBART tillsammans!!
Eftersom jag inte bloggade något under tiden så gör jag nog så istället att jag nu skriver ett lite längre inlägg om vad vi gjort. Kan ju tillägga också att jag tagit en MASSA fina bilder under tiden som Mirielle och Sverker varit här, men de har jag inte ens hunnit föra över till datorn än och när jag sen gjort det så kommer jag att skapa ett nytt album inne på facebook med många av de bilderna ;-)
Nu ska vi se vad vi hittade på...

Måndagen: Vädret var inte det bästa tyvärr, men det var uppehåll och vi chansade på en promenad ut till Lysingsbadet för lite äventyrsgolf, som finaste syster och Sverker redan långt i förväg bestämt sig för att de ville bjuda oss på.. Mycket snällt! Fast resultaten behöver vi inte nämna, hehe :P
Promenaden ut till Lysingsbadet kan ju vara värt att nämna lite om, den var ju lite skoj faktiskt, hahaha! Det började med att vi bara gick och gick.. Stefan visste tydligen hur vi skulle gå (gick en helt annan väg en den "vanliga"), men efter ett tag så visade det ju sig att han inte alls var så säker på vart vi skulle svänga av.. Och inte fasen orkade jag vända för att gå tillbaka, så vi allihopa SPRANG över den vanliga stora golfbanan, haha.. Jag tog täten med barnvagnen och hade väl Liam med mig också, om han inte var en bit bakom med Stefan.. Mirielle och Sverker var en bit bakom och hade fullt upp med att skratta och ta kort på galenskaperna, haha :-) Så det var med andra ord ett litet äventyr att ta sig till äventyrsgolfen också ;-)
Blev till att promenera mycket den dagen.. I alla fall jämfört med vad jag är van vid, hehe.. Efter minigolfen blev det en mycket god fika på Lysingsbadet innan promenaden hemåt började, men med stopp vid Lager 157 för lite shopping :-)
Där fick Liam förresten två stycken grymt snygga t-shirts av moster Mirielle kantarell :-)
Väl hemma sen var vi rätt slut allihopa.. Fast grabbarna fick snart bege sig ut igen, för att köpa hem goda goda maten från Corner ;-) Det var väl typ den första dagen det.. Under kvällen var det massa prat och skratt! :-)

Tisdagen: Då var det Gocart inplanerat! Fick bli en promenad dit och shit vad varmt det var.. Solen bara gassade på! Vi hade bestämt att Stefan och Sverker först skulle köra och möta varandra och sen jag och Mirielle. Så blev det också, nästan.. Stefan och Sverker hade nämligen oturen att det kom en jäkla mormor eller farmor och hennes barnbarn, alltså en flicka som kanske var i början av tonåren och skulle köra med de. Stackarna säger jag bara! Snacka om att Stefan och Sverker inte fick ut det de ville och hade kunnat när de var med på banan. De hade seriöst lika gärna kunna åka bobbycar hemma på gården med tanke på hur sakta de körde! Tyra är snabbare i gåstolen, haha! Mirielle och jag hade turen att få köra bara vi två, så det var skönt! Och jag måste ju skryta lite med att jag vann, hehe :P Fast du var grym du med syrran! ;-)
När åkturerna var klara så var det bara till att påbörja promenaden hemåt igen.. För tillfället så minns jag inte så jättemycket mer av den dagen.. Jo, Mirielle och Sverker tog en sväng på stan och vi passade då på att åka och handla lite. Vi fick ju tyvärr inte plats allihopa i bilen när Sverker var här.. Men det löste sig skitbra ändå! Just det.. Moster Mirielle och Sverker kom sen hem med jättefina kläder till Tyra.. Tre jättefina och söta bodysar :-)

Onsdagen: Då hade Stefan och jag en del viktiga ärenden att ta itu med nere på stan, så Mirielle och Sverker var snälla och hade barnen. Kändes verkligen skitmysko att inte ha barnen med sig.. Var till och med så att Stefan och jag skojade med varandra och sa "jaha, vad gör vi nu då?" Haha :P Vi är ju så vana vid att alltid ha de med oss och lösa allt på bästa sätt själva.. Så det var mycket uppskattat med barnvakt då! Och som om det inte vore nog så hade vi planerat att älsklingen och jag skulle ha ensamtid och gå på bio på kvällen, vilket inte var igår, så var hur mysigt som helst! Helt underbart! Barnen hade det det mysigt hemma med moster Mirielle och Sverker och åt popcorn, godis och drack hallonsoda :-)

Torsdagen: Hände inte så mycket under förmiddagen, utan det var packning som gällde för Sverker eftersom han skulle åka hem igen. Mirielle var snäll och hade med sig barnen vid stationen när hon skulle vinka av Sverker.. Stefan och jag fortsatte mot tandläkaren för en akuttid till mig. Var dock inte så akut tydligen, men skönt att ha det gjort ändå innan det blev värre. Jag har sån jäkla tandläkarskräck och ville ha Stefan med mig, precis som om jag vore ett litet barn , hehe :P Jag får fasen skärpa mig.. Dels för att jag har sån fruktansvärd tandläkarskräck, men också för att man blir ruinerad!
Fast den här gången gick det jättebra i alla fall och jag överlevde ;-)
Resten av dagen bestod av lite shopping, av den mer tråkiga sortens shopping, mat.. Sen tog vi det mest lugnt bara. Mirielle började känna sig krasslig också, mest troligt smittad av Sverker som någon dag tidigare var väldigt krasslig stackaren. Och vid middagen slog det ju helt plötsligt till även för mig.. Jag nös någon eller ett par gånger och sen var det kört.. Det gick hur fort som helst.. Jag bara nös och snorade och var genomförkyld som från ingenstans. Så den kvällen snorade vi ikapp syrran och jag.

Fredagen: Igen rolig dag alls! Jag mådde piss och orkade inte med mycket alls.. Mirielle var iväg ett par timmar under eftermiddagen/kvällen och träffade en kompis och jag blev bara sämre och sämre och till slut låg jag bara där i sängen och orkade inte med någonting. Feber fick jag också.. Jag som i vanliga fall har undertemp och aldrig brukar få feber, så när jag nu fick det, 38,5 grader, så var jag ju skitdålig! Tack och lov så hade jag Mirielle till hjälp! Hade inte klarat mig utan henne, för Stefan skulle iväg och jobba ett par timmar under kvällen där också. Efter en Ipren mådde jag senare under kvällen skapligt för att hålla mig uppe på benen ett tag, så då passade jag på att pynta med serpentiner och ballonger inför Liams födelsedag och förberedde så mycket som möjligt inför att vi skulle gratta honom tidigt på lördagsmorgonen inann Stefan skulle till jobbet.

Lördagen: Liams födelsedag! Världens finaste kille Liam 6 år, hurra! :-) Vi gick upp som zombies och gjorde fint med en prinsessbakelse, paket och serpentiner på en bricka och gick sen in och sjöng för Liam. Vi lät nog som kråkor, men glad blev han för det ;-) Efter lite grattisfirande inne vid Liams säng fick han på sig en ögonbindel.. Jag ledde honom runt i lägenheten och när han sen fick öppna ögonen stod det en cykel framför honom och ett stort paket med en studsmatta i (Vi var flera stycken som gick ihop och köpte både cykeln och studsmattan).. Han blev så glad att han saknade ord, men han gick sen många gånger fram och tillbaka och kikade på cykeln, provsatt och plingade på den, hehe :-) Liam hade tidigare när vi pratat om hans födelsedag haft önskemål om att få vara i luftkuddeland på Lysingsbadet, så dit bestämde vi oss för att åka. Vi betalade för en heldag, så Liam hoppade och sprang i den som var som en hinderbana tills det nästan rann svett om honom, hehe :-) Och eftersom han fick vara där en heldag så tog vi en paus från hoppandet och åkte hem för lite födelsedagsfika med tårta, bullar och kakor. Tårtan hade Liam valt vad det skulle vara.. Den "godistårtan" som han alltid brukar önska sig, den som jag själv jämt önskade mig av min mamma som barn, men som jag kallade "bebistårta" :-) Inget märkvärdigt alls.. Marsánkräm mellan, med banan på ena lagret och mandariner på andra lagret och sen godis på grädden på tårtan. Men gott är det, mums! :-)
Vi hade skitkul vid fikat.. Liam hade bestämt att han skulle ha såna där tutor och hattar på sitt kalas, så det satt  vi alla med, en varsin hatt på huvudet och en tuta i munnen, hehe :P Tyra hade en hatt hon med och så söt hon var :-)
Sen bar det av igen till Lysingsbadet för ännu lite mer hoppande :-)
Efter hoppandet åkte vi förbi McDonald´s och köpte med oss mat hem, som Liam önskat :-)
Som förälder så vill man ju såklart att ens barn ska vara nöjd med sin födelsedag, så de gick jag och grubblade över.. Men jag fick verkligen bekräftat att jag inte behövde vara orolig alls, för Liam sa själv "Det har varit jättekul och mysigt!" Det kändes bra att höra! ;-) Den här dagen mådde Mirielle tyvärr sämre, men hon kämpade på och hänge på bra ändå trots att hon var hängig,, Och under kvällen satt sen Liam och Mirielle och gjorde egna studsbollar, ett kit som Liam dels fick av morfar i födelsedagspresent. Jättefina studbollar gjorde de!

Söndagen: Nu ska vi se.. Under söndagen.. Vad gjorde vi då?! Shit, nu minns jag inte :P Joo, nu.. Då var vi bara hemma och tog det lugt och tog dagen som den kom helt enkelt.. Så var det :-) Blev en hel del Mariocart-spelande då :-)
Senare på kvällen när Liam sov, så tittade Stefan, jag och Mirielle på film.. På "Torkel i knipa" och den var ju så jäkla sjuk, men så rolig, hahaha!

Måndagen: Vi åkte och köpte fika som vi sen hade med oss ut till en mysig badplats ute vid Gränsö.. Vi fikade och Liam och Mirielle tittade efter snäckor och stenar och kastade i vattnet.. Var mysigt :-) När Liam kommit i säng på kvällen tog jag och Mirielle en rejäl omgång med Mariocart, en sista gång innan hon skulle åka hem. Var så jäkla kul att sitta och spela om kvällarna! Fast vi var inte alltid så snälla mot varandra, haha.. Men kul hade vi ;-)

Tisdagen: En fruktansvärd dag! Mirielle åkte hem igen och det blev många tårar när det kramades hejdå vid bussen :-( Det tog nåt otroligt hårt på Liam, mycket hårdare än någon av oss kunnat tro.. Han grät länge lilla hjärtat! Och det gjorde också att det kändes mer för mig :-( Hela tisdagen var pissjobbig! Jag kände inte för att göra nåt och jag hade ingen vidare matlust eller något, allt var bara jobbigt!

Nu blev inlägget MYCKET längre än jag tänkte :P Och ändå har jag inte skrivit ner precis allt heller..
Som till exempel att Liam var ute med Mirielle och Sverker på gården och körde med sin radiostyrda bil och att de nån kväll var bort till fotbollsplanen och sparkade boll :-)
Sen hade jag inte heller skrivit alla gånger vi spelat Mariocart, då hade det blivit tjatigt, hehe :P Kan ju berättta att Liam blev bästa polare med Sverker :-) De hade skitskoj tillsammans och spelade en massa tv-spel bara de två och kunde sitta med det i timmar och Liam var riktigt fäst vid Sverker, så fäst att han till och med fick natta honom och så pass att Liam tyckte det var jobbigt när han åkte hem. Så Liam skickade med Mirielle en partyhatt, en tuta och en ballong till sverker, hehe! Så nu väntar vi på et foto där han har på sig hatten, med tutan i munnen och ballongen i handen, det har vi blivit lovade, haha ;-)

Nu får vi hoppas och se till at de inte dröjer allt för länge innan vi ses nästa gång! Plus att vi ska föröska planera in en resa upp till Luleå också :-)




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus