TV

Ikväll är det tyvärr inte längre Mammor & Minimodeller som sänds på tv3 vid kl 21.00, utan då har en ny amerikansk serie premiär, Smash..



Jakten på rollen som Marilyn Monroe i en Broadwaymusikal är den röda tråden i Smash.
Man kommer att få se stjärnor på Broadway som kämpar för en ny succé genom att sätta upp en musikal baserad på Marilyn Monroes liv. Dock är alla inte överens om vilken väg de ska gå och det lär väl bland annat visa sig i en hel del intriger kan jag tro ;-)
När de hittar den perfekta huvudrollsinnehavaren, är frågan hur långt hon själv är beredd att gå för drömrollen som Marilyn.

Jag har sett reklamen för den här serien endast en gång, vilket var ett tag sen, men jag tyckte direkt att den såg ut att vara bra, så jag tänker garanterat sätta den på inspelning ikväll!
Är ju måndag, vilket innebär flera bra tv-program samtidigt på olika kanaler, så just det här spelar jag in ;-)

Hmm..

Jag undrar då vad det var för släng av feber som Tyra fick igår förmiddag.. Efter hennes tupplur på några timmar där under dagen var den sen borta, mysko men himla skönt! Jag tog i och för sig aldrig tempen på henne sen igen, så hundra är jag inte på att hon faktiskt var feberfri sen, men hon var då inte det minsta varm i alla fall. Idag är hon också feberfri, så jag undrar verkligen vad det var.. Men men, bra är det allt!

Som det ser ut nu så ska Tyra till dagis imorgon och Liam till skolan. Han har nu varit helt feberfri i någon dag och är väldigt pigg, så är nog bra för honom att få komma iväg igen.

Tänk vad fruktansvärt typiskt det skulle vara ifall Tyras feber kommer tillbaka nu bara för att jag skrev så här.. Det får vi verkligen hoppas att den inte gör! Så kanske bäst att säga *peppar peppar*..

LÖRDAGSGODIS

Det där med lördagsgodis blir allt svårare och svårare med lillskrutt Tyra. Hon har blivit så pass stor att hon VERKLIGEN har KOLL på vad vi stoppar i munnen, och speciellt vad storebrorsan Liam får för något.. Samtidigt är hon fortfarande för liten för vanligt godis. Så ja, svårt är det allt!

Tyra brukar få en skål med lite olika i.. Det kan vara ett litet russinpaket (gjorda i miniaskar för småbarn), djurkex (också gjorda för småbarn) och majskrokar. Jag antar att jag är lite dumt snäll, för jag kan inte låta bli att tycka synd om henne när hon ser på vad Liam har och till varje pris försöker få tag på det han har.
Och det har hänt någon gång att hon fått tag i Liams godisskål och bara mosat in så många godisbitar hon kunnat.. Det var lite läskigt, men det gick bra.

Så nu tog jag precis en godis och lät henne ta några små tuggor under min uppsikt, och som hon LYSTE uppp!! :-)
Hon blev överlycklig och tyckte det var jättegott!

Självklart vet jag också att ju mer hon får smaka på det riktiga sockret, så kommer hon inte att vilja ha sina egna godsaker där det inte finns något sånt tillsatt.. Men känns som att det kvittar, för hon har redan själv förstått för länge sen vad som är godast ;-)

Annat var det när Liam var liten.. Jag trodde nästan han skulle bli en av de få som inte tycker om godis, hehe :-)
Nu blev det ju inte så, men han åt massor med frukt istället när han var liten. Så på så sätt var det mycket lättare att hålla Liam borta så länge som möjligt från godsakerna. Blir annat när det finns ett storasyskon som man vill göra precis likadant som ;-)



Var av två såna här fruktgodisar som Tyra fick smaka några små bitar av :-)





Envisa influensa!

Nog för att de flesta redan vet att vi är sjuka, och det är väl kanske inte så jätteskoj att sitta och läsa om våra sjukdomar här hemma.. Fast det är ju det som är det aktuella hos oss just nu, och jag är sugen på att skriva av mig lite, så läs eller avstå ;-)

Har förstått att det är en hemsk epedemi av influensa som går nu, det är verkligen något som går överallt. Och blir en i familjen sjuk så kan man nästan räkna med att hela familjen till slut åker på det.. Men att det skulle vara så här illa trodde jag nog inte, för den är så envis, håller i sig så länge.

Liam blev sjuk i söndags i förra veckan, och snart en vecka senare är han på bättringsvägen. Han är nu i stort sett feberfri och är väldigt pigg, hur skönt som helst!
För mig smög det sig på under tisdagen och sen dess har jag varit riktigt dålig. Inte förrän nu igen orkar jag sitta uppe i soffan längre stunder och även göra det nödvändiga med barnen. Och tur är väl det, eftersom Stefan blivit dålig nu också. Så nu gäller verkligen samarbete för att vi båda ska orka med.
Och som om detta inte vore nog så har nu även Tyra också åkt på feber här under dagen.. Inte mycket än så länge, 38,2 grader, men i värsta fall, och antagligen, är detta början för henne.

Sen får vi ändå hoppas på att vi får vara friska, ett bra tag!!

Får förretsen passa på att tacka finaste vännen Madde ännu en gång för den otroligt fina omtanken, vad gällde att erbjuda oss hjälp med bland annat Tyra nu när vi är sjuka (innan vi upptäckte att hon hade feber)! Tack vännen <3



En liten gris

Det är inte ordagrant en riktig liten gris jag syftar på nu, utan ett marsvin :-)

Liam har ganska länge nu, från och till, pratat om att han så gärna vill ha marsvin. Jag vet inte alls vart han har fått det intresset ifrån, hur han kommit in på det, men själv tycker jag att det är jättekul eftersom marsvin står mig varmt om hjärtat, då jag själv haft några stycken.. Men framför allt tänker jag på en av de, Popsie. Det går nog inte med ord att beskriva hur underbar hon var, och hur snäll hon var! Hon var mycket speciell!

Hur eller hur så pratar Liam som sagt lite då och då om att han vill ha marsvin. Senast var igår kväll när vi satt framför tv:n.. Då sa han helt plötsligt från ingenstans "Mamma, snart måste vi köpa en massa morötter".. Jag frågade varför och då sa han "för jag ska önska mig ett marsvin när jag fyller år".. Så söt han är!

Jag blir riktigt sugen på att skaffa två marsvin, absolut! Fast känns inte helt rätt eller lätt när vi har Findus.. Visst skulle det säkert funka, men jag tänker också på att jag så gärna vill ha hund, som jag också vet att Liam skulle bli överlycklig över.. Det är mycket jobb med djuren på olika sätt, men jag dras lite mer åt att skaffa hund för tillfället (eller när det nu kan tänkas bli av)..

Kan nämna också att Liam är väldigt bestämd med vad det skulle vara för masrvin också i så fall.. Det ska vara ett släthårigt, och det ska vara svart och vit i färgerna :-) Det har han sagt är snyggt, hehe :-)

Hittade inte någon bra bild på ett släthårigt som också var just svart och vit, så lägger ändå ut en bild på en släthårig.. Och den påminner om min kära systers marsvin, Brynolf och Torkel :-)



Vem vet ifall det blir några marsvin i familjen här någon gång framöver.. Maybe! ;-)

Tillbaka till bloggen..

Känns som en evighet sen det att jag bloggade sist, men det är egentligen bara några dagar sen.. Och jag måste säga att jag verkligen har saknat det och varit sugen på att få göra en uppdatering här ;-)
Den senaste tiden har jag varit väldigt aktiv med bloggandet, och det har varit väldigt kul tycker jag, det är något jag trivs med. Så nu är jag tillbaka :-)

Som säkert de flesta redan vet, så har jag sen i tisdags legat i influensan.
Jag har i stort sett bara varit sängliggandes med hög feber, frossa, ont i kroppen och en förskräcklig hosta. Det har varit fruktansvärt! Fy bubblan vad dåligt jag har mått! Än är jag inte frisk heller.. Hade feber senast i morse och efter en ipren och några timmar senare en dusch, känner jag mig nu lite piggare och klarar för tillfället av att sitta uppe vid datorn.

Den här sportlovsveckan, som egentligen kallas självstudievecka för min del, har det inte blivit något av. Har inte funnits en chans till det. Så i morse mejlade jag några av mina lärare för att nämna hur det ligger till och att jag för tillfället ligger efter. Dels måste jag skjuta upp omprovet i historia någon vecka.. Men som tur är så tror jag inte att det ska vara något problem med att mina skolarbeten kanske blir gjorda en aning senare, har funkat bra hittills med lärarna när det inte gått som man tänkt sig. Och jag har redan fått svar från en av lärarna som skrev att jag skulle ta hand om mig, för skriva det kan jag göra när jag blir frisk.. Det var schysst!

Mitt hår har snart torkat, så jag ska nog krypa ner i sängen igen.. Vill inte riskera att ta ut mig för mycket, vill kunna orka med att ha lite fredagsmys med familjen ikväll och även förhoppningsvis orka njuta något av helgen.
Det är otroligt vad det tar på krafterna att göra minsta lilla när man inte mår bra.. Kan tydligen vara jobbigt att blogga märker jag, hehe!

På bättringsvägen?!

Tyvärr så mår Liam inte mycket bätttre idag än vad han gjorde igår. Jag hade en liten förhoppning om att det gick åt rätt håll när vi vaknade i morse, men så visade det sig att han hade 38,2 graders feber, och några timmar senare 39,7 graders feber, som igår :-(
Så även idag har han bara hållit till i soffan och tittat på tv.. Men han har däremot fått i sig lite mer mat idag, ett litet framsteg i alla fall.
Nu håller vi tummarna för att han får vara feberfri snart och bli frisk!

Sportlov?!

Nä, inte riktigt.. Det får knappt kallas sportlov, utan det kallas istället för självstudievecka. Så det innebär också att jag inte går sysslolös.. Jag har en hel del skolarbeten att ta itu med!

Lillskrutt Tyra är på dagis, vilket är precis vad hon behöver nu när jag har massor att göra med skolan. Liam blir hemma minst idag och imorgon också, eftersom han har lite feber även idag.

Det här blev inte alls som jag hade tänkt mig! Tanken var att båda barnen skulle ha varit på dagis/fritids hela veckan och jag hemma för att plugga. Sen hade jag ändå tänkt att ta vara på den här veckan när jag ändå inte har några "fasta tider" i skolan med lektioner.. Jag hade tänkt att jag skulle överraska Liam med att ta ledigt för honom nån dag här och att vi skulle ha en dag tillsammans, bara han och jag. Exakt vad vi hade hittat på vet jag inte, men jag hade tänkt nåt i stil med att fylla upp en rejäl skål med poppade popcorn, dricka nåt gott och mysa ner i soffan och bara titta på film och ha det bra. Nu vet jag inte hur det blir med den saken.. Jag vet bara att jag idag måste plugga så mycket jag kan. Fast kanske kan vi ta det här nån dag i alla fall, jag tror att Liam skulle uppskatta det väldigt mycket, att jag bara ägnade en dag helt åt honom :-) Lillskruttan får jag ta en dag med när hon blivit lite större och det blir på ett annat sätt än nu när hon fortfarande är så liten och bara springer runt och gör rackartyg ;-)

Nu måste jag börja plugga!

Slänger in en bild här också på fågelmat som vi igår hängde upp några stycken av på vår gård :-)

Dagens middag..

Dagens middag blev idag Findus Kycklingpanna..



Perfekt mat när man vill att det ska gå fort!
Passade bra att äta det nu eftersom Liam inte tycker om det och ändå inte ville äta nån mat.

Dumma baciller!

Vad är det för jäkla skit som går egentligen?!

Tidigare idag fick Liam Alvedon brustablett som fick febern att gå ner och han blev en aning piggare, men nu har febern kommit tillbaka och är lika hög igen, 39,5 grader :-(
Han har legat i soffan med sina kuddar och sitt täcke precis hela dagen. Bredvid sig har han en flaska vatten som han får i sig lite av då och då, men det är i stort sett det enda också.

Det är ju inte bara vi som är sjuka heller, det är verkligen något som går. Var och varannan har hög feber, några magsjuka/kräksjuka och minst hälften av barnen i Liams klass är eller har varit sjuka nu. En av hans fröknar berättade att barnen lägger sig på sofforna i skolan/på fritids med feber och får bli hemskickade. Det är extremt mycket nu!

Alla dumma baciller inom vår familj stressar upp mig nåt enormt också. Jag är inte en stresstålig människa för fem öre, jag stressar upp mig för det mesta, vilket är enormt jobbigt! Det jag ville komma till där i alla fall är att jag stressar upp mig massor nu inför allt skolarbete jag har att göra nu den kommande veckan.. Jag ska verkligen försöka ta det som det kommer, för lär väl bara bli och kännas hundra gånger värre om jag stressar upp mig.

Om jag skulle återgå till Tyra som vandaliserar på för fullt här hemma och få någon middag gjord snart också.. Liam verkar ha slumrat till nu, men det är bara bra och skönt för honom!


Ny chipssmak..

När vi skulle äta chips och dip till Melodifetsivalen igår provade vi en ny sort..



Jag tog för givet att de skulle vara goda, dels för att det är ostsmak också, vilket jag älskar, men njae..
Min första reaktion var "Mm, vad goda!".. Det första jag kände var en mildare smak av ost, men sen tog det andra över helt, vilket vi tyckte var en smak av bacon. Ju fler chips vi åt, detso mer tyckte vi att det smakade bacon. Efter ännu några fler chips var de inte ens goda längre. Och när jag tog ett chips idag av de som blev kvar, kände jag "Nej fy! De är inte goda!". Så såna blir det inte någon mer gång..

Är bäst att hålla sig till sina favoriter ;-)

Chips..

För några veckor sen hittade vi en ny sort chips i hyllan på Ica Maxi och ville så klart prova..



Som jag oftast gör, så smakade jag ett chips direkt när jag hällt upp de i skålen, och FY FAN vad äckliga de var!! De var inte bara mindre goda, utan ÄCKLIGA!!
Den röda löken gav dem en lustig syrlighet.. Tror jag använder rätt ord för att beskriva dem..
Rakt ner i soporna blev det med de chipsen! Och som tur var hade vi en till chipspåse hemma, med såna chips som vi vet att vi tycker om, så kvällen blev räddad och vi kunde äta chips och dip till Melodifestivalen ;-)

Pinsamt Nicole!

Precis vad det är, pinsamt!

På väg till skolan tänkte jag att jag säkert skulle kunna plocka fram nåt bra ur minnet och skriva ner på pappret på provet.. Men icke! Totalt hjärnsläpp!
Jag som tyckte att jag hade ett litet hum om en del i alla fall, men tydligen inte tillräckligt för att kunna gåra något bra av det. Tolv frågor var det totalt och tre av dem var "stora" frågor med rätt höga poäng.. Redan där insåg jag att det var kört, och resterande frågor hade inte kunnat rädda mig heller.. Ännu mindre när det var fler av de som jag inte heller kunde. Ni hör.. Total katastrof! Pinsamt!

Jag har inget att skylla på, för jag är vuxen och måste själv ansvara för att börja plugga i god tid, framför allt när det är ett ämne jag inte tycker om och har svårt för. Typiskt är bara att lillskrutt Tyra blev sjuk den här veckan då jag skulle ha haft en hel del självstudier till att läsa historia. Men men..

Fast jag är inte nere för det, utan får helt enkelt greppa tag i historieboken snart igen för att göra ett omprov på måndag efter sportlovet. Sportlov och sportlov.. Det blir det inte så mycket av, det kallas egentligen självstudievecka.

Så var det med den saken..

PLUGGKVÄLL

Så fort vi hade nattat barnen plockade jag fram historieboken.. Det är nog cirka en timme sen.



För tillfället läser jag för fullt i boken, men ska även kolla igenom mina anteckningar och instuderingsfrågorna.
Hur länge jag kommer att bli sittandes med det här ikväll har jag ingen aning om, utan jag tar det som det kommer.
Det är prov imorgon och jag har knappt pluggat något, så det är bara att ge gärnet!

Som en liten hjälp på traven har jag precis öppnat en energidryck..



Om det verkligen hjälper mig vet jag inte, men jag antar att jag inbillar mig det i alla fall, eftersom jag dricker det ;-)
Jag hoppas då inte att jag ska ha hunnit dricka så många som på bilden innan jag är klar, hehe ;-)

Åter till historia!

EXHAUSTED!

Ja, så känner jag mig.. Kanske inte i kroppen, men i knoppen.
Det har varit två otroligt tuffa dagar hemma med barnen.. Och än är inte dagen slut.
Liam har väl varit rätt duktig trots allt, men lillskrutt Tyra.. Herregud vad hon har hållt på! Har hon inte bara varit allmänt ledsen oh grinig, så har hon varit precis ÖVERALLT och gjort det hon inte ska.
Idag har det varit EXTREMT, jag har knappt hunnit med något känns det som. Plugga finns inte på världskartan för tillfället.
Jag plockade fram historieboken när Tyra sov förut, men bara för det ville inte Liam vara allt för medgörlig. Typiskt!

Nu längtar jag bara till det att Stefan slutar jobbet och kommer hem!

Enligt planerna ska barnen tillbaka till dagis och skolan imorgon, så det hoppas jag verkligen ska gå också, så att det inte ploppar upp nån mer sjukdom innan vi hunnit så långt.

MASSAGE

För någon eller kanske till och med ett par månader sen, provade jag att göra huvudmassage på Tyra med en sån här..



Hon rös till och bara skrattade och tyckte det var kul :-)
Men igår när jag kom på att jag kunde testa den på henne igen, då bara njöt hon! Hon stod hel stilla och verkligen bara njöt. Det var till och med så att hon började se dåsig, trött ut, hehe :-)
Så bara sen igår har den varit framme ett par gånger och det är kul tycker jag.. Och rätt bra om inget annat, eftersom den verkar ha en lugnande och avslappnande effekt på henne :-)

Liam däremot, han bara ryser till och skrattar, haha! Den kanske jag borde använda om morgnarna när jag ska väcka honom ;-)

Sjukdom..

Japp, nu har ännu mer sjukdom hittat hit tyvärr. Ni som läser min blogg har redan mest troligt läst på Facebook att Tyra igår kväll fick 40 graders feber och mest troligt kräksjukan.

När jag igår hämtade Tyra på dagis sa fröken att hon hade hostat väldigt mycket under eftermiddagen (vilket hon gjort till och från i flera dagar nu) och värre blev det när vi kom hem. Efter en stund kräktes hon, massor med slem. Så det var ju så klart bara jättebra att hon blev av med det. Men sen gick det jättefort, och några timmar senare var hon riktigt dålig. 40 graders feber och väldigt påverkad. Hon bara låg i soffan, vilket inte är likt henne, för det är alltid full fart annars. Hon såg helt annorlunda ut i ansiktet och somnade när jag klappade henne i håret. I nästa sekund kräktes hon rätt ut i soffan och i flera omgångar kom det. Det luktade "sjukt" och vi tog det som kräksjuka med tanke på dels det och sen att hon kräkts flera gånger. När jag nu på morgonen ringde för att sjukanmäla Tyra fick jag lära mig något nytt av fröken, nämligen att man kan kräkas av hög feber. Så då vet jag helt plötsligt längre inte.. Men hur eller hur så håller vi båda barnen hemma ifall att.. Och det tyckte de var bra, både på dagis och i skolan.

Natten har tack och lova varit lugn. Med tanke på den otroligt höga febern igår kväll och att Tyra var allmänt påverkad så fick hon en supp, och efter den somnade hon ganska snart i soffan och fick sen följa med in och sova hos oss.. Och hon sov hela natten, skönt!

Nu får vi bara hålla tummarna för att det gett med sig och att det börjar gå åt rätt håll!

FINASTE LIAM!

När jag hämtade Liam på fritids igår visade han mig vad han gjort till Tyra och jag blev nästan tårögd.. Han hade gjort ett Alla hjärtans dag kort till henne, hur sött som helst!





Tyra satt snällt och fint i mitt knä när Liam sen under kvällen skulle ge det till henne och förklara varför hon fick det :-)

Fina Liam! Tyra har den finaste storebror man kan ha! <3

ALLA HJÄRTANS DAG <3

Det är en lite speciell dag för mig då jag känner att jag vill visa mina kära att jag älskar de, och speciellt viktigt är det att barnen får någon lite sak/present som visar på min och Stefans kärlek till de. Det behöver absolut inte vara något stort eller dyrt, huvudsaken är att det tyder på vår kärlek till de.
I år såg jag något som jag direkt kände att jag ville ge barnen och Stefan instämde som tur var ;-)



Barnen tyckte om sina hjärtan och Liam tackade flera gånger och sa till Tyra "visst fick vi fina hjärtan Tyra?" :-)
Det var kul att det blev lyckat!

Till älsklingen hade jag en liten sak också..



Mycket mer än så var det inte.. Vi beställde hem pizza och åt framför tv:n, så skulle vara det i så fall :-)

*HOST HOST*

Skit också! Under dagen har min hosta blivit värre, så nu börjar jag bli orolig på riktigt över om den ska fortsätta och bli så illa som sist :-(
Bara jag lämnade barnen i morse så hostade jag massor, speciellt när jag kom hem och satt mig ner. Då får jag lite ångest när jag tänker på hur det kommer att bli när jag ska gå till skolan också och sen sitta i ett klassrum bland en massa andra och hosta.. Jobbigt och pinsamt! Finns inte så mycket att göra åt det dessvärre, kan ju inte stanna hemma i flera veckor som hostan i värsta fall sitter i.
Nu känner jag att jag bara gnäller, men det måste man få göra ibland också.. Allt är inte alltid kul och en dans på röda rosor. Framför allt inte med sjukdomar i den här familjen det senaste halvåret ungefär. Jag och barnen har haft en himla otur. Tack och lov att Stefan har fått hålla sig skapligt så frisk i alla fall!

Nähä.. Nu ska jag läsa lite svenska, grammatik.. Sen är det dags att förbereda barnen för läggdags.

Pyssel på dagis/fritids..

I förra veckan när jag hämtade Tyra på dagis, fick jag se en bild som de hade satt upp på henne i hallen, där hon satt och målade. Hon hade en snögubbe i papper jämte sig att titta på och fröknarna fick hjälpa henne med vilka färger det skulle vara just vid den här målningen, men hon fick helt själv styra över penseln. Bara jag såg bilden på Tyra när hon satt och målade, smälte jag, så tänk er då hur jag reagerade när jag fick se teckningen hon hade målat, själva resultatet :-)





Det är bara för sött! Och så duktig hon är min lilla tös!

Även Liam hade pysslat lite i skolan/på fritids och gjort en snögubbe, så självklart var jag tvungen att ta en bild på den också :-)



Det är alltid lika kul att se vad barnen har gjort och de är ju så duktiga! <3

Sjukanmälan

Nu har jag precis ringt och sjukanmält mig själv. Det är inget som jag egentligen skulle göra i första taget.. Men när svenskan ändå är inställd idag och vi fått uppgifter att göra för den lektionen, och sen att vi bara ska göra instuderingsfrågor på historian inför provet.. Ja, då känner jag att jag faktiskt kan passa på att få vara lite sjuk och sjukanmäla mig idag. Var trots allt en väldigt tuff helg för mig också när jag inte varit frisk och samtidigt gått i skolan. Det tar på mina krafter att bara gå märkte jag, har hostat en del nu sen jag kom hem efter att ha lämnat barnen. Så skönt att bara vara hemma, men inte blir det bara vila för det.. Nä, jag ska göra instuderingsfrågorna, uppgiften i svenska och så blir det nog till att försöka skriva klart min påbörjade novell som ska vara inskickad senast imorgon. Bara till att börja!

En annorlunda helg!

Den här helgen har knappt känts som en helg för mig, eller för nån av oss här hemma egentligen.
Jag har tillbringat största delen av helgen i skolan, då kursen teknisk psykologi nu börjat.. Men i lördags blev jag upphämtad på lunchen, då vi åkte ner på stan och åt på Subway under deras speciella dag de hade. För varje mål man köpte till sig själv som vuxen, fick man en barnmeny gratis. Så barnen åt gratis och fick en varsin ballong sen när vi skulle gå ;-) Det var trevligt och mysigt att äta tillsammans hela familjen ute så där och då fick vi lite mer tid med varandra också!
 
I fredags kväll började min förkylning smyga sig på och hux flux satt jag där med ett paket näsdukar och en rinnande näsa, vilket kändes jäkligt typiskt när jag skulle sitta på kurs två hela dagar.. Men det fanns ju inte så mycket att göra åt det, bara till att fylla skolväskan med bland annat en massa näsdukspaket.

Teknisk psykologi var en mycket intressant och givande kurs. Det blev aldrig tråkigt och det mycket tack vare en av de bästa lärarna man någonsin kan ha, Åsa Lena. Den som inte tycker om henne är det nåt fel på, hon är helt underbar! Hon gör undervisningen kul och spännande och får även in en hel del skämt i det hela där vi alla kan skratta gott med varandra.

Vi har fått diskutera i mindre grupper, hela gruppen tillsammans, tittat på några kortare filmer och fått testa på yoga och några mycket speciella övningar som kallas feldenkrais. 

Av den här kursen återstår nu ett VÄLDIGT STORT fördjupningsarbete och sen en sen eftermiddagsträff.. 
Jag kommer nog inte ha en chans att hinna med att påbörja fördjupningsarbetet den här veckan tyvärr, eftersom jag har historiaprov på fredag, men om inget annat så nästa vecka.. Det betyder att jag väldigt snart måste gå in på gymnasiet och låna en bok också, den här..



Det kommer bli en utmaning att göra det här skrivarbetet, men det ska bli kul och intressant!

En annorlunda helg blev det allt.. Och även om det är på ett positivt sätt, så ser jag fram emot nästa helg redan nu, då jag får vara ledig och umgås med familjen!

Det var den pluggtiden..

Fan, vad surt! Jag som skyndade mig hem efter min lektion i förmiddags, för att resten av dagen kunna sitta vid min plugghörna och få så mycket som möjligt gjort.. Men det gick ju åt pipsvängen med det.
För vad har jag åstadkommit sen några timmar tillbaka? Jo, påbörjat min novell och skrivit lite mer än en halv sida.. Inte bra!

Vi har väntat på att vvs-firman "Vatten & Värme" (tror jag de heter, fick hjärnsläpp nu bara för det) skulle höra av sig när de skulle komma hit för att fixa ett jobb i vårt badrum. Och så ringde de till Stefan för några timmar sen och sa att de var på väg. Kändes lite olägligt just idag, men vad gör man? Bara till att låta de komma så klart, det måste bli gjort. Stefan ville komma hem för att prata med killen om vad det var som skulle göras, men han blev kvar hemma en längre stund.. Så då blev det att jag pratade med Stefan och kunde inte koncentrera mig och nu har jag tappat fokus totalt! Plus att snart är det dags att hämta barnen.

Det var den pluggtiden det.. Kommer gå och störa mig på det nu med tanke på hur mycket skolarbeten jag har att göra.
Men men, får försöka göra det bästa av det hela!


Usch för stress!

I morse fick jag verkligen känna på stress, fy!

Jag var uppe i god tid och duschade och gjorde mig klar, så därför blev det tid över till att lägga sig och vila en stund innan barnen skulle väckas.. Men jag ignorerade tydligen alarmet på mobilen och sov vidare. När jag sen vaknade och tittade på klockan och såg att den var så mycket som sju, kan jag lova att jag flög upp ur sängen! Då var det endast femton minuter till det att Liam skulle vara på fritids. Liam var redan vaken och satt lugnt och tittade på barnprogram, så som tur var behövde jag inte väcka honom, för det är inte det lättaste. Jag plockade fort fram kläder till Liam och sa att han fick ta på sig, borsta tänderna och håret medan jag väckte Tyra och klädde på henne.
Tack och lov att barnen skulle äta frukost på fritids och dagis, för det hade då inte hunnits med.
Sen var det fort på med ytterkläderna och med raska steg gick vi mot fritids. Då var vi nog cirka tio minuter sena tror jag. Bara det gjorde mig självklart ännu mer stressad över att Tyra då skulle vara på dagis om fem minuter, och det tar ju ändå kanske tio minuter i all snö att gå till dagis, och då hade vi inte ens kommit fram till fritids än heller. Väl framme på dagis kunde jag börja pusta ut lite i alla fall, även om min första och enda lektion började redan vid kvart över åtta, för Stefan var en ängel och ställde upp med att skjutsa mig. Det är jag mycket tacksam för, för då hann jag varva ner i några minuter innan lektionen började.

Det var vår fredagmorgon det ;-)

Snälla, inte igen!

Båda barnen hostar en hel del till och från, speciellt under nätterna.. Och nu har jag börjat hosta lite smått också. Satt i skolan och fick hosta till flera gånger under lektionerna, jobbigt värre i ett nästan knäpptyst klassrum!
Då tänker jag direkt på sist jag hade sån där fruktansvärd hosta, strax innan jul, då jag knappt kunde göra någonting.. Varken prata, skratta eller anstränga mig det minsta utan att behöva hosta så att jag nästan kräktes. För att inte tala om nätterna, så fort jag la mig ner blev det flera gånger värre. Det var hemskt!
Så nu är jag riktigt orolig över att det ska bli så illa igen.. Jag vill inte! Jag får hålla tummarna för att det håller sig till den här rätt så "fesiga" hostan och att det bara går åt rätt håll sen!

Skolarbeten runt hörnet..

Nu är jag hemma igen efter den korta visiten i skolan, skönt! Hade turen också att älsklingen hade vägarna förbi skolan och själv skulle hemåt, så jag fick skjuts hem, det var snällt! :-)

På schemat står nu självstudier resten av dagen. Till att börja med måste jag gå igenom vad jag har att göra, sen göra som en "prioriteringslista" så att jag vet vad jag ska börja med. Känns som att det är nåt att göra i alla fem ämnena nu, speciellt inför att kursen i teknisk psykologi börjar till helgen också.

Bara till att sätta igång! Så att jag kan ta någon eller några välförtjänta pauser också ;-)

I´ll give up..

Nu ger jag upp pluggandet för idag i alla fall. Har inte blivit mycket gjort alls, knappt något.. Det är så himla svårt med barnen hemma.. Framför allt med lillskrutt Tyra som springer runt och gör rackartyg för det mesta. Då kan pluggandet lika gärna kvitta, när jag ändå knappt hinner slå mig ner för att fortsätta innan jag måste resa mig igen.
Jag lär inte få något gjort senare idag heller, som ikväll.. Jag är en av de som det funkar bäst för med att studera under dagarna. På kvällarna är jag för trött för att få in något. Fast jag lär garanterat behöva ägna även kvällar och kanske även någon natt framöver till att plugga, för nu är det mycket och mer blir det.

Nähä, om jag kanske ska vika lite ren tvätt, starta tvättmaskinen och ta ett varv med dammsugaren.. Då springer jag ändå runt här hemma och kan lika gärna springa lite extra efter Tyra också, samtidigt som det blir lite fräschare här hemma ;-)



Fortsättning av vab..

Även idag blir jag hemma hela dagen med barnen. Tyra var feberfri igår, så hon skulle egentligen kunnat vara på dagis idag, men hon kan ju lika gärna få vara hemma och krya på sig ännu lite mer när brorsan ändå är hemma. Plus att då får vi åtminstone lite sovmorgon också ;-)

Igår gick barnen i pyjamas hela dagen och idag gör vi det alla tre, det är skönt och mysigt när man ändå inte behöver bege sig ut något :-)

Nu håller jag tummarna för att Liam forstätter vara feberfri idag, så att han kan gå till skolan imorgon och Tyra till dagis.
Jag har verkligen så mycket skolarbeten som jag skulle behöva sitta med, men jag får helt enkelt vänta till det att lillskruttan sover och sen försöka ta korta stunder lite då och då när barnen tillåter.



Fullspäckad tv-kväll!

Hmm.. Är knappt att vi  får till det med alla tv-program vi vill se ikväll. Vi kommer att få spela in vissa program medan vi tittar på de andra.

Först ut är..



Det ska jag titta på när det sänds, så är det bara :-) Samtidigt som vi tittar på det ska vi spela in..



Sofias änglar är väl inget som jag egentligen känner att jag måste se, men när jag tidigare idag gick in på tv.nu och läste om kvällens avsnitt så kände jag direkt att jag måste se det. Fast jag kommer att få sitta redo med näsdukarna :-)

Så fort Familjen Annorlunda är slut startar vi nästa inspelning... Och just det här är inget som Stefan gärna ser, så faller sig naturligt att spela in det ;-)




Innan vi sen går in till sängen för att slutligen titta på 30 grader i februari..



Det är en ny svensk serie som startar idag.. Och Kjell Bergqvist är ju med, så då blir man ännu mer nyfiken på att se vad det är för nåt :-)

Sen hade vi ju också tänkt att se på..



Men det får vi ta på nåt annat sätt en annan dag ;-)

Jaa.. Som ni ser är det ett pusslande för att få ihop alla kvällens tv-program som vi vill se :-)
Tänk vad bra det hade varit ifall de kunde sprida ut de bra programen lite mer, för det finns ju vissa dagar som det bara är skit på tv:n ;-)

Stress!

Jag börjar bara känna mig mer och mer stressad. Barnen är sjuka titt som tätt och det blir ett evigt pusslande för att få ihop det med Stefans jobb och mina lektioner. Idag blir jag tyvärr tvungen att stanna hemma, så har precis skickat iväg ett mejl till en av lärarna för att ta reda på vad jag missar och om vi ska få nån ny uppgift.

Skolarbete blir det bara mer av också.. I vissa ämnen går det rätt fort fram, i nästa vecka har jag prov i historia (som ine är min starka sida) och i helgen påbörjar jag kursen teknisk psykologi, som sen kommer att innebära ett större skriftligt arbete också.

Det blir tufft eftersom lillskruttan kräver en hel del tid av mig, samtidigt som jag då ska försöka plugga.
Jag får väl helt enkelt försöka att ta det som det kommer och få så mycket som möjligt gjort. Mer kan jag ju inte göra..

Melodifestivalen

Ikväll blir det lördagsmys till Melodifestivalen..



Liam ser fram emot att få se Sean Banan.. Och det gör väl egentligen jag också om jag ska erkänna, jag tycker han är rätt kul faktiskt :-)

Blir spännande att se vad man kommer att tycka om årets låtar.. Jag brukar ha en tendens att inte tycka om någon förrän allt är över och låtarna spelas sönder på radio, hehe :-P
Nä då.. Nån brukar jag kunna fasta för i alla fall :-)

Viner

Kände mig precis som i förra veckan, väldigt sugen på vin till helgen. Stefan tycker varken om öl, vin eller är direkt förtjust i nåt med för "mycket" smak av alkohol. Han dricker helst en cider från matbutiken på 2,25%. Jag är väldigt glad och tacksam för att det är på det sättet som han ser på alkohol.. Men det vore så mysigt att kunna sitta och ta ett glas vin tillsammans så här på helgen.

Så idag när jag var in på Systembolaget tittade jag efter nåt fruktvin som Stefan sagt att han i så fall kan tänka sig att dricka. Jag köpte ett äppelvin som vi pratat om tidigare att testa nån gång..



Jag valde dels just det här äppelvinet för att det inte skulle vara så sött, utan halvtorrt.. Jag gillar halvtorra viner.
Det slår mig nu att Stefan säkert hade velat ha ett sött fruktvin, för han vill ju att det ska smaka mer saft, medan jag vill att det ska smaka vin. Hur eller hur så var inte Stefan så förtjust i det.. Jag tycker att det var helt okej, rätt gott faktiskt. Den smakar rätt neutralt, inte mycket äpple alls, vilket jag ser som bra.

Eftersom vi skulle testa nåt nytt, kunde jag ju inte komma hem med ett osäkert kort, utan köpte så klart även en liten flaska med nåt som jag faktiskt vet är gott ;-)


Vad dumt och fånigt det känns att sitta och blogga om vin så här, hehe.. Märks att jag inte har nåt bättre för mig ;-)



Namnändring..

För ett tag sen skickade vi in papper till Skatteverket om att byta efternamn på Liam, eller rättare sagt ta bort det ena.. Han hette då Liam Martin Melin Ridyard. Men idag fick vi hem papper på att..

han nu bara heter Melin i efternamn.. Så nu är det Liam Martin Melin :-)
Känns jättebra och skönt att vi ändrat på det nu! Barnen har nu samma efternamn och även som pappa Stefan så klart.. Nu får vi bara se när även jag kan få byta ;-)

Provsmakning..

Nu har jag då äntligen fått smaka på den nya Marabou Black..



Min första reaktion var nog "tycker jag om det eller inte?".. Det var som både och lite grann.
Fast det var nog inget för mig i alla fall.. Jag tog några bitar och tyckte sen att det var bra. I vanliga fall tar jag många bitar innan det är bra, haha ;-)
Jag tyckte nog helt enkelt att saltlakritsen tog över för mycket, själva chokladsmaken försvann lite och jag älskar ju choklad och köper Marabou för att jag vill ha choklad, inte det som ska finnas i den :-)

Lill-lördag..

Då är det redan onsdag idag, lill-lördag.. Känns skönt!
Onsdagar är en rätt bra dag tycker jag. Ett kortare möte på skolan med en lärare på morgonen och sen självstudier hemma resten av dagen.

Hittills har jag hunnit med lite skolarbeten i svenskan, läst igenom det vi gjorde på lektionen igår och skrivit och skickat in en uppgift.

Tänkte att jag snart ska ta en lite längre paus från pluggandet och titta på måndagens avsnitt av "Mammor & minimodeller" som jag spelat in. Frågan är bara om jag kommer att lyckas ta mig tillbaka till skrivbordet sen om jag nu myser ner i soffan?! Hmm.. Får nog suga på den karamellen en kort stund.

Nu hoppar jag tillbaka lite till mötet jag hade med en lärare i morse.. Jag träffade då läraren jag har i litterär gestaltning för att prata om min senast inskickade text, en novell. Precis som jag skrev i förra veckan här i nåt inlägg, så fick jag mycket beröm.. Men det som gjorde mig ännu gladare idag, var att läraren själv tyckte det var så fascinerande att jag redan nu är så duktig och skriver så bra. Han sa till och med att jag redan nu är på god väg mot ett MVG och det känns UNDERBART!! :-)
Då är jag också bara inne på min tredje vecka i skolan, hehe.. Så inte illa ;-)

Ni som läser min blogg kanske undrar hur i helvete han kan tycka att jag skriver så bra, men man skriver ju på ett helt annat sätt i sin blogg, här skriver man mer som man talar.. I alla fall gör jag det ;-)

Åter till pluggandet..


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus