Vuxenpoäng till mig!!


Jajjamän, vuxenpoäng till mig!
Jag är riktigt stolt över mig själv, för idag har jag sytt ;-)




Haha! Låter nästan lite smått patetiskt att jag är stolt över mig själv för att jag har sytt för hand, men jag är totalt värdelös på det och det där med att sy har aldrig varit mitt intresse heller. Fast att kunna sy lite för hand för att laga små hål och sånt tillhör ju liksom när man är mamma, så därför jag känner jag mig stolt :-)
Vi hittade ju aldrig några nya vantar till Liam igår, så innan dagis i morse kom jag på att jag var tvungen att sy igen det där hålet lite snabbt, för hade ju varit skapligt så pinsamt att komma tillbaka till dagis efter helgen och att det då fortfarande hade varit hål i ena vanten. Fast imorgon när jag ändå ska ner till stan så ska jag kolla efter ett par nya vantar till Liam, så att vi bara kan kasta de gamla sen istället.
Lite senare under dagen tog jag tag i att laga Liams stora nalle som under en väldigt lång tid nu haft ett rätt så stort hål mellan benen. Fattar inte alls hur det blev ett hål där, eller så minns jag bara inte.. Men nu är det lagat i alla fall!
Och sist så tog jag mig an Liams overall som hade ett vääääldigt stort hål som också var just mellan benen. Inte så konstigt kanske när man ser hur de leker när de är ute på dagis, hehe! Det tog lite tid att laga det hålet, för det hade liksom gått sönder åt olika håll, så var lite klurigt att veta hur jag skulle få ihop det.. Men nu är även overallen hel igen och håller förhoppningsvis ett litet tag till.

Så var det med den saken ;-)

Gamla minnen!


Jag har under dagen när jag haft tid, gått igenom och läst ALLA logginlägg fram till kanske för en månad sen..
Tror inte jag har gjort det någon gång tidigare, men det var så himla kul att se vad jag har skrivit och att läsa vad vi gjort och allt sånt! Jag kom verkligen in i och fastnade i läsandet av inläggen.
Det roliga med det hela är att det kom upp en hel del känslor när jag satt och läste och som jag nu går och tänker på, tankar som jag nog inte skulle kunna sätta ord på. Fast det är helt klart positiva tankar och känslor i alla fall!
Jag är glad at jag valde att läsa igenom allt :-)

Söndag eftermiddag/kväll..


Så vad blev det av eftermiddagen och kvällen egentligen?.. Jo, när älsklingen slutade jobbet idag blev det att jag stannade upp med att vara effektiv och få vettiga saker gjorda här hemma, hehe :P
Fast jag fick ju lite gjort idag i alla fall.. Har bland annat bytt sängkläder och tvättat lite, alltid något :-)

Jag kom ju på där på eftermiddagen att Liams vantar är trasiga och har gjort sitt, så vi skyndade iväg med bilen för att hinna till Karlsson innan de stängde för att förhoppningsvis hitta ett par nya vantar till honom.. Men icke! De hade knappt några vantar över huvud taget och av det lilla de hade att välja på så var det tyvärr inget som passade. Så vi åkte bort till Rusta för att kolla där, men där inne kunde jag inte se skymten av en enda vante. Lite lustigt tycker jag att de redan plockat bort så mycket vinterkläder. Nog för att folk brukar köpa det de behöver i början av vintern, men saker kan gå sönder och då behöver man ju nytt. Men men.. Jag få väl helt enkelt se om jag kan vara lite duktig och laga hans vantar och hoppas på att de håller i alla fall en dag till på dagis, tills vi kan ta oss till någon annan butik för att kolla efter vantar.

Fast vi åkte ändå inte hem helt lottlösa, haha! Vi köpte med oss en varsin pizza hem från Räken, mumsigt värre! ;-)
Samtidigt som vi åt pizza tittade vi på film, en svensk film som heter "Tusen gånger starkare".



Man kan väl säga att det är som en svensk "ungdomsfilm". Lite annorlunda handling, men väldigt bra ändå måste jag säga, för den var rätt rolig emellanåt också :-)

Efter det att filmen var slut så vet jag inte vart tiden tog vägen, den bara rusade iväg så Liam kom i säng på tok för sent ikväll med tanke på att han ska till dagis imorgon igen.. Tror klockan var strax före 21.00 när jag nattade honom.
Fast vad gör det.. Huvudsaken är att han för det mesta kommer i säng i tid.. Och tänk vad trist det vore om man aldrig gjorde undantag, lite annorlunda liksom ;-)

Nu har klockan hunnit bli ännu lite mer, så nu sover även lillskrutt och Stefan. Själv tänkte jag i alla fall börja titta på Oscarsgalan när den börjar vid 23.00, men hur länge jag orkar titta är en annan femma.

Söndag morgon/förmiddag..


I morse blev jag förvånad när jag vaknade och såg att jag fått sova enda till halv nio, men skönt var det!
Eftersom klockan redan var så pass mycket så var det bara till att gå upp och göra välling till Tyra och Liam fick äta frukost i vår säng till Disneydags.
Och medans Tyra sen låg och lekte jämte Liam i vår säng så passade jag på att diska.. Fast var så mycket disk, så finns fortfarande lite kvar att ta hand om sen.
Just nu sover Tyra och Liam tittar på film, så då är frågan om jag ska passa på att bara sitta här vi datorn och göra precis vad jag känner för, eller om jag ska passa på att göra lite mer nytta här hemma?!..
Får väl helt enkelt se vad jag känner för när jag har skrivit klart här..

Bloggsnack..


Jag kan väl inte direkt påstå att jag är en flitig bloggare, men jag har blivit lite smått bättre på det och jag tycker framför allt att det är hur kul som helst!!
Så nu när jag av någon lustig anledning börjat tycka att det är extra kul med bloggandet så har jag som jag skrev om i ett tidigare inlägg, varit sugen på att eventuellt testa blogspot.com.. Fast det har jag nog bestämt mig för att jag struntar i ändå. Jag har inte riktigt "hjärta till" att bara lägga ner den här bloggen med alla inlägg som redan finns, utan jag kommer i så fall försöka lägga ner mer tid på att få den här bloggen att se ut mer som jag vill. Finns bara ett problem med det, ett ganska stort problem som sätter stopp.. Nämligen att jag typ fattar nada vad gäller datorer när det kommer till lite mer "komplicerade" saker. Jag skulle till exempel kanske vilja ha bilder högst upp vid namnet på min blogg, men inte f*n vet jag hur man får till det och vad som krävs att man har för stilmall för att det ska funka.
Nää.. Så nu skulle jag till en början vilja bli ännu flitigare med att blogga och sen då kanske även göra om utseendet.
Fast vem vet, om en vecka eller två så kanske jag tappat det här med bloggandet igen av någon anledning.. Vet man ju aldrig, kan svänga fort ibland.. Fast inget jag satsar på ;-)

Nytta & Nöje..


Jepp, vi såg till att både göra nytta och samtidigt ändå ha en mysig fredagkväll!

Älsklingen slutade jobbet lite tidigare idag, vilket var underbart! Så vi hämtade Liam tillsammans på dagis och åkte sen direkt för att småhandla lite mat och köpte även med oss mat hem från Corner.
Efter att vi hade ätit och även tittat på film så gjorde vi lite nytta samtidigt som vi satt i soffan och tittade på lite tv.. Vi gick igenom kartonger och rensade och fick faktiskt ihop en hel del till som kan kastas. Skönt!! 
För er som inte vet vad vi sysslar med så försöker vi ta oss igenom allt bråte som finns uppe i förrådet lite succesivt. Vi har liksom ett visst "system" på det hela, så att vi på ett så smidigt sätt som möjligt kan gå igenom och rensa innan det kan åka upp i förrådet igen.
När vi hade tagit oss igenom ytterligare några kartonger tittade vi på Let´s dance och mumsade på ost och kex =)

Ny blogg?!


Jag är jättesugen på att skapa en ny blogg!
Vet inte varför egentligen eftersom jag redan har en.. Fast jag har riktigt länge nu varit nyfiken på blogspot.com, tycker det verkar roligare på något sätt än blogg.se.. Men jag kanske bara inbillar mig :P
Känns ju tråkigt samtidigt att bara överge den här bloggen i så fall. Får se hur det blir =)

Torsdag = Nice!


Torsdagar är en rätt så bra dag faktiskt! På torsdagar så vet man att det imorgon är fredag och dags för fredagsmys och sen helg och det är ju nice =)
På sista tiden tycker jag även att veckorna gått extra fort och att det känns som att det är torsdag nästan jämt.. Fast det är ju alltså bara mycket positivt!

Det här är ett av favoritprogrammen på tv som går just ikväll också..

 

Men först blir det nog till att se veckofinalen av det här rätt så roliga programmet..



Vad tv-kvällen sen fortsätter med återstår att se..

Mycket trevlig eftermiddag!


Blev en mycket trevlig eftermiddag då Madde kom förbi här efter att hon slutat skolan!
Vi fikade och pratade en massa, eller så gott det gick vill säga, för Liam var i farten precis hela tiden och skulle ha all uppmärksamhet, hehe :P
Var ett bra tag sen nu som vi träffades, så var riktigt skoj att ses igen! Håller absolut med dig Madde om att vi får se till att det blir oftare =)
Madde hade med sig kameran och tog en hel del jättefina bilder på Liam, Tyra och även kissen Findus, så kika gärna in på hennes blogg och kolla de bilderna.. http://madeleneo.blogspot.com =)

Så knasigt det blev..


Idag är det ju tisdag, så efter att ha lämnat Liam på dagis fortsatte Tyra och jag ner mot stan för att möta upp Lina och Nikki för att gå till öppna förskolan tillsammans.. Fast det blev inte så mycket med det, hehe :P
Det visade sig att det är stängt den här veckan eftersom det är sportlov. Hade ju inte vi haft en tanke på.. Och speciellt inte när dagis är öppet som vanligt heller, då tänker i alla fall jag att ALLT är som vanligt.
Så vi gick bort till Stor och Liten på bvc för att se ifall de hade öppet och det hade de, men inte just idag.. Fast vi var kvar där på bvc en stund i alla fall i vänt-/lekrummet så att Tyra och Nikki fick leka lite i alla fall =)
Efter lite lek och bus gick vi bort till McDonald´s och åt mat, det var riktigt gott!
Sen blev det inte så mycket mer än att vi kikade in i någon enstaka butik innan vi promenerade hemåt.

Tyra bara sover och sover, men ska försöka få i henne lite mat nu innan det är dags att hämta Liam på dagis.
De skulle ringa mig när jag kan komma och hämta honom.. De större barnen är iväg på utflykt idag.. De tog bussen ner till stan i morse för att sen gå till Kulbacken där det skulle vara sportlovsaktiviteter.. Och sen skulle de ta bussen hem från stan strax före klockan två ungefär. Så Liam har nog haft det jättteskoj på/med dagis idag och har nog en del att berätta när jag hämtar honom =)

Färga håret..


Jag funderar på om jag ska färga håret. Har varit sugen på det ett ganska bra tag nu, men har bara inte blivit av. Och varför är ju en rätt bra fråga eftersom jag har två förpackningar som bara står och väntar på att få komma till användning. Kruxet är bara att jag haft de väldigt länge så är lite skeptisk när det gäller att använda de.. De kanske är gamla?! Fast jag har inte kunnat hitta något datum. Någon som vet hur det är när det gäller datum på hårfärger??

Förr när jag brukade färga håret rätt regelbundet, köpte jag alltid färgen "rödviolett".. Minns inte vilket märkte bara, men det tråkiga är att den färgen inte finns kvar.. Så när jag då hittade den här hårfärgen (för några år sen) som ska vara "rödviolettbrun", så tänkte jag att det kunde vara lite spännande att testa.



Vet faktiskt inte om det är rätt färg jag fått upp, men skrev in siffran på den färgen jag har, så borde vara rätt.. Fast den ser rätt så mörk ut..

Om jag nu törs använda just den färgen jag har hemma så blir det ändå en annan dag, nu börjar klockan bli så mycket, måste snart se till att lillskrutt får i sig välling, Liam ska förberedas inför nattning och sen har jag en del tv-program som jag vill se nu ikväll =)

Hur ska jag någonsin lyckas?!


Det här med att gå ner i vikt.. Hur ska jag någonsin lyckas med det egentligen?!
Jag vet att det handlar mycket om vilken inställning man själv har och att man kan bara man vill. Fast så enkelt är det inte heller. Jag VILL, det är något jag tänker på dagligen! Kanske man inte kan tro när jag sitter och trycker i mig allt det onyttiga, men det är så mycket annat runt omkring som gör det så mycket svårare för mig, som gör att jag inte kan lägga all kraft och energi på just det där med att gå ner i vikt.. *Suck*..
Och som om det inte vore nog med det så finns det ju en hel djungel med olika metoder för att gå ner i vikt. Har fått en del tips från vänner, så har läst lite om olika metoder, men jag blir bara helt förvirrad.. Känns för tillfället som jag bara kommer hålla mig till det mest naturliga och då hoppas på att det ger resultat.. Bara vara förnuftig och tänka på vad man stoppar i sig och försöka röra på sig så mycket som möjligt.
Det borde ju göra en hel del nytta till en början i alla fall, med tanke på hur mina vanor ser ut i dagsläget och med tanke på hur stor jag själv anser mig vara. Är ju väldigt många kilo som jag både skulle behöva, men framför allt vilja gå ner.
Just nu känns det bara totalt hopplöst, men jag hoppas innerligt att jag väldigt snart hittar ett sätt som funkar för mig och som ger bra resultat!

Lugna puckar..


Händer inte så mycket här hemma just för tillfället..
Lillskrutt sover, Liam tittar på barnprogram (såklart) och jag har just duschat och nu slagit mig ner här en kort stund vid datorn för att andas ut lite innan lillskrutt vaknar och ska ha lite gröt.
Sitter och dricker en sån här god en..



Inte speciellt bra, jag vet.. Fast jag orkar ärligt talat inte bry mig!

Nähä.. Vad resten av dagen har att erbjuda återstår att se..
Jag vet två mycket tråkiga saker som jag måste se till att göra idag i alla fall och det är att ta tag i diskberget och sen försöka få lite tvättat. Och så försöker jag få Liam att städa sitt rum, vilket inte är det lättaste kan jag lova! Fast idag tog jag till med att han faktiskt inte får något lördagsgodis om han inte städar upp alla leksaker. Kan kanske låta hårt i vissas öron, men när det i stort sett jämt ligger leksaker överallt och man undviker att gå in i Liams rum just för att det inte finns en enda liten fläck golv att gå på, då känns det som att man blir tvungen att ta till något för att han ska lära sig att förstå att det ska städas när mamma och pappa säger till om det. Så nu återstår att se ifall han tänker städa eller inte..
Älsklingen jobbar (as usual), men han kommer hem om någon timme eller två, så då får vi väl se vad vi hitter på då att göra också..

Alla Hjärtans Dag!


Jag är mycket nöjd med den här dagen! Blev ungefär som jag hade tänkt mig =)

När jag klev upp i morse så satte jag direkt igång med att pyssla och fixa för att det skulle bli fint och mysigt till när älsklingen kom hem från jobbet, så att vi kunde få en mysig eftermiddag och kväll tillsammans.
Jag blåste upp ballonger, jättefina hjärtballonger, som jag sen hängde upp.. Och så fort jag kände att jag fick tid och möjlighet så bakade jag kladdkaksmuffins som jag hade planerat att göra..
Sen var det ju allt det där andra som skulle göras med.. Som att se till att barnen får i sig mat, diska i några omgångar för att hålla det snyggt, underhålla i alla fall lillskrutt och sen se till att maten var så gott som färdig till när älsklingen kom hem från jobbet..
Låter inte som så mycket att göra tycker jag, men hann knappt med att sitta ner något förrän vid middagen.

Vid matbordet satt vi ett tag och umgicks och pratade och hade trevligt. Jag lyckades passa in det med Tyras mattid till när vi skulle äta, så var himla mysigt att äta alla tillsammans!
Efter maten slog vi oss ner i soffan framför tv:n för att smälta maten.. Sen fick jag fixa med det som jag hade sett fram emot mest, nämligen att duka fram fint med det jag hade bakat och lite annat, som en ask med geléhjärtan, tända lite ljus och lägga fram de små presenterna vi hade köpt till barnen och även en liten grej jag fixat till Stefan =)
Liam fick en fin penna som lyser när man skriver och den blev han jätteglad för! Han hade själv sett den i affären, så visste att han gillade den, för var med en sån där varelse på från Toy Story =) Tyra fick som en liten leksaksboll med piggar på och den bara älskade hon! Hon var nog inte tyst en sekund, hon jollrade för fulla muggar, hehe =)
Till älsklingen hade jag köpt ett fint kort där jag sen skrev lite fint till honom och även att han har en massage tillgodo med en härlig massageolja också som vi har ;-) Var mycket uppskattat även det!

Resten av kvällen bestod sen bara av att mysa och busa med barnen! Liam har kommit på att det är jättekul när jag bär honom uppochned, hehe! Fast han är en stor kille nu, så jag orkar inte hur många gånger som helst på raken :P
Samtidigt som jag skrev det, så slog det mig att det kanske är därför jag har ont i min högra handled.. Har en rätt så svag höger handled som vid minsta lilla ibland börjar värka. kan ju bero på det :P

Nu tickar klockan på ordentligt här ser jag.. Bäst att jag avrundar nu och ser till att komma i säng.. Ska upp tidigt imorgon..

Natti natt

Lite kluven...


Nu är frågan hur jag ska göra?!

Det har börjat gå åt helvete nu med min viktminskning (pinsamt att säga, men så är det).
Fast jag vill ju gå ner i vikt och jag ska fan göra det, på nåt sätt, hehe :P
Så jag funderar faktiskt rätt starkt på att börja med Allévo här nästa vecka och försöka fixa det i så många dagar som möjligt då, men max två veckor såklart som är gränsen.
Jag har alltid varit emot det där med att bara dricka nån sörja ett x antal gånger per dag och flera liter vatten till det och tänkt att jag ALDRIG ska göra det, men nu är jag faktiskt redo tror jag att testa det för att se om det kan hjälpa mig att ta fart på viktminskningen. Det är ju värt att prova i alla fall!
Fast jag är fortfarande lite kluven.. Får tänka lite till på det ;-)

Shit pommes frites vilken natt!


Den här natten blev ju då verkligen inte som man hade räknat med!

Jag kom i säng väldigt sent för att jag fastnade här vid datorn.. När jag väl kom i säng fick jag sova i 1,5 timme ungefär..
Tyra vaknade vid klockan 01.00 och var jätteledsen. Hon började redan under gårdagen att bli förkyld.. Snoret rann och hon nös en del.. Så när hon nu vaknade var hon väl lite smått sämre kan man säga. Hon var väldigt täppt lät det som och som sagt väldigt ledsen.
Jag gav henne näsdroppar, lite vatten att dricka och passade även på att byta till en torr blöja. Sen fick hon ligga hos mig och Stefan. Fast så enkelt skulle vi inte få det.. Nää.. Klockan är nu cirka 04.20 och jag har precis fått lillskrutt i säng.
Herregud alltså!!
Hon har gråtit och skrikit i timmar.. Stefan ska strax upp, om några minuter.. Men vi har fått turas om med att försöka lugna ner Tyra och få henne att sova. Det har minst sagt varit påfrestande och frustrerande och jag har nästan huvudvärk nu och vill bara ha en riktig tystnad efter flera timmars skrikande.
En riktig prövning är väl förnamnet på den här natten :P
Det gör ju ont i ens hjärta som förälder också att faktiskt inte veta den exakta orsaken till allt gråt och skrik.
Lilla hjärtat Tyra!

Nu när jag suttit här och varvat ner lite så ska jag försöka få några fler timmars sömn.
Skönt att Liam sovit sig igenom allt också, helt otroligt!

God natt!

Blahaa!!

Usch, känns inget kul alls idag!
Började kännas jobbigt redan igår kväll.. Och vad som är jobbigt vet jag egentligen inte.
Allt känns bara bläigt och igår kväll kände jag mig inte det minsta taggad inför idag, då det är hårda bud igen med vad jag stoppar i mig.
Fast bara för det så ger jag inte upp. Jag tar det som det kommer och gör så gott jag kan. Det är nog ingen idé att jag just nu, när det bara känns piss, ställer för höga krav på mig själv, för då lär det bara rinna ut i sanden och gå käpprätt åt helvete med att gå ner i vikt. Hellre att det går sakta men säkert åt rätt håll, än att det inte går alls!

Supermysig fredagkväll!


Ja, blev en hur mysig fredagkväll som helst!

När älsklingen slutat jobbet, kommit hem och tagit en dusch och lillskrutt fått i sig mat, så åkte vi ner till stan för att köpa med oss någon god mat hem. Det var väl inte det som var tanken från början egentligen, utan vi skulle handla på Willys och sen eventuellt köpa med oss något extra gott att äta. Fast det var så himla proppat med bilar på parkeringen vid Willys, så vi struntade i det och åkte direkt ner till stan istället.
Älsklingen och jag var riktigt sugna på mat från Kinarestaurangen, så vi beställde det till oss och Liam fick en Happy Meal.
Maten avnjöt vi sen i soffan framför tv:n här hemma =)
Det var under den tidiga delen av kvällen..
Sen fortsatte vi bara att umgås med varandra och ha fredagsmys och både drack och åt gott! Vi kollade på Let´s dance och sen palamentet efter det och när barnen sen kommit i säng så fick älsklingen och jag lite tid för oss själva innan även vi skulle sova. Mycket uppskattat!!

Det var helt enkelt en supermysig fredagkväll och bland det bästa var att älsklingen orkade hålla sig vaken ganska sent, vilket inte tillhör vanligheterna med tanke på hur otroligt mycket han jobbar!!

Blandade känslor..

Jaa.. Det är verkligen blandade känslor nu när jag slutat amma lillskrutt Tyra.
Det är ju verkligen något speciellt att få kunna amma sitt/sina barn och det är något som är väldigt viktigt för mig, så det är väl kanske inte så konstigt heller att det kan kännas lite när man väl slutar. Fast jag försöker tänka att det ändå var rätt nu för både mig och Tyra, annars hade jag ju givetvis fortsatt.

Men att jag nu slutat amma innebär ju också att jag nu får dricka vin som jag har varit så otroligt sugen på i över ett år nu, hehe :P
Så till helgen får det bli något eller några glas vin faktiskt =)




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus