Film..


Nu ikväll gjorde vi så att vi lagade mat och åt den framför tv:n, till en film.. "Hotell Gyllene Knorren"..



Handling:
Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen.

Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret. Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar.

Många av er kanske har sett julkalendern och "känner" då till den här knasiga familjen redan :-)
Jag såg fram emot att se filmen, men den var MYCKET bättre än vad jag trodde! Är så mycket humor i den, så den passar sig så väl för både barn som vuxna tycker jag! Och jag skulle helt klart kunna tänka mig att sitta med Liam och se den igen ;-)

Växer så det knakar!


Det är precis vad Tyra gör, växer så att det knakar ;-) Och då kommer man ju till det där med att rensa ut för små kläder och då införskaffa nytt i rätt storlek..

För nån dag sen här så gick jag igenom Tyras kläder och rensade bort allt som är för litet och det var en del.. Jag har nämligen aldrig rensat bland henne kläder innan (lite smått pinsamt), för det har gjort så ont i mig att behöva ta bort de allra minsta kläderna i storlek 56.. Men nu är det gjort! Och så skönt det är när det är gjort nu, för nu vet man att det som finns passar och att det finns plats till att vika och lägga fint i ordning i lådorna ;-) 
Så en del nya kläder till lillskrutt skulle ju inte sitta fel nu när man också ser vad hon skulle behöva mer av.. Och en mycket bra ursäkt/anledning till att få shoppa nytt, hehe! Men som tur är så hittade Stefan en kartong med just barnkläder i, i storlek 74/80, igår när han var uppe i förrådet, så den har jag nu kollat igenom och hittade faktiskt några plagg som jag tycker att Tyra kan ha :-)
Var så himla kul att få plocka upp och kolla på de små kläderna som Liam hade när han var lika liten som Tyra är nu! Och så mycket fint han hade!
Nu är det bara att vänta och se hur länge det dröjer innan nästa rensning ;-)

Inte många dagar kvar!


Näpp, nu är det inte många dagar kvar tills det att syrran och Sverker kommer till oss! Det är ju på söndag som de kommer och även att det kan kännas som om tiden står stilla ibland när man längtar efter något jättemycket, så vet jag att de här dagarna kommer gå fort, speciellt med allt som behöver hinnas med. Städning är en självklarhet och speciellt inför finbesök ;-) Sen är det en del annat runt omkring som också måste tas itu med.. Som den där tvätthögen som aldrig tycks krympa, så maskinen får gå hela dagarna. Sen ska vi ju faktiskt flytta.. Är ett tag kvar, men tiden går fort och under den tiden som syrran är här vill jag bara få njuta av tiden med henne och familjen, så packa måste vi göra en del innan söndag också. Och i packning ingår ju även rensning och bara det säger en del om att det tar sin lilla tid det med.. Men samtidigt skönt att få sånt gjort också :-)
Känns liiiite surt bara (eller rätt mycket till och från) att det fina vädret kom lagom till det att jag har massor att göra här hemma! Men men.. Jag ska inte klaga, är mycket glad över det fina vädret och håller tummarna för att det håller i sig ett bra tag nu! ;-)

Åter till mina sysslor.. Disken nästa! ;-)

Glad midsommar!


Midsommarafton, en mysig dag! Och då vill man ju väldigt gärna ha fint väder! Det började bra, solen sken när vi klev upp, men så kom regnet.. Som tur var så slutade det ganska snart igen och solen gjorde sina försök till att komma fram. Då kunde man pusta ut lite grann i all fall.. Vi ville ju fullfölja våra planer om att åka till Gränsö och midsommarfirandet där och kunna sitta på en filt i gräset med lite god picknick. Det blåste en hel del till och från och kunde vara lite smått kyligt, medans det i nästa sekund kunde bli rätt varmt i solen när den tittade fram mellan alla moln. Men tacksamma var vi för uppehållet i alla fall!

Här har vi tripp, trapp och trull på filten, hehe :-)



Tyra fick hålla i en blomma som Liam plockat :-)



Skååål!!



Vi träffade även på Alicia och Isabell med familj/släkt, så Liam och tjejerna hade sällskap och tittade här på när det dansades :-)



Sen dansade de lite själva.. Vem den lilla pojken är vet vi inte, men kul verkade de ha :-)



Tyra försökte äta upp bullpåsen, hehe :-)



Mys med mamma! <3



Efter det mysiga och trevliga midsommarfirandet på Gränsö åkte vi hem. Klockan hade då hunnit bli en del så ganska snart var det dags att börja med maten, men först serverade jag oss lite god dricka på ett lite finare och lyxigare sätt :-)



Och till middagen försökte jag i alla fall med att duka lite finare ;-)



Givetvis blev det sen jordgubbar till efterrätt! Jordgubbar med grädde och glass, mums!
Det kändes som att vi åt hela dagen igår, så riktigt mätt och belåten var man då i alla fall sen, hehe :-)
Och när vi satt och åt middag och just färkpotatisen, så längtade vi till nästa sommar, för då kan vi sitta på vår uteplats och njuta av den goda midsommarmaten! :-)

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte än.. Älsklingen är och jobbar nu ett par timmar, så vi får helt enkelt se hur vädret är också när han kommer hem igen. Ni lär nog få veta sen vad vi hittade på, jag lär ju uppdatera här ;-)

Ha en fortsatt trevlig midsommar allihopa! Är ju faktiskt midsommardagen idag ;-)

God gärning!


Jajamän, igår kväll gjorde vi en god gärning! Eller, det är väl egentligen en självklarhet att man gör något, men i alla fall.. Vi var ute en sväng med bilen och tog en lite annan vägen hem... När vi åkte vid infarten till Tomtegatan så såg vi en gammal gubbe som vinglade. Jag hann bara säga -"oj, vad han ser ut att vingla" innan han föll pladask in mot skogen. Var riktigt otäckt och obehagligt att se. Stefan vände med bilen och stannade och gick ut för att kolla till honom. Han låg kvar där en bra stund och var nerpissad från topp till tå. Han hade sagt till Stefan att det var okej och att han inte ville ha någon hjälp, men det var ju så uppenbart att han behövde någon typ av hjälp. Han försökte sen resa sig och lyckades till slut genom att klamra sig fast vid ett träd. Oturligt nog hade vi lämnat våra mobiler hemma och fanskapet till telefon som finns i bilen la av så fort vi kom fram till 112, så jag sprang bort till Nina med familj på Tomtegatan för att få låna en telefon. Var Stefan som pratade med de och de skulle skicka ut en polispatrull som skulle ta hand om honom. Så sen kunde vi i alla fall åka hem med gott samvete om att vi gjort det vi kunnat!

Längtar som ett litet barn!


Nu måste jag ju bara få skriva av mig lite om hur OTROLIGT MYCKET jag längtar till på söndag nästa vecka, alltså den 3:e juli.. Då kommer världens bästaste lillasyster Mirielle hit med sin Sverker!!! :D
Det kommer bli helt underbart! Vi ska se till att bara umgås en massa och göra så mycket skoj vi bara kan :D
Pricken över i:et är också att i alla fall Mirielle är här på Liams födelsedag också, det gillas MASSOR!
En anna sak som också är HELT UNDERBART är att älsklingen är ledig då!! :)

Nähä, nu får jag återgå till vardagen än så länge ;) Börjar med att diska medans lillskrutt sover :)


Midsommarfirande på dagis!


Idag var det då dags för lite midsommarfirande på dagis :-)
I flera dagar nu har vi hållt tummarna för att det i alla fall ska vara uppehåll idag.. Men så började det ju att regna i morse och då blev jag riktigt nervös, men det gav sig efter bara en kort stund och sen har det bara spruckit upp och solen skiner, underbart!

Förutom de vanliga morgonrutinerna med påklädning och frukost och allt vad det innebär, så hade jag även en liten picknickkorg att göra. Eller korg och korg, det åkte ner i en påse sen, hehe :P
Picknicken bestod av ciabatta med gott pålägg, en påse med Pågens kanelgifflar (fasen vad goda de är) och lite god dricka också :-)

Först när vi kom till dagis skulle barnen sjunga och de var så duktiga och sjöng så fint! Och just här hade rektorn lite att säga :-)



Sen hjälptes vissa åt att bära midsommarstången upp till kullen, bland annat Liam :-)



När stången var rest var det dags för dans runt midsommarstången.. Hon som spelade gitarr och sjöng (minns tyvärr inte namn) var verkligen störtskön och hur kul som helst! Hon skojade massor med barnen, hehe! Här tog hon på sig en tomteluva och sa att de skulle dansa runt julgranen :D När hon sen började spela på gitarren var hon på väg att börja sjunga "Popular" med Eric Saade, hehe! Så både vuxna och barn hade kul :D 



Älskade Liam dansar runt midsommarstången <3



Lillskrutt Tyra på sin lilla filt i gräset och självklart med fodralet till kameran <3



Det var riktigt trevligt och mysigt! Och så himla skönt att vi fick turen med oss vad gäller vädret!


 

Öppna förskolan och shopping!


I morse tog jag med mig barnen ner till Stor o Liten.. Där blev det lek och bus tillsammans med Lina och Nikki :-)
Var andra gången som Liam var med ner dit och han tycker att det är så kul!
Som oftast blev det även en runda på stan och idag också lite shopping, det gillas! ;-)
Här får ni se lite av det som jag köpte..

Ett par helt underbart söta badtrosor till Tyra :-)



Hårspännen och tofsar till lilla fröken också :-)



Sen var jag ju då på jakt efter en ny bikini till mig.. Eller bikini vet jag inte om det kallas, för jag vill ju ha en sån som är mer som ett linne och täcker magen, allt jäkla fläsk liksom :P
Det enda stället som ens hade det var Intersport, så den som fanns där fick det också bli ;-)
Har ju tagit en bild på mig i den överdelen, men frågan är om jag törs lägga ut den här, hehe..
Jaja, kör till..



Utöver de här grejerna fyndade vi även skitsnygga kallingar till Liam, 20:-/st på Lindex ;-)

Sen får jag väl inte glömma att tillägga att det även blev en snabbvisit i stadsparken så att Liam fick leka och även Tyra och Nikki fick gunga lite :-)

En mycket trevlig förmiddag, helt klart!

Film!


De senaste dagarna har vi tittat på två filmer, så tänkte dela med mig lite av det :-)

Först ut var "Paul"..



Graeme och Clive är två science fiction-töntar som är på jakt efter ufon i USA. De råkar stöta på utomjordingen Paul som har levt på en militärbas hela livet och gör vad som helst för att komma därifrån. Jagade av FBI-agenter ger de sig tillsammans ut på en galen road trip för att återförena Paul med sitt moderskepp.

Jag brukar i vanliga fall inte vara ett dugg intresserad av filmer som handlar om utomjordingar, men den här var på ett helt annat sätt.. En riktigt rolig film! Vi fick oss många skratt!

Ikväll såg vi "Morning Glory"..



När den hårt arbetande TV-producenten Becky Fuller får sparken från ett lokalt nyhetsprogram börjar hennes karriär se lika blek ut som hennes händelselösa kärleksliv. Av en händelse råkar hon få jobb på "Daybreak" (det minst sedda av de nationella morgonprogrammen), och bestämmer sig genast för att återuppliva programmet genom att anställa det legendariske nyhetsankaret Mike Pomeroy.
Dessvärre vägrar Pomeroy behandla stapelvarorna inom morgon-tv, såsom kändisskvaller, väder och mode. Inte heller vill han jobba med sin bisittare Colleen Peck, en före detta skönhetsdrottning och veteran inom morgon-tv.
Då Mike och Colleens egon kolliderar, först bakom kameran och sedan under sändning, börjar samtidigt Beckys kärleksaffär med kollegan Adam Bennett att knaka i fogarna. Plötsligt måste Becky kämpa för att rädda hennes förhållande, hennes rykte, hennes jobb och i slutändan hela tv-programmet.

Såna här sorts filmer brukar jag gilla, så jag hade rätt höga förväntningar.. Men den var tyvärr inte lika bra som jag hade hoppats på. En bra film och vissa stunder rätt kul, men lite väl seg och dryg en bra bit in i filmen tyckte i alla fall jag.

Allergi eller missbruk?!.. Who knows..


Nu börjar jag bli förbaskat trött på min näsa!
Redan i början av graviditeten med Tyra började den förbaskade nästäppan.. Och jag som typ får panik när jag inte kan andas genom näsan började ju då givetvis att använda nässpray. Inte bara lite heller.. Jag använder det än! Jag bara måste ha en flaska med nässpray hemma, för jag kan inte stå där utan, då får jag panik. Fast jag försöker att använda så lite som möjligt.. Men jag inser själv att det kanske inte är så lite, blir garanterat kvällar, inför natten liksom.. Sen blir det tidig morgon för det mesta om jag ska få sova till dess att klockan ringer och kanske att det bli nån mer gång utöver det. Inte bra! Måste verkligen försöka trappa ner mer för att kunna sluta helt, min näsa blir ju förstörd! :S
Så att min nästäppa fortsatt är ju inte konstigt, jag missbrukar ju nässpray. Fast grejen är att jag nu misstänker allergi också, mot pollen. För en massa år sen fick jag till och med en nässpray mot pollen utskriven på recept, men det var bara ett år, sen har det inte varit nåt. Fast i och med min känsliga näsa också nu efter all nässpray så funderar jag på om jag ändå inte reagerar på pollen i år. Jag nyser flera gånger om dagen, är täppt och var även några dagar som det kliade lite i ögonen. Är jobbigt, för känns som att jag går och är förkyld hela tiden, men det är jag ju inte.
Jaja, är det pollen så ger det väl sig så småningom.. Det andra får jag kämpa med!

Plankan..


Nu har jag ett bra tag hört talas om plankan och att det ska vara ett så himla bra och effektivt träningssätt för dels magen, så nu var jag ju bara tvungen att själv prova :-) Jag har kollat lite på nåt klipp på YouTube där de gör plankan och så har jag läst lite i Olga Rönnbergs blogg om det och att just ha läst om det i hennes blogg gör ju definitivt att man vill testa ;-)
Så innan jag hoppade in i duschen här på morgonen la jag mig på golvet och skulle då testa den "lättare" varianten till att börja med, alltså då man står på knäna.. Fast jag har väldigt svårt att stå på mina knän, det gör förbaskat ont! Vi ska någonstans här hemma ha en såndär mjuk yogamatta eller vad det kallas, men vart vet jag inte för tillfället, den dyker väl upp i flytten ;-) Så med tanke på mina knän så tänkte jag -" Men vad fan, jag testar att göra den fullt ut på en gång", då man har fötterna i golvet.. FASEN vad det var jobbigt!! Men jag kände direkt att det då måste vara en himla bra övning, så jag ska i alla fall försöka vara duktig att göra plankan regelbundet ;-)


Mycket trevlig förmiddag!


Den här veckan har det varit något precis varje dag, så idag hade jag tänkt att bara vara hemma.. Fast de planerna ändrades snabbt, hehe! Fick veta igår att två andra mammor från föräldragruppen med sina små skulle till öppna förskolan idag, så det var ju klart att vi ville hänga på.. Vi ses ju inte så ofta, så det är ju så himla kul att få träffas och se hur stora deras små blivit och bara prata massa och ha trevligt :-)
Lek och bus blev det i massor och sångstunden är ju såklart en höjdpunkt, det märks på Tyra också att hon gillar det :-)
När vi var klara på Stor o Liten så gjorde vi Caroline och Ebba sällskap på stan och promenerade sen så småningom hem tillsammans. Var ett par mycket trevliga timmar! Ser fram emot föräldragruppen på tisdag då vi träffas igen och kanske även innan det :-)

Vad resten av dagen har att bjuda återstår att se.. Ska väl börja med att mätta två barnmagar i alla fall :-)

Skön dag!


Idag var det ju då inplanerat att Liam skulle till frisören, så barnen och jag traskade ner till stan efter att vi ätit frukost och gjort oss i ordning. Är himla kvavt ute idag, men var ändå väldigt skönt med en promenad tycker jag med tanke på att man suttit inne en del nu när Liam varit hemma från dagis med sin eländiga hosta. Och vad gäller hostan så är den väl nästan helt borta, kan inte minnas att jag hörde nåt nu i natt, himla skönt!
När vi kom ner på stan gick vi direkt bort till Chrisma.. Ganska snart blev det Liams tur och det första frisören frågade var ifall han ville titta på film och det var ju inget snack om saken, klart han ville det! Han valde en film med Mupparna och så fick han även en liten bricka med fika, saft och peparkaka.. Så det gick då ingen nöd på honom, hehe :-)
Tyra och jag satt i stolen jämte och Tyra hade jätteskoj hon med, hon tittade i stora spegeln och pekade på sig själv och allt annat roligt som fanns att titta på :-)
Stefan tog en liten paus från jobbet och kom in och kollade lite när Liam klipptes och sen gick vi och åt lite lunch tillsammans hela familjen, det var mysigt! Tanken var sen att barnen och jag skulle börja promenera hemåt, men Liam ville så gärna till djuraffären och titta på alla djuren och sen blev det även en sväng in på biblioteket så att Liam fick låna några böcker :-)
Var ett par riktigt mysiga timmar med barnen och även älsklingen där en stund!

Nu har jag en mycket hungrig Tyra här, så bäst att jag reser på mig och fixar lite mat till henne :-)

Ska jag kanske lyckas nu?!..


Älsklingen och jag har nu gått in för ännu ett försök till att gå ner i vikt och vi är nu inne på vår andra vecka.
Och jag måste säga att det går över förväntan, känns bra!
Vi har bestämt att vi en dag under helgen (mest troligt lördag) får äta godis och dricka läsk och stoppa i oss sånt gott helt enkelt. Okej, det blev lite smått fusk förra helgen, för då blev det två dagar med onyttigheter.. Men vad gör det, vi skärpte ju till oss sen igen ;-)
Jag hade även tänkt att träna en del här hemma, men hittills har inte det blivit av.. Jag är inte sjuk, men känner av lite smått i halsen till och från och känns som om jag skulle ha någon liten förkylning, så är därför det inte har blivit av. Vad gäller kosten så har vi väl inte ändrat på så mycket.. Blir ju ingen hämt- och skräpmat (möjligtvis på vår onyttiga dag), men i övrigt är den väl ungefär detsamma. Vi känner att vi tar en bit i taget, tar det succesivt liksom.
Vågen här hemma lever ett eget liv, den visar olika varje gång, så den är inte mycket att lita på tyvärr. Det är trist, för jag tycker om att använda mig av den för att se ifall det blir nåt resultat såklart. Så jag får väl ta vad vågen säger med en nypa salt och gå mer på hur jag känner mig och försöka se resultat i spegeln istället och kanske så småningom på kläderna. Hittills, bara efter lite mer än en vecka, tycker jag mig redan se eller i alla fall känna skillnad. Kanske bara inbillar mig, men det känns bra i alla fall!

Så till fredagsmys ikväll får det väl kanske bli smoothie för min och älsklingens del :-)
Längtar i alla fall enormt till imorgon, då blir det gottigott!! ;-)

Nationaldagsfirande!


Svenska nationaldagen idag och helt underbart väder har vi haft!
Och något annat som också varit helt underbart med just den här dagen är att älsklingen varit ledig heeeela dagen lång! ;-)

Så vad gjorde vi en dag som denna?!.. Jo, vi började med att ha en mysig morgon tillsammans här hemma och begav oss så småningom ut en sväng med bilen på lite ärenden. Efter det blev det en sväng hem igen för att bland annat mätta två barnmagar innan vi packade ihop oss och åkte ner mot stan och stadsparken. Där mötte vi upp Madde, Jonas, Alicia och Isabell. Barnen lekte först en stund i lekparken innan vi gick upp mot scenen och efter många om och men (hahaha) slog oss ner på filtar i gräset för att ta del av nationaldagsfirandet. Vi satt där en bra stund och fikade och pratade massor och bara hade det jättemysigt! Barnen sprang runt och lekte för fullt och lillskrutt Tyra stortrivdes med att få sitta på filten och leka :-)

Hade med kameran och knäppte några kort i alla fall.. Så bjuder på några :-)











Har varit en mycket bra och mysig dag!

*Piiiip*.. (svordommar)


Jag blir så jäkla less, irriterad och förbannad.. Massa känslor på samma gång helt enkelt.
Önskar jag hade min älskade syster Mirielle närmare, så att vi kunde umgås en massa och bara snacka en massa skit! Det skulle jag verkligen behöva! Love you sis <3
Jut nu kokar det inombors, så bäst jag avslutar redan här...





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus